Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rossinka

Co robiłyście, żeby stracić brzuch po porodzie. Ja już 4 mce po a brzuchol jest!

Polecane posty

Dość dużo sie ruszam, czasem brzuszki robie ale słabo mi niestety idzie, poprostu zwykle jestem zmęczona całodziennym zajmowaniem się mała, praniem, sprzątaniem, gotowaniem.... Dużo moich znajomych po takim czasie już dawno miało płaskie brzuszki bez ćwiczeń, co ze mną?? Czy ta skóra się już nie wstąpi i tak mi będzie wisieć gruba fałda? :( Co prawda przed ciążą nie był super płaski ale teraz to narawdę feee

Gość kitra
teraz będzie Ci coraz ciężej, skóra powinna się ujędrnić jak najszybciej po porodzie... Moglas bardziej się starać od razu...

Szczerze mówiąc ja nic specjalnego nie musiałam robić, wszyscy widzieli, ze z dnia na dzień brzuch mam mniejszy, a po 6 tygodniach był zupełnie płaski, jedynie skóra niestety jędrność straciła, ale tego nie widać gołym okiem. Ja "jedynie" karmiłam na żądanie, sprzatałam, prałam, prasowałam, gotowałam i tak w kółko - nic nadzwyczajnego. Moze to kewstia predyzspozyji także, bo mam szczuplusie koleżanki które po porodach zostały z brzuszkami, choć reszta widać, ze chudością straszy. Ja mam raczej normalną, przeciętną posturę, ni grubas, ni chudzielec, coś pomiędzy.

No to pozazdrościć naprawdę! Kitra - mam nadzieję, że mimo wszystko jeszcze uda mi się stracić ten brzuch, podobno 9 miesięcy ma ciało na zmianę.

być może, własnie jedna z moich koleżanek doszła do siebie dopiero w rok po porodzie, a normalnie jest \"patyczakiem\", dopiero od niedawna widze, ze ma płaski zupełnie brzuch.

Gość patyczakiem
??? to znaczy ile waży przy jakim wzroście?

Ja jestem trzy miesiące po i mam już płaski brzuch. Jedyne co robie to sporadycznie chodze na basen.

a ile przytylas czasie ciazy? bo to pewnie tez ma znaczenie jak duzo zlapalas to pewnie bedziesz potrzebowala wiecej czasu na zrzucenie...

No i też jak się tyje. Jedne dziewczyny ciągną bardzo dużo wody a innym tylko brzuszek ładnie się zaokrągla.

JA przytyłam jakieś 14kg więc nie tak dużo, tylko brzuch miałam duży. Mała miała 3.300... rozstępów nie mam ale co z tego jak brzuch mega

Gość ja przytylam
w ciazy 25 kg ale wiekszsosc to byl brzuch bo rozm. brzuch ami sie nie zmienił, mialam strasznie duzo wod płodowych jestem prawie 6 m-cy po prodzie cwicze duzo chodze jem niewiele i tez brzusia jeszcze troszku zostalo widac to tylko jak siedze ale jednak jest :( mysle ze skora juz mi nie wroci do poprzedniego stanu bo byla bardzo szczupla i nagle taka zmiana :o wiec chyba sa nadzieje ze brzuch sie straci ale napewno jakas zbednaskora zostanie gdyby nie to ze nie chce blizny poszlabym na operacje powłok brzucha

Gość ja przytylam
rozmiar ubran mi sie nie zmienił - poprawka ;)

Gość inverno
Wszystko zalezy od kondycji skory przed ciaza. Jezeli kobieta wielokrotnie sie odchudzala, to nawet jak przed zajsciem w ciaze byla szczupla, to po ciazy moze miec problem ze wstapieniem sie brzucha.

Gość Kokori
Jak tak czytam was ,to zazdroszcze sama sobie.Ja mam 166 wzrostu i przed ciaza wazylam 47kg, w 9 miesiacu wazylam 61 ok 14 przytylam,i teraz z ciekawosci poszlam na wage zobaczyc czy cos jeszcze zrzucilam,a tak w ogole to jestem dokladnie dwa miesiace po porodzie,i jestem mile zaskoczona waze 49kg.A brzuch mialam plasciutki z tydzien po porodzie,zadnego rozstepa na brzuchu,ale za to na piersiach sporo rozstepow

Gość Kokori
Ach i dodam ze moj synek mial 3450

Gość Kokori
A co do pytania autorki-nic nierobilam,nawet tak za bardzo niegotowalam ostatnimi czasy,sprzatnie i zajmowanie sie dzieckiem

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy od razu zrzuciłam brzuszek po porodzie, ale przytyłam tylko 10 lg a synek mial 4 kg, serio do miesiaca miałam wage z przed ciazy i zero brzuszka, teraz jestem po drugiej ciazy, niestety przybrałam o 6 kg wiecej, co teraz widac bo mi wlasnie taka luzna skora zostala na brzuchu. Co prawda wód mialam mnostwo a dziecko wazyla prawie 4,400, i wszyscy mi mowia ze sporo schudlam, ale ten brzuszek mnie denerwuje. jestem 3 tygodnie po porodzie i walcze z tym jak moge, duzo cwiczen codziennie, poza obowiazkami domowymi. Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej i zycze wszystkim tego samego:)

A karmisz piersią? Ja myślę, że to kp "wyciągnęło" ze mnie dodatkowe kilogramy, a w ciąży przytyłam 18 kg... 6 tyg. po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży, 3 mce po miałam już mniej niż przed ciążą ( niedowaga). Brzuch mam nieidealny, ale taki był już przedtem. Brzuch to nie tylko kwestia ćwiczeń! Także -predyspozycji genetycznych -stanu zdrowia -tego ile przytyło się w ciąży -stanu mięśni przed ciążà Czasami mięśnie są tak rozciągnięte, że nie trzymają dobrze brzuszka. Poczytaj sobie o rozstępie mięśni brzucha.

Gość gigantka
Ja ćwiczę i jestem na diecie pudełkowej. Jak straciłam wagę po porodzie to została mi luźna skóra na brzuchu, nic nie pomagało, masakra!!! Wyglądałam źle i tak się czułam....więc zdecydowałam się na chirurgie ale lekarz odradził bo za wcześnie na operacje usuwania skóry więc polecił medycynę estetyczną. Trwało to trochę ale mam teraz piękny brzuch. Zrobiłam zabiegi ujędrniające jakieś masaże maszyną, lifting ultradźwiękami a potem nitki z haczykami w klinice na Nowogrodzkiej, zresztą bardzo fajnej, tylko nie pamiętam nazwy...