Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość g5556

BŁAGAM NAPISZCIE KTÓRE WARZYWA I OWOCE ZAWIERAJĄ JOD ??

Polecane posty

Gość Fizjo
Najlepszym jego źródłem są niewątpliwie ryby morskie i owoce morza. Średnio w Polsce zawartość jodu w rybach to: dorsz 110 mikrogramów/100 g produktu, łosoś - 44 mikrogramy/100 g produktu, płastuga - 52 mikrogramy/100 g produktu, makrela wędzona - 40 mikrogramów/100 g produktu, śledź - 30 mikrogramów/100 g. Jest to jedyne naturalne pewne źródło jodu w żywności, ponieważ zawartość tego pierwiastka w warzywach, owocach, produktach zbożowych oraz mlecznych jest zmienna i zależy w dużym stopniu od miejsca uprawy lub hodowli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak ryby a owoce chyba żadne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość g5556
a w puszce ryby nie zawieraja???? bo ja jem czesto tunczyka i makrele i inne ale z puszek :(buuuuuuuuuu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nilaldf
w puszce ryby nie zawieraja i są rakotwórcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kap
kapusta, sałata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inverno
Duzo jodu maja pestki w jablku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hejker
hejer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×