Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia212

ile dajecie mięska ze słoiczków Gerber na dzień dziecku?

Polecane posty

Gość kasia212

Mój synek ma 6 miesiecy. Karmie go m.in. indykiem ze słoiczków Gerber. Ile dajecie swoim dzieciom mieska na dzień?

Gość ania_767
mysle ze jeden słoiczek wystarczy - za duzo miesa w diecie to tez niedobrze . Są jeszcze pyszne deserki owocowe w słoiczkach na pewno zasmakują malcowi.

Gość ja w tym wieku dawalam
dziecku miesa z dwoch ugotowanych skrzydelek z kurczaka lub z polowy udka ewentualnie cos z indyka,wolowina ,krolik i wszystko swojskie nie jakies tam sloiczki-chyba ze gotowac mi sie nie chcailo albo nie mialam czasu ale to byly sporadyczne przypadki miksowalalm to miesko z ziemniakami brokulami burakami -co dzien cos nowego 2 razy w tygodniu jajko na twardo w wieku 8 miesiecy jajecznica z 2 jaj jako jeden posilek -oj duzo by tego pisac teraz malenstwo ma rok i je wszystko oprocz grzybow -nie gotuje osobno je to co cala rodzina-oczywiscie zwracam tylko uwage na sol.

Gość kasia212
Czyli taki cały słoiczek 80g mozna podać raz dziennie?

Ale czy chcesz podać te mięso same jako posiłek czy dodasz do zupki??? Ja dawałam pół słoiczka do zupy z warzywami lub gotowałam troszkę mięsa – z królika, indyka czy też z kuraka.

Gość kasia212
podaje wymieszane miesko z dynią lub z ziemniaczkiem i brokulami

Myślę, że taki słoiczek jest ok, ale może sprawdź w schemacie żywienia ile dziennie taki Maluch powinien zjeść mięska. Na stronie Gerbera znajdziesz takie info

Gość baguga
ooo, widzę, że na stronce gerbera zmiany - też tam dawno nie zaglądałam. jakiąś nową akcję mają - zdrowy start w przyszłość - fajne wskazówki tam można znaleźć.

Gość gigantka
nie tylko mają nową akcję, ale widziałam, że wprowadzili nowe dania. jedno z kaszką manną, a tez jeszcze jest z dynią i żółtkiem. A z tą akcją to rzeczywiście dobry pomysł, jak czytałam, to bardzo rozsądny mają plan. Ja sama znam mamy, które dają dwuletnim dzieciom frytki z mcdonaldsa, najwyższy czas, żeby była taka akcja, żeby mamom uświadamiać, że te fryty ociekające tłuszczem to nienajlepszy pomysł dla dziecka, że można podawać pyszne i zdrowe posiłki.

Gość muminka23
chyba muszę siostrze powiedzieć o tej akcji gerbera, bo ona właśnie taka promackdonaldowa i mojego chrześniaka frytkami zapycha :/

Gość xantia28
dla 6 mies dziecka 20 g mięsa dziennie

Gość xantia28
10 miało być: http://dziecko.onet.pl/1254,6,43,jezeli_dziecko_nie_moze_ssac_piersi,2,artykul.html kto podaje cały słoiczek??????

Gość kacprowa29
mój Kacper ma 8 miesięcy, ale całego słoiczka mieska mu nie daję. jak np. daję mu królika gerbera, to sama gotuje do tego marcheweczkę albo brokułka i rozdrabniam i dodaję do króliczka.

Dokładnie, 10-15g dziennie. Po 10 miesiącu 20g dziennie - zgodnie z tym co piszą w linku. Zresztą w zupkach jest tak samo, w Gerberze na przykład jest 8% mięsa co na porcję 130g daje w słoiczku 10,4 g mięsa. http://gerber.webtel.pl/produkty_produkt.php?catId=8&objectId=387 To taki słoik 80g to na tydzień by starczył dla takiego malucha :P

Gość krav magaaa
przerzuc sie na słoiki ekologiczne dobrze Ci radze, albo sama zmiksuj ugotowane miesko. poczytaj sobie skład tych gerberkow...