Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyzwolona z przesądów

czy są również inne kobiety wyzwolone z przesądów?

Polecane posty

jeśli tak, wpisujcie się i wyjaśniajcie, z jakich przesądów się wyzwoliłyście

Gość natilkaa
Miedzy innymi z przesadu, ktory nie tyle dotyczyl mojej osoby, ale kraju niewyedukowanych ludzi ( Polska), w ktorym kazdego muzulmanina uwaza sie za : a)terroryste b) tyrana, ktory zamknie Cie w domu c)brudasa d)zaborczego i zazdrosnego typa Powiem jedno, znam ich wielu. Wiekszosc polskich facetów nie dorasta im do pięt

Gość bo jak może dorosnąć
do pięt, jak są z nich kawałki mięsa po wybuchu bomby którą miał w duupie , głupia , brudna polska suko

Gość kawalerka_
ja mam taka glupia obsesje- gdy zdarzy mi sie spojrzec na zegarek o 11;11 okropnie sie denerwuje bo to oznacza zawsze, ZAWSZE ze bede miala przewalony dzien......dostalam jakiejś fobii jedenastki :( JAK SIE TEGO POZBYC ?????????????? dodam tylko ze wzielo mi sie do w zasadzie znikad, odkad tylko zaobserwowalam zwiazek miedzy ta 11;11 a dalsza czescia dnia-ciezkiego dnia..... ( a w ogole to czesto zdarza mi sie spojrzec na zegarek o godz typu 20;20 czy 15;15, ale to nie daje takiego efektu) :( :( :(

ewentualnie mogę zrozumieć niechęć do stałego nicka, ale żeby pod kobietę sie podszywać? Fuj, fuj :D:D:D

Gość trtrtrtr
Ja - z wszelkich. W związku z tym za dużo by pisać.

Jak mi wytłumaczysz, Kirene, co oznacza być kobietą, to ja zrozumiem, co oznacza się pod kobietę podszywać.

przymiotnik "wyzwolona" jest rodzaju żeńskiego, więc osoba czytająca nick zaczynający sie od takiego slowa ma prawo oczekiwać, że ktoś pod tym nickiem ukryty jest także rodzaju żeńskiego. Związek ma nie z rozmaicie pojmowaną definicją kobiecości (zwłaszcza z Twoją), co raczej z pewnymi cechami płciowymi i nie wyskakuj mi z tekstem, że przecież jesteś w ciązy.

jak miło...przed Toba jeszcze 15 miesięcy słodkiego nierobstwa i rozczulania sie nad soba :D

Nie mam żadnych obsesji Ale 2 lata temu zaczepiła mnie stara kobieta która mi powrózyła i wyrwała Pare rzeczy juz sie sprawdza...i własnie sie boje ze sie wszystko sprawdzi a tego nie che:O

są - ja sie nei musiałam z niczego wyzwalać, bo nikt mnie żadnymi przesądami nie zniewolił

Mnie nie wyzwoliłaś z tego przesądu.

Gość natilkaa
Jestem zaskoczona ze tylko dwóch Polaczków nazwało mnie glupią pi..ą, no coż najpewniej zazdrość, bycie nieustannym nieudacznikiem życiowym zapewne boli, a skoro żadnych widoków na zmiany, to najlepiej obrażać innych ( wulgarność, cecha narodowa, czyż nie?) czasem mi wstyd, że jestem Polką, choć wiem ilu w nasyzm kraju jest inteligentnych ludzi. reszta, no cóż ( patrz powyżej). Topik dotyczył wyzowlenia z przesądów, taka panuje obiegowa opinia w Polsce, tyle ma wspólnego z prawdą...coż, niewiele. Nie wolno oceniać człowieka ze wzgledu an kolor skóry lub religie. A gdybys był inteligentny i choć trochę wiedział o ekonomii, zauważyłbyś, ze terorryści ktorzy uderzyli na World Trade Center pracowlai dla rządu amerykańskiego i od dziecka mieszkali w Stanach. Na ignorancje nie ma rady. Może poczytaj czasem the Economist albo Harvard Business, za trudne co? bo nie 'ku..." w środku. Mam taka opinię jaka mam i jestem z niej dumna