Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upałupał

jak ubrać niemowlę

Polecane posty

Gość upałupał

jak ubrać 2 miesięczne niemowlę w taką gorączkę , wczoraj wyszliśmy ze szpitala mała miała zapalenia płuc i nie wiem jak ją ubierac żeby znowu nie zachorowała.

Gość być moze zapaelnie płuc miala
z przedgrzania

nie zabieraj jej teraz na dwór. dopiero wieczorem jak pogoda sie zrobi ladna. a jak masz w domu? taki gorac? Jesli tak to pieluszka i bawlniana koszulka i jak zasnie przykryj pieluszką... Jesli masz w miare chlodno to cienkie spioszki i kaftanik.

Gość jeśli mogę doradzić
przewiewnie i płócienna czapeczka na główkę. No i nie wystawiaj go na słońce

Ja ubieram w body z krótkim i w krótkie spodenki do tego czapeczka chroniąca łepek przed przegrzaniem - czyli dokładnie tak, jak siebie. Pewnie w samym bodziaku też by nie zmarzła ;), ale nie chcę nadmiernej powierzchni skórki na słońce wystawiać. Zresztą nawet wysmarowanie kremem z filtrem tego co wystaje jest trudne u małego ruchliwego szkraba.

Ja mimo wszystko dzień bez spacerów bym sobie darowała, skoro dopiero co wyszliście ze szpitala. U mnie w chwili obecnej jest 33 stopnie ,zero słonka więc strach zabierać w tym momencie dziecko na taką patelnie. Jak już to samego rana albo popołudniu kiedy nie ma takiego jeszcze żaru. Ja ubierałam body z krótkim rękawkiem /Ew. krótkie spodenki. Koniecznie cieniutką czapeczkę ,skóra wysmarowana dobrym balsamem.

Gość upałupał
na razie przez 2-3 nie będe jej brała na dwór bo się boje ale pytam profilaktycznie,jeśli chodzi ojej chorobe to nie wiem dlaczego zachorowała starałam się jej nie przegrzewać i może to jest przyczyną.