Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeszłość w przyszłości

Czy będę dobrą mamą?

Polecane posty

mam 26 lat i ogromny strach przed urodzeniem dziecka :-( W domu rodzinnym bywało różnie, ale zawsze wszystko mieliśmy i rodzice się bardzo bardzo bardzo starali. Razem z bratem co roku jeździliśmy na kolonie, z rodzicami w góry, nad morze. Wszystko OK, tylko, że nigdy nie usłyszałam, że mnie kochają :-( ja wiem, że to wychodzi z gestów, ale nigdy tego nie usłyszałam, nigdy też ani mama, ani tata mnie nie przytulili..kocham ich bardzo, ale tak strasznie mi brak przytulenia i usłyszenia, że mnie kochają Niestety nie umiem się przemóc, żeby sama im to powiedzieć czy się przytulić. U mnie w rodzinie nigdy tego nie było i czuję ogromny wstyd na samą myśl, że mogłabym to zrobić :-(

błąd rodzicow... Ty go nie popelniaj! poprostu staraj sie nie popelniac bledow twojej matki :)

boję się, że nie będę umiała okazać swojemu dziecku miłości :-( i choć wiem, że strasznie będę je kochać to wiem też że chyba nie będę umiała się inaczej zachowywać. Czy ktoś z was ma podobne przeżycia a dla swoich dzieci jest czuły?

Gość
lepsze to niż gdyby mówili, że CIę kochają a byłi menelami spod budki z piwem ;) moi rodzice też rzadko mówili że mnie kochają (tato nigdy) ale nie mam z tego powodu żalu ani urazu... na 100% będziesz super mamą :)

Gość znudzona żona
będziesz dobrą mamą, zapewniam cię. przełamiesz się. ważne są uczucia, a ty z tego co piszesz masz w sobie dużo miłości i czułości do dzielenia się nią.

dziękuję za dobre słowa :-) ale czy ja będę umiała się zmienić? czy dam radę przemóc taki dziwny wstyd?

siostra kabla;D jak bylam mala to pytalam czy mnie kochasz tatusiu... i mowil ze kocha;)) bo sami mi tez nigdy nie powiedzieli kocham cie coreczko.