Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiny_o

POMOCY!!! spuchnięte nogi

Polecane posty

Gość tiny_o

Boże dziewczyny ratunku!! stosuje plastry evra od 2 miesiecy prawie. Teraz tj. w sobote przykleilam trzeci plasterek w 2 miesiacu stosowania. siedzialam dzis dlugo przy kompie i strasznie mi spuchly nogi:( boje sie ze to zakrzepica:( nie wiem co robic:( mam natychmiast odkleic plasterek?? boje sie ze bede miec zawal:( albo ze cos zlego sie stanie. Jeszcze teraz sa takie upaly a ja to zle znosze bo mam slabe krazenie . Blagam pomozcie:( prosze o szybka odpowiedz.

Gość tiny_o
boziu:( rano sie obudzilam, patrze na nogi i wydawalo mi sie jakby troszke mi opuchlizna zeszla. ale jak wstalam znow mam nogi jak bele|:(( błagam odpiszcie ...

no to moze do lekarza co? nie odklejaj na wlasna reke plastra ylko idz do lekarza. a co do nog, poloz sie i ustaw nogi do gory, np oprzyj o sciane, moze troszke pomoze.

Gość tiny_o
próbowałam dawać nogi wyżej, ale niestety nie pomaga:/ wpakowalam sie z tymi plastrami... jakis czas temu mialam drgawki tez. Potem dopiero przeczytalam na ulotce ze to od plastrow.

Gość tiny_o
napiszcie prosze czy mialyscie takie objawy po plastrach EVRA. I co zrobilyscie?? czy lekaz kazal odstawic plastry czy przepisal inna antykoncepcje czy moze cos innego. Sprobuje sie skontaktowac z moim kelarzem jak najszybciej i napisze co mi doradzil.

no coz lekarz powiedzial ze nozki mi spuchly dlatego ze sie opalalm bez ochrony. Uzywajak plastrow najlepiej sie nie opalac a jesli juz to uzywac filtrow min spf 15 bo naczynia sa obciazone i oslabione przez hormony. A ja jestem wielka milosniczka slonca:) dziwne bo po tabletkach az takich problemow nie mialam. Chcialam polecic mojego lekarza : prof. zw. dr hab. n. med. Zygmunt Zdrojewicz z Wrocławia:) bardzo kompetentny, mily, zawsze mozna z nim na kazdy temat pogadac i doradzi najlepiej jak umie, nigdy mnie nie zbyl. nachodzilam sie po lekarzach bo nie mialam okresu bardzo dlugo, nabralam sie tabletek ze hoho a pan profesor mnie wyleczyl:D To jest endokrynolog, seksuolog i specjalista chorob wewnetrznych :)