Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyguma

Co na popekane piety??

Polecane posty

Gość antyguma

Mam strasznie sucha i szorstka skore na pietach Dbam o stopy a one ciagle sa szorstkie i popekane Ma ktos cos wyprobowanego??Pumex nie pomaga:-(

Gość sibi
kup cos w aptece na to bo sa rózne kremy takie na taką sucha pękajaca skórę

Gość tokyo10

Gość tokyo10
ja miałam ten problem i teraz jest o niebo lepiej:codziennie po peelengu stóp stosuję krem scholla Heel Repair Cream(ok18zeta).Ponoc dobre jest moczenie stóp w wodzie z gotowanych obierków z ziemniaków ale nigdy nie próbowałam.

Moczenie stóp w gorącej wodzie z dużą ilością siemienia lnianego + krem dostępny w aptece epikrem, jest bardzo tłusty ale przynosi rewelacyjne efekty, jak nim nasmaruje stopy to zakładam skarpetki na chwile, bo wszystko mi brudzi ten krem

Gość ....finka
Krem ochronny z wit A -do kupienia w aptece. Wit A+E .Moczyc stopy w rozgotowanym siemiu lnianym.

Gość karolcia234567
na popękane pięty zdecydowanie polecam płyn zmiękczający DrStopa (dostępny np. w aptekach) :) ten płyn plus dobry peeling i stopy są gładziutkie jak marzenie...

Gość PakiecikZstu
Najlepiej paznokciami drapać. Albo wyobraź sobie że styropian tniesz nożem. Słyszysz ten pisk?

Gość gość
tyko i wyłącznie krem z mocznikiem minimum 10 % (rozpuszcza zrogowaciały naskórek, zmniejsza odrastanie) oraz regularne używanie polerki z drobnoziarnistym papierem ściernym np. z firmy Donegal broń Boże nie używaj omegi do wycinania lub zwykłego pumeksu

Gość Ambipur
Spróbuj najpierw tarką na sucho, potem delikatny piling, a potem zastosuj kurację nawilżająco - regenerującą w postaci skarpetek Exclusive Cosmetics SPA dla stóp. Na pewno Ci pomoże. Sama ich używam, bo mam problem ze skórą na stopach, więc polecam - przy regularnym zastosowaniu, poprawi Ci się jakość skóry, elastyczność i stopy staną się miękkie i odpowiednio nawilżone. Możesz je kupić praktycznie wszędzie.

Gość gość
ja mialam tragiczne... szczerze mowiac az wstyd sie przyznawac, i to nie pomagalo nic w domu, wiec zrobilam takie specjalny zabieg na piety w salonie kosmetycznym (niestety nie pamietam jak sie nazywa:( wiem tylko ze na bazie kosmetyków PCA skin, i jestem mega zadowolona! :) wiec polecam taką pelegnacje gabinetową :)

Gość gość
dobry jest preparat w płynie z Schola oraz w gabinetach specjalne skarpetki nasączane kwasami, zakłada się to na około godzinę i to rozpuszcza zrogowaciały naskórek

Gość gość
nie mam tego problemu , nie sprawdzilam ele podobno revelka i tanio: na wymoczone i wypumeksowane stopy nalozyc cebule ( przekroic na pol, wydrazyc, tak zeby powstal taki "koszyczek", sorry nie wiem czy jasno tlumacze...) nalozyc na piete, skarpetki i do lozka ! Rano juz widac roznice!Jesli wyprubujesz napisz jakie rezultaty

Gość gość
Cebula? Nie jestem do tego przekonana :D Ja używałam Callusa, kiedyś był chyba niedostępny w Polsce (zamawiałam go przez internet), ale z tego co się orientuję jest już do kupienia w lepszych aptekach w Warszawie i Wrocławiu. Preparat ma bardzo szybkie działanie, po dwóch tygodniach pięty nie do poznania :)

Gość deem

Warto zainteresować się pumeksem naturalnym. Jest on najlepszy do pielęgnacji stóp. Jeżeli rozglądacie się za odpowiednim pumeksem to zajrzyjcie na stronę www.pumeks.pl Sama korzystam z ich pumeksu i jestem z niego zadowolona.