Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi pomoze

drgawki od czego ??? całą noc nie spałam

Polecane posty

Zanim zaczniesz faszerować się psychotropami, weź magnez i potas, nawet jeśli masz w normie (osoby z nadciśnieniem potrzebują ich trochę więcej). A jakie bierzesz leki? Czyżby moczopędne?

Gość kakofonia
zrobiłam sobie podstawowe badania laboratoryjne, wszystko w granicach normy tylko mam wątpliwości (pani wyżej sądząc po podpisie powinna wiedzieć (: ) czy ciężar moczu równy 1.018 (na druczku nie ma niestety jednostki) to w normie i o czym to może świadczyć (jeśli to za mało, za dużo nie, bo mam wynik przed dwóch lat, gdzie było więcej i była to norma) i czy cukier 102 (na czczo jest ok, bo kiedyś słyszałam, że powinien być jednocyfrowy) .

Gość kakofonia
acha, nie przyjmuję żadnych leków..

Wyniki masz w normie, mocz o.k. Bezwzględnie zrób sobie hormony tarczycy i TSH (to hormon przysadki). Masz niemal klasyczne objawy niedoczynności, a nawet Hashimoto. I jeśli masz możliwość i kasę, to zrób prywatnie USG tarczycy. Mnie to kosztowało 40 zł., w końcu zdrowie ważniejsze niż te parę groszy. Po prostu zrób to jak najszybciej.

Gość kakofonia
dzięki, z kasą nie ma problemu. Najbarziej się bałam, że to może dotyczyć zmian w mózgu (trzesienie się) myślicie, że to możliwe? nie znam się, nigdy na nic nie chorowałam, pewnie panikuje, bo żadnych innych objawów nie mam... głowa mnie bolała ostatnio dawno temu...

Gość --m---
mialam podobne objawy, jak na noc wzielam gripex noc, okazalo sie ze jestem na ten lek uczulona

Gość kakofonia
słyszałam, że przy nad czynności się chudnie... a ja mam BMI ok. 24,5 (i mi ono odpowiada, nigdy się nie odchudzałam, ale raczej nie mam skłonności raczej do puszystości) od kilku lat, to możliwe żeby to była nadczynność?

A może zamiast spekulować czy to nadczynność czy niedoczynność (obie moga się tak manifestować) po prostu kopnij się szybko do lekarza radiologa i zrób to USG? I ponowne badania krwi, tym razem FT3 , FT4 i TSH. Tak chyba jest prościej, nie sądzisz. Powodów moą być dziesiątki, musisz po kolei wykluczać kolejne. Przez internet nikt ci diagnozy nie postawi i nie ma co memlać ciągle o tym samym i spekulować. Idź i zrób. Koniec, kropka.

Gość kakofonia
chyba nikt normalny nie traktuje forum jak przychodni. Mam wmówioną wizytę u lekarza na przyszły tydzień. Po prostu trochę się denerwuję i szukam bardziej uspokojenia i ewnetualnych tropów na które zwrócić uwagę u lekarza. Nie mam zamiaru robić żadnych badań bez zlecenia lekarza (te nabardziej podstawowe zrobiłam). Jak nic nie zdiagnozuje to zacznę myśleć o wizycie u neurologa albo endokrynologa. Po prostu się zastanawiam. Trochę zrozumienia dla nerwów.