Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gala2

czy ktoras z was prowadzila ciaze u 2 ginekologow?????

Polecane posty

Gość gala2

ja wlasnie jestm w 13tc i chodze do dwoch lekarzy do jednego panstwowego u ktorego jestem pacjentka tak z 2 lata i do drugiego prywatnie i dzieki niemu udalo mi sie 2 cyklu zajsc w ciaze,i teraz amm dylemat czy nadal chodzic do dwoch czy zrezygnowac z ktoregos,teraz bylam na usg genetycznym i opis z 2 zdjeciami pewnie ktorys lekarz zabieze do karty pacjenta wiec nie wiem co robic,dwoch lekarzy zelacilo mi takie badanie i pewnie dwoch bedzie chcialo zabrac ten ipos i zdjecia,jedna wizyte amm 18 czerwca a druga 19 czerwca ejju co robic,dodoam ze ten prywatny lekarz bez problemu daje l4 na czym mi zalezy i jest poloznikiem w jednym ze szpitali ginekologiczno-poloznuiczych w moim miescie,a ten drugi panstwowoy nawet sie nie pytal czy ja pracuje czy nie potrzebuje l4,nie wiem co robic

Gość ania767
wybierz tego lekarza do ktorego masz wieksze zaufanie . Państwowy nie znaczy zawsze gorzy , ale roznie bywa . Skoro dzieki temu prywatnemu zaszłas w ciąze to na Twoim miejscu pozostałabym przy niem . Jesli stac cie na prywatnego i masz do niego zaufanie to nie wiedze problemu w podjeciu decyzji , tym bardziej ze piszesz ze jest połoznikiem w szpitalu

Gość gala2
tak jest poloznikiem tylko ja nie wiem czy wlasnie w tym szpitalu chce rodzic,obydwum ufam i sa dobrymi lekarzami jeju ja nie sadzilam ze bede miala taki dylemat

możesz tak robić, przez to możesz wykonywać bezpłatnie badania ze skierowania od państwowego lekarza :) a badań on nie zabiera, tylko Ci oddaje, będziesz miała do prywtnego

Gość ania767
własnie badanie panstwowy zabiera dołacza do karty - przynajmniej moj gin

Gość a ja nie moge od 6m-cy
ja bym chyba wybrala tego drugiego- znaczy chodzilabym prywatnie ale w sumie to nie wiem, bo nie bylam w takiej sytuacji i nie moge powiedziec, ze na pewno bym tak zrobila. gala, mam pytanie... ja tez staram sie zajsc w ciaze juz 6 m0c i nic, fakt, nie bylam jeszcze z tym u ginekologa ale jeszcze troche i bede musiala sie wybrac. powiedz mi jak Ci Twoj lekarz pomogl, tzn. co konkretnie polecil?

Gość pytammm
Ależ też masz dylemat... A jak zdecydujesz się na inny szpital (tam gdzie ten "twój" nie pracuje) to pódziesz do trzeciego ginekologa??? Zdecyduj sie ne tego do którego masz zaufanie i tyle.

Gość gala2
ale przeciez nie zawsze ten lekarz co prowadzi ciaze odbiera twoj porod prawda? panstwowoy nie przyjmuje w szpitalu,a ja zaszlam do prywatnego pwoiedzialam jaka jest sytuacja ze staramy sie juz 4 miesiace i nic i lekarz zrobil mi usg i powiedzial ze mam bardzo male pecherzyki owulacyjne,trudno okreslic bylo moment owulacji,powodem bylo to iz miesiaczkowalalm nieregularie,raz co 28 dni raz co 30 a raz co 34, lekarz wypisal mi luteine 50,(tabletki podjezykowe-koszt 4zl:-) i kazal brac od 16 dnia cyklu i przez 10 dni,no i w tym okresie wspulzylismy z mezem i po 2 tygodniach kiedy okres spoznial sie 4 dni,liczylam najdluzszy cykl czyli 34 dniowy zrobilam test i jak wol wyszly 2 kreseczki:-)

mi gin zawsze oddawał badania, badania są twoja własnością, do karty wpisywał tylko wyniki

Gość gala2
i panstwowy lekarz zawsze oddawal? najpierw amm wizyte u prywatnego a potem u panstwowego wiec sie okaze,mam nadzieje ze nie zabieze mi tych wynikow

Gość a ja nie moge od 6m-cy
dzieki gala!!

tak, państwowy zawsze oddawał, to było w poprzedniej ciąży, teraz chodze prywatnie i też mi oddaje :)

Gość no własnie bo
l4 najważniejsze :O lenie,a potem inni zapierdalają na takie w ciąży :O

Moja ciaze prowadzilo 2 lekarzy jeden panstwowy drugi prywatny.Prywatny wiedzial ze chodze do przychodni.Dlatego tak wybralam poniewaz do przychodni mialam 5 min.drogi lekarz byl codziennie na miejscu byl sprzet sprawdzajacy tetno dziecka.Prywatny zas przyjmowal tylko 2 razy w tyg.i nie mialam z nim kontaktu tel.Ciaza z poczatku byla zagrozona wiec nie mam zadnych wyrzutow sumienia ze chodzilam do 2:)

A dlaczego do dwóch a nie do trzech???? :P to akurat żart. Ale mówiąc poważnie zastanów się porządnie na którego gina możesz liczyć, do którego masz zaufanie itd. I podejmij decyzje. Jeśli jeden będzie uważał inaczej to pójdziesz do trzeciego a potem do czwartego i tak w kółko .

no własnie bo - tłumanie zapierdlalam 10 lat i 10 lat placilam ze SWOJEJ pensji skladki ZUS po to by wlasnie w okresie ciazy siedziec na L4 za SWOJE A NIE TWOJE pieniadze!najpierw sie zorientuj jak to wszystko wyglada doucz sie i potem komentuj bo nie masz pojecia o czym piszesz cieciu i tylko sie osmieszasz:-o

Gość gala2
przepraszam ale ten ktos kto nazywa kobiety ciezarne leniami jest idiota!!! pewnie to jakis facet ktory gowno ma pojecie na temat ciazy,od 2 lat pracuje jestem mloda mam 22 lata i jesli tylko amm okazje isc na l4 to pojde i nawet do konca ciazy gdzie amm jeszcze 6 miesoecy,nie po to place skladki aby potem zapieprzac w ciazy? jeszcze sie w swoim zyciu naparwcuje!!! i zaden duren nie bedzie mi mowil ze jestem leniem bo gonwo wiesz jak sie czuje,i watpie ze abys ty pracowal/ala majac takie chwile e czasami wejscie nawet na 2 pietro sprawia ci ogromny wysilek,nie kazda ciaza przebiga super,i jesli bede mogla brac l4 to bede je brala,bo ciebie tez idioto ktos urodzil wiec idz do matki swojej i tez jej powiedz ze kiedys byla leniem!!!!!

Gość idź do prywatnego
na tym etapie ciaży badania już tak drogo nie kosztują, poza usg. Będziesz mieć spokój z ewentualnym L4, wizytę umówioną na czas.