Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radosławww

DO OSOB ZNAJACYCH SIE NA PRAWIE

Polecane posty

Gość radosławww

mam problem, napisałem w ogłoszeniach o prace na lokalnym portalu ogloszenie, w ktorym przestrzeglem ludzi przed firma. zarzuty tam przedstawione maja pokrycie, sa prawda i moga byc udowodnione przez zaznania innych pracownikow. oczywiscie bylem anonimowy. jednak obawiam sie ze moze otrzymac z portalu moj email. pracodawca wydzwania do wszystkich pracownikow i straszy. co moze zrobic? czy gdy wykryje grozi mi odpowiedzialnosc karna/cywilna? pomozcie :(

Gość radosławww
upup

Gość radosławww
prosze o pomoc... :(

mysle, ze bez nakazu prokuratorskiego portal nie moze wydac mu zadnych twoich danych, ale pewnosci nie mam.

Gość radoslawww
dzieki ze staralas sie mi pomoc napisze co sie dowiedzialem, moze sie komus przyda... generalnie bez nakazu prokuratury czy policji portal nie moze podac informacji o uzytkowniku osoba, ktora poczula sie dotknieta wypowiedzia moze z powodztwa prywatnego na podstawie KK oskarzyc o znieslawnienie badz pomowienie badz z powodztwa cywilnoprawnego o naruszenie dobr osobistych jezeli to co zostalo napisane jest prawda, to z KK wynika, ze zwalnia to ta osobe z odpowiedzialnosci jezeli nie grozi jej kara grzywny badz nawet pozbawienia wolnosci jest malo takich spraw, ale jednak sa i chyba beda coraz bardziej popularne, wiec chyba czasem trza pomyslec co sie pisze :( pozdrawiam

Gość radoslawww
jezeli juz sie pisze jakas opinie, uzasadniona to powinna byc pozbawiona inwektyw czyli slow nacechowanych negatywnie np "oszust" "zlodziej" "idiota" itp... :(