Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szyszunia666

Uparte zaparcie

Polecane posty

mam takie tabletki jak debridat, bierze sie je przed jedzeniem, dzialaja cos jak nospa tylko na jelita, ale nie pomagaja

Gość Ja.................
no cóż wiadomo jaka jest nasza służba zdrowia. spróbuj pić Xenne ekstra maksymalnie 2 tabletki na noc przez 7-10 dni NIE DŁUŻEJ tylko bądź regularna! pij ją na noc i wtedy nie jedz po 18. po skończeniu kuracji kup sobie preparat COLOC C i pij go jak zalecono na opakowaniu. Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia

Gość Lewatywę
sobie zrób! Super oczyszcza organizm! Przez miesiąc czasu. Najpierw co dwa dni, później co trzy, co cztery, aż minie cały miesiąc. Wtedy raczej Ci się poprawi. Poczytaj sobie w necie o tym, bo potrzebna jest specjalna dieta do tego. Naprawdę, gorąco Ci polecam. Najlepsza jest na zaparcia, wzdęcia i chudnie się ok. 10kg, bo w jelitach zalegają resztki kałowe! Jak oczyścisz cały organizm z toksyn, resztek kałowych wróci on do normalnego stanu. Tylko trzeba się "sprężyć" ;) Lewatywa ani nie boli, ani nic. Nie jest wcale nieprzyjemna, tym bardziej, że to Ty sama będziesz regulować prędkość. Przyrząd można kupić w każdym sklepie medycznym, lub aptece. Za pierwszym razem powinno spuścić się ok. 1.5l wody i za każdym razem zwiększać aby dojść do 3 litrów po kilku dniach. Po lewatywie najlepiej jest poleżeć ze trzy minutki, a następnie poskakać przez 5 żeby woda trafiła do najgłębszych zakamarków :) Pozdrawiam i życzę poprawy.

Gość kazia_kazia
ja znalazlam swietny sposob na te meczace dolegliwosci.niestety sama padlam ofiara uciazliwych zaparc, myslalam, ze nic nie jest w stanie mi pomoc. wyczytalam keidys na jakiejs stronce ze Chinczycy codziennie na czczo pija 5 szklanek niegazowanej wody mineralnej i min 45 min bez jedzenia, potem sniadanko. po 2 dniach zaparcia ustapily i nie mam ich do dzis...cos wspanialego:)

Gość Ja.................
acidolak nie reguluje pracy jelit tylko reguluje florę bakteryjną jelit wyjałowionych np.po antybiotykoterapi

Gość Ja.................
debridat stosowany jest np.przy refluksie na jelita nie pomoże szkoda się faszerować

Jesli chodzi o xenna extra i colon c to juz probowałam ... i niestety mimo ze jest ponoc dobra ta xenna na mnie zupelnie nie dziala, tylko skreca tak mocno ze sie śmierc widzi w drzwiach z tego bolu....

Gość Ja.................
w takim razie nie umiem Ci pomóc

Gość KOTECZEK19833
i flore bakteryjna jelit jak regulują to zapobiega zaparcia acidolac,lACIDOFIL,LAKCID WIEM BO LEKARKA KAZAŁA TO BRAĆ MOJEMU DZIECKU I ZAPARCIA USTĄPIŁY.A Z RESZTĄ NA KTÓRYMŚ FORUM TEŻ O TYM PISZE.

lewatyw tez juz kilka bylo... wierzcie mi , jestem juz zalamana... cale zycie chora :( zastanawiam sie nad wycinkiem kilku cm jelita, slyszalam ze czasem gdzies sie jelito skreca i nie wypuszcza 'calej zawartosci' z tylka..

ale jak znam zycie i wycieli by mi kawalek tego jelita to by sie okazalo z czasem ze wycieli go za duzo... i byly by non stop biegunki.. :(:(:(

ale na dzien dzisiejszy to wolalabym te biegunki juz... chociaz czula bym sie jak motylek ... a nie jak slonica

wogole to ponoc mam tez refluks i nadkwasote, czasem wymiotuje kwasem zoladkowym i jedzenie mi sie cofa w gardle, tak jakby nie przechodzilo..

Gość Lewatywę
Hmm to nie wiem jak Ci pomóc. Chociaż mówisz, że było kilka. A ja proponuję specjalną dietę, która reguluje i oczyszcza . Może spróbuj przez miesiąc taką dietę? Na pewno Ci nie zaszkodzi, a może pomóc. Co do biegunek to nie wywołuj wilka z lasu :)

Gość KOTECZEK19833
MOJA SIOSTRA PO XENNIE PUCHŁA.MASACRA. SPRÓBUJ TEN DRENAFAST.

Gość Lewatywę
A poza tym może być tak, że Twoje wyniki są ok, ale Twój organizm mimo wszystko zakażany codziennie. Jak są resztki kałowe to one wytwarzają bakterie i przenika to do organizmu wywołując różne choróbska. Taka dietka jest dobra na wszystko, bo oczyszczając organizm z toksyn poprzez lewatywę i cera się poprawia, włosy itd.

Gość mialasw koncu ta kolanoskopie
Kolonoskopia to wszystko wykaze czy ok

tak, mialam kolonoskopie, wykazalo ze wszystko ok, to dziwne, bo palcem w d**** tez mi macali i nic nie ma, ja jednak czuje ze ten ostatni odcinek nie wypuszcza kalu i zatyka mi wejscie do tylka dlatego to tam zalega, czym mozna bylo by ten \'zwieracz\' poluznic? czy te lewatywy czy czopki mogly by to poluznic?

Gość jak chcesz na rozluznienie
to czopki biospasmil sa skuteczne rozkurczaja al raczej na recepte ale wyplukuja np. magnez zeby rozkurczyc miesnie

Gość a masz takie burczenie jakby
w brzuchu to wazne

nie mam burczenia, wogole moj zoladek przestal wydawac jakiekolwiek odglosy od kiedy zaczely sie problemy, jak zjem cos to mam wrazenie ze nic mi nie przechodzi a jak sie pochyle wprzod to zwracam kwasem zoladkowym, zadko kiedy mi sie beknie ale jest to raczej bekanie na sile, staram sie beknac a w zamian wraca mi pokarm do buzi

Gość jezyk rano
po spani masz nalot biały a teraz masz jakis nalot kolor masz biale plamy na paznokciach

Gość jak te ziola wypijesz
to kupeczka normalan chodzi mi czy rzadko robisz na mieko jakie sa te klocki?

Gość sibi
to masz też problem z żoładkiem,to też stad te zaparcia,żoładek nie pracuję dobrze to i jelitka..spróbuj co ci pisałam i jedz duzo warzyw i owoców,a przy nadkwaśnosci nie wiem jaka dieta może być..

Gość sibi
idz do jakiejś osoby zajmujacej sie ziołolecznictwem,bo ziółka moga ci pomóc,a z ta kawa to jest róznie,ale musisz jesc tak wogóle bo tylko tym niszczysz żoładek

Gość sibi
a dziwne bo o senesie piszą ze uwalnia organizm od złogów,wiec nie wiem sama zgupiałam..ale może przezuć sie na pokrzywe

Gość sibi
a leczysz rufuks?bo słyszałam ze takie osoby to lecza go i maja inna diete

Gość sibi
moze faktyczn masz cos z tym ostatnim odcinkiem,jelita jao tako ci pracuja jak po senesie robisz cos..a robiłaś usg jelit?bo moze jest cos z drożnościa tego jelita jak mówisz że czujesz .