Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowaaa

Przeczytajcie, prosze...

Polecane posty

Gość kolorowaaa

Od czterech miesiecy staralam sie z mezem o dziecko,poczatkowo bardzo sie staralam,uwazalam na siebie a nie wychodzilo. Kazano mi odpuscic i nie myslec o tym. Teraz sie udalo i jestem bardzo szczesliwa ale jest cos co nie pozwala mi sie w pelni cieszyc. Otoz byl to nasz urlopowy czas szalenstw, a wiec imprez, alkoholu, 2 wesel itp. Nie mam pociagu do alkoholu ale jek na zlosc tego miesiaca pojawial sie bardzo czesto i to nie w kropelkowych ilosciach. Boje sie,ze moglam powaznie zaszkodzic mojemu rozwijajacemu sie dziecku- obecnie to 5 tydzien a ja nie moge sie pozbyc czarnych mysli... Czy ktos wie jak to jest z alkoholem w bardzo wczesnej fazie?????

Gość Aliss134
Nic się nie stanie, ja mam dwie córki i też, nie wiedząc o ciąży w obu przypadkach , spore ilości piłam, i obie urodziły się całkowicie zdrowe. Także nie stresuj się bo to dopiero dzidzi może zaszkodzić.

Gość kolorowaaa
Czytalam i plakalam, wierzcie nie jestem bezmozgiem i dlatego tak sie martwie... nie bede sie usprawiedliwiac ale bywa i tak,ze staramy sie o dziecko przez rok i nie wyobrazam sobie aby siedziec jak trusia na kazdej imprezie a gospodarzom mowic,dziekuje- moge byc w ciazy... Odpuscilam , moze puscila blokada ale to mnie nie usprawiedliwia. Dziekuje za wsparcie ale ten cien bedzie sie za mna wlokl do rozwiazania.

Gość tunczyk w oleju a moze w sosie
ale przeciez w tak wczesnej ciazy dziecko odzywia sie cialkiem zoltym, nie przyjmuje pokarmu od matki jeszcze... spokojnie, tylko bez nerwow

Gość Aliss134
Naprawde nie ma czym sie tak strasznie martwić tym bardziej, że badanie usg na które z pewnosci pójdziesz, pokarze, że wszystko jest ok. Powodzenia:)

Gość pytamm
Odpuść sobie. Na prawdę. Ja słyszałam, że dopóki nie wiesz, że jesteś w ciąży, to dziecko ma lepszą ochronę niż kiedykolwiek. Nie wiem jak to działa, ale organizm automatycznie dba o lokatora, o którym Ty jeszcze nie wiesz.

Gość bedzie ok
moja znajaoma do 3 msc nie wiedziala,ze jest w ciazy,a przez ten czas mmiala dwa sluby w tym swoj,potem msc miodowy gdzie nurkowala,pila i sie poprostu bawila. Dziecko jest jak najbardziej zdrowe,a tez sie niezle denerwowala :)

Gość kochana jak się starasz
o dziecko, trzeba było wcześniej poimyśleć o odstawieniu alkoholu a nie teraz jęczeć.

Dokładnie jak to ktoś wyżej napisał dzidzia odżywiała się cialkiem żółtym wieć nie musisz się martwić. Wazne zebyś teraz nie piła.

Gość tośka24
sama nie wiedząc że jestem w ciąży dwa razy ostro zabalowałam a teraz mam zdrowiuteńkie jak ryba Dziecko - nie martw się bo dopiero Twój stres może Dzidkowi zaszkodzić

Gość czarnulka1906
Ja slyszlam od swego lekarza ze ze ciaze liczy sie tak 2 pierwsze tyg to czas gdy maluszka niema w brzuszku A 2 nastepne po zaplodnieniu to okres ochronny poniewaz do maluszka jeszcze nie docieraja zadne szkodliwe substance ktore matka mogla zjesc czy wipic Niewiem dokladnie o co chodzi wiec sie nie wymadrzam ale to jest jakos zwiazane z pepowina i lozyskiem Ja mam gorszy problem:( pOniewaz o ciazy dowiedzialm sie w 6 ty 2 dni po ostrej imprezie a wczesniej tez 3 razy zdazylo mi sie wypic piwko Narazie maluch rozwija sie dobrze i mam nadzieje ze tak bedzie dalej a jestem juz ww 31 tyg:) Wiec glowa do gory napewno bedzie dobrze