Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vajelejter

Chłopiec czy dziewczynka?

Polecane posty

Gość vajelejter

Witajcie! Wiele się mówi o tym ,że jeżeli kobieta w ciąży ma zachcianki na słodkie to urodzi się dziewczynka a jak kwaśne i mięsne to chłopiec. Napiszcie o swoich doświadczeniach i zachciewajkcha. pozdrawiam

Gość BZDURA i nie wierz w to
bo przejedziesz się tak jak ja:D

Gość bukaa
ja miałam achcianki na słodkie i mam syna. Nie wierz, w takie bzdury

Gość VegaVega
Ja jadłam kilogram mandarynek codziennie rano potem musiałam zjeść ostrą zupkę chińską którą zagryzałam batonikiem a na koniec musiałam zagryźć to wszystko zielonym jabłkiem no i mam syna. W moim jadłospisie obok mandarynek królowały ogórki kiszone ale te to zawsze lubiłam do dziś.

Gość kenta
A ja jem wszystko...? Powinnam miec bliźniaki w związku z tym a nie mam... wczoraj byla u mnie ciotka i jakieś wróżby nade mną odprawiala z obrączką, obraczkę na sznureczek i nad ręką, jak się kręci z kólko to dziewczynka a jak nie to chlopak... Fajne nie? Te wszystkie wróżby i przewidywania to bzdury tylko i wylącznie, choć może i czasem się sprawdzi... To samo z ksztaltem brzucha...

ja tez zajadalamsie slodyczami,nutele i dzemik to sloik na dizen ,mam synka

od tego czasu nie jem juz slodyczy mam obrzydzenie tyle sie najadlam bedąc w ciązy!!

Gość kenta
Ja w sumie może i tez więcej jem slodkiego... Jakoś ciągnie... ale już np po ksztalcie brzuszka, czy ta wróżba z obrączką, czy nawet metoda obliczenia plci wedlug cykly miesięcznego wskazują na syna... ciekawe co sie okazę... Jestem w 6 miesiącu ciązy... Ale malec nie chce narazie pokazać jakiej jest plci, taki wstydzioch chyba...

w obydwu ciazach zajadalam sie slodyczami bo tylko po nich (o dziwo!!!) mnie nie mdlilo... raz byl chlopiec a raz dziewczynka... a slodyczami zajadam sie do tej pory bo uwieeeeeelbiam....

Gość wajelejter
A jak oblicza się płeć według cyklu miesięcznego? Pewnie i są to bzdetki ale fajnie sobie pospekulować. Grunt to nie nastawiać się bo przecież najważniejsze jest zdrowie dziecka.

a u mnie sie sorawdzilo w 1 ciazy zero ochoty na slodkie, sam widok i zapach i juz musialam leciec do wc i tak od poczatku do prawie samego konca ciazy, w odstawke poszly slodkie perfumy, balsamy, kremy wszystko co slodkie denerwowalo mnie za to kiligramami moglabym jesc cytryny i kwasny bigos urodzil sie synek w drugiej ciazy od samego poczatku mega mdlosci na sam widok kapusty, sama mysl o bigosie przyprowadzala mnie o konwulsje za to jak nie zjadlam codzinnie paczka na sniadanie nie bylam w stanie funkcjonowac :-P do dzis (30 t.c) zajadam sie glownie slodkim, za to za nic w swiecie nie zjadlabym tak jak w 1 ciazy samej cytryny albo bigosu ponoc ma byc corka :)

Gość aisha79
Napisz mi ile masz lat i w którym miesiącu zaszłaś w ciążę. To znaczy jeśli na przykład urodziłaś się 1 marca 1980 a w ciążę zaszłaś 15 lutego to liczy się że zachodząc w ciążę miałaś lat 27. A jeśli zaszłaś w ciążę na przykład 15 marca to już liczy się że miałaś 28. Mam chiński kalendarz więc Ci sprawdzę liczyłam wszystkie znane mi mamy i się zgadzały. Kalendarz daje 99% pewności gwarancji oczywiście Ci nie dam a za kilka miesięcy sama zobaczysz.

Ja na syna nie lubilam soku pomaranczowego, a opijalam sie jablkowym, na coreczke juz we wczesnej ciazy naszla mnie ochota na sledzie, w oby dwoch ciazach jadlam slodkie

Gość aisha79
Poniżej podaję te tablice dla wieku matki od 18 do 45 lat. Przypominam, że posługując się tabelą chodzi w niej o wiek matki i miesiąc, w którym dziecko zostanie poczęte, nie zaś ten, w którym ma się urodzić. Znajdź miejsce przecięcia linii wyprowadzonych od Twojego wieku i od miesiąca, w którym planujesz zajść w ciążę. Jeżeli natrafisz na ”M” najprawdopodobniej urodzisz syna, czyli mężczyznę, jeżeli to jest, „K” to najprawdopodobniej urodzisz córkę, czyli kobietę. STAROŻYTNE CHIŃSKIE TABLICE PLANOWANIA PŁCI Tabela dla matek będących w chwili poczęcia w wieku 18 do 31 lat. Wiek matki 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Styczeń K M K M K M M K M K M K M M Luty M K M K M M K M K M K M K K Marzec K M K K M K M M M K M K K M Kwiecień M K M K K M M K K M K K K K Maj M K M K M M K K K K K M K K Czerwiec M M M K K K M M M K K M K K Lipiec M M M K K M M K K M M M K K Sierpień M M M K M K K M M M M M K K Wrzesień M M M K K M K M K M M M K K Październik M M K K K M K M K M M K K K Listopad M K M K K M K M K K K K M K Grudzień M K M K K K K M K M K K M M Tabela dla matek będących w chwili poczęcia w wieku 32 do 45 lat Wiek matki 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Styczeń M K M M K M K M K M K M M K Luty K M K M M K M K M K M K M M Marzec M M M K M M K M K M K M K M Kwiecień K M K M K M M M M K M K M K Maj K K K K M K M M K M K M M K Czerwiec K K K K K M K K M K M K M K Lipiec K K K K K K M K M M K M K M Sierpień K M K M K M K M K M M K M K Wrzesień K K K K M K M K M K M M K M Październik K K K K M M K M K M K M M K Listopad K K M M M K M K M K M M K M Grudzień M M M M M M K K K M K M K M Zorientowałam sie że chyba jeszcze w ciąży nie jesteś więc przesyłam tabelkę dla zainteresowanych. M - chłopak K- kobieta

nie ma wpływu zachcianka na płec dziecka, nasze ciążowe zachcianki biorą się tylko z potrzeby organizmu na witaminy organizm sam rozpoznaje z jakich potraw je pobiera i stąd zachcianka na konkretną i tak np jak brakuje nam wit C to organizm chce np mandarynki i to cała filozofia naszych zachcianek i to co jemy nie wplywa na płec dziecka jak same potwierdzacie jedna je to i ma chłopca a druga jadła to samo i dziewczynka się urodziła ;) statystyki nic więcej

Gość vegavega
to wynika z tego,że moje pierwsze dziecko powinno być dziewczynką a jest chłopcem :)

mnie z tych tablic wynika ze mania powinna byc chlopcem a Kronel dziewczynką :D

Gość niestety bzdurki gadają
te chińskie tablice:D wynika z nich, że mam mieć córkę, a na 100% będzie synek:D

Gość niestety bzdurki gadają
sprawdziłam mnie i mojego brata czyli dzieci mojej mamy i tak samo nie zgadza się w jednym i drugim przypadku, bo ja niby miałam być chłopcem, a mój brat dziewczynką według tych tablic:D

Gość pinkhola
Moje objawy na dziewczynke :w drugim miesiącu miałam wrażliwość na zapachy , strasznie przeszkadzały zapachy męskie lub odświeżacze powietrza czy zapach mydła , potem wstręt do niektórych rzeczy , np nie smakowała kiełbasa czy mięso , które wcześniej jadłam normalnie , przez pierwsze miesiące wyskakiwały pryszcze gdzie nie gdzie, a w ostatnich miesiącach cera się zmieniła bardzo ładna bez żadnej krosty , włosy w ciąży stały się suche zaczęły się kruszyć , mała ochota na słodkie , bardziej na kwaśne soki czy ochota na produkty mleczne. Od 6 miesiąca mocna zgaga która trzymała prawie do końca ciąży ..kszałt brzucha na dziewczynkę w moim przypadku mały i okrągły :)