Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aldona Suszenko

skonczylam studia licencjackie

Polecane posty

jednak ten kierunek mnie nie satysfakcjonuje, czy warto isc po licencjacie na studium w konkretnym zawodzie i zosac specjalistą czy lepiej kurs? co prawda bardziej int. by mnie tytuł specjalisty a po kusie to nie wiem co sie ma?

Gość to nie lepiej wybrać sie
na SUM na inny kierunek?

Gość to może zarządzanie
w turystyce:classic_cool:

wolalabym zrobic jednoroczne studium i byc specjalistą odnowy biologicznej lub specjalistą masażu. Ale czy to nie smieszne po licencjacie robic studium/

Gość ja2
możesz iść przykładowo na marketing i zarządzanie,moja znajoma zrobiła licencjat z turystyki a potem na magisterskie uzupełniające poszła na marketing

Gość rób to co cie interesuje
a nie to co wypada, i tak masz już to wyższe wykształcenie.;)

Moja koleżanka skończyła architekture na politechnice warszawskiej... obecnie zamuje się STYLIZACJĄ PAZNOKCI. To sie nazywa rozrzut. Wniosek z tego taki- rób to co lubisz, nikt nie powiedzial ze po licencjacie trzeba magistra zrobic

Gość zalosne___
bo na magisterke oczywiscie sie ksiezniczce nie chce isc?

wlasnie sobie uswiadomilam ze nie pasnojuje mnie cala ta turystyka i perspektywy zatrudnienia tez są marne. A specjalista odnowy ladnie brzmi no i zapotrzebowanie jest w roznych miejscach na tego typu osobe. Mam teraz dylemat. Bo w sumie to zarządzanie w turystyce moze nie jest wcale az takie zle, ciekawe co bym mogla po tym robic?

Gość asssia
Aldona, z jakiego jestes miasta? i gdzie konczylas turystykę?

zrobiłam licencjat z zarządzania a potem poszłam do studium informatycznego, jestem zadowolona z umiejętności zdobytych w studium, i chyba teraz w pracy bardziej mi się przydają

o www morde :) to chyba mnie przekonalas , ze warto zrobic studium.Własnie mnie bardziej pociąga masaż i ta odnowa biologiczna, moze sprobuje a przeciez na studia zawsze mozna wrócic:)

Gość Alanisss
Witaj Aldonko! Ja równiez mam licencjat z turystyki , ale włąsnie chciaąłbym dalej isc na zarzadzanie.. Ty wiesz najlepiej co chcesz w zyciu robic ! Powodzenia ;)

Alanisss - witaj kolezanko z branży :) musze to dokladnie przemyślec, chyba ze pojde na zarządzanie w turystyce, a z masazu zrobie sobie tylko kusik :) i gdy nie wypali z tą turystyką to będe masować :)

Gość koterska niedźwiedzica
też właśnie kończę licencjat i idę na marketing i zarządzanie w turystyce

Gość Alanisss
Ja mam specjalność hotelarstwo, a do 2011 ma przeciez przybyc hoteli :) całe życie przed Toba, mozesz zrobic kurs i mgr ; w jakiej chcesz kolejnosci :) Moze najpierw kurs , skoro jestes zdecydowana, a przez ten czas przemyslisz na jakie studia uzupelniajace chcesz isc... [czesc[

no tak masz racje, moge zrobic kurs , pracować jako masazystka, zaraobic pieniązki na dalsze studia :) a potem sprobować, chyba tak zrobie a gdzie chcecie robic to zarządzanie z turystyki na jakiej uczelni?

Gość jeśli chodzi o masaż
to nie polecam kursików tylko juz jakąś konkretna szkołę, najlepiej 2-letnią. Wbrew pozorom wykonywanie masażu to nie tylko "jechanie "rękami po plecach, to bardzo ciężka praca fizyczna a i wiedzę trzeba mieć dużą, ponieważ przez nieumijętność wykonywania masażu i niewiedzę można komus krzywdę zrobić. Wiem co mówię-jestem masażystką:)

:) tak to prawda, tez zetknelam sie z masazem na studiach, ale polubilam to, a moze polecisz jakąś dobrą szkołe masażu ? gdzie robilas?

najlepsza szkoła w Polsce to szkoła w Krakowie,na Królewskiej-bardzo wysoki poziom nauczania i świetni nauczyciele.Ja niestety nie mogłam tam zrobić ale robiłam w Zaku, tez w Krakowie i co najważniejsze wykładaja tam nauczyciele z Królewskiej-polecam:)

masuję męskie przyrodzenia ustami , to moja specjalność :)