Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morze bałtyckie

CHRZEST, wybór sukienki dla Matki Chrzestnej

Polecane posty

może i bym się nie czepiła, ale abstrahując od tego jakie to forum, Princpolo nie uważasz, że poszła na łatwizne podając swoje wymiary i kolor włosów? Jakby chociaz wkleiła swoje zdjęcie, albo pokazała sukienki, które jej się podobają, to naprawde temat mógłby nawet juz dotyczyć tego chrztu, komunii, czegokolwiek.

sękata powiedź ze zartujesz???? wkleić fotke TUTAJ????? gdzie każda każdą by młotkiem zatłukła????

Gość do sękatejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Zdecyduj się w końcu co Tobie nie pasuje???? To ze nie te forum czy może że tak mało napisała o sobie. Idź lecz sobie główke!

Gość Tak tak na chrzest
to koniecznie jakaś wulgarna, z podszewki, z koronką i dekoltem do pasa :O

przecież napisałam wcześniej, że dziewczyna mogłaby wkleić jakąs wyciętą fotę bez twarzy. Albo konkretniej przybliżyć, czy np. no waży tyle ale tu ma więcej ciał,a tam mniej, gdzies ma kompleks cyzm to zakryc, lubi taki a taki kolor. COKOLWIEK. Rzucanie hasła to dla mnie pójście na łatwizne, zasmiecanie forum i to jesczze nie na temat. Tyle. Przecież nikogo nie obrażam, ludzie! Może nastepnym razem inni będą bardziej rozmyślnie zakładac wątki? Takie to straszne?

bo co z tego, że jakies pomarańcze wrzuca stos linków do jakiś totlanych badziewi (niektórych) z allegro, skoro nawet nie wiadomo, jaki autorka ma styl?

Gość ccccccccccccccccccccccccccc
A Ty z głową sękata zakładasz tematy???? Nie sądze!!!!! Chociażby temat że sękata ma suknie - kogo to obchodzi???? czyż to nie zaśmiecanie forum???!!!! widzisz błędy innych a swoich nie.Troche sprawiedliwości Moja droga.

ja przynajmniej pisałam o sukni w odpowiednim dziale. I nie uważam tego za zasmiecanie, może akurat któraś z forumowiczek by się zainteresowała i chciałaby wiedzieć gdzie kupiłam, z aile, bo szuka takiej samej. Temat o chrzcie raczej nie rpzyda się pannom młodym. Takie moje uzasadnienie.

sękata nie da się Tobie przetłumaczyć.Dla mnie np czy mam ładną suknie,chwalenie się na całego to śmietnik.Więc bąź obiektywna :) Mało tego uwież może komuś się prozyda ten temat bo mału tu cieżarnych?

Sękata - skromnie zauważę że akurat ta dziewuszka to najmniej miała tu do powiedzenia... Tylko wy bardzo lubicie łapać się za słowa, jak babcie kocham, czasem się tego czytać nie chce...

no dobrze, nie ma sprawy, może się przyda, ja zaznaczając, że to nie to forum przecież nie napisalam, ze temat jest totalnie beznadziejny i nieprzydatny....Ok, mogłam ugryźć się w język, choć nadal uważam, że tematy powinny być tutaj ŚCIŚLE związane ze ślubem, jesli nie-mogłoby byc chociaż jakieś delikatnie rozjasnienie sprawy, a nie dziewucha włazi z kopytami i jeszcze prezentuje wielkie oburzenie że w ogóle ktoś jej zechciał zwrócić uwagę, robiąc to w niezbyt kulturalny sposó, jakby ją conajmniej zbeształa przywołując tutaj Boga i dejzi, co jest dla mnie niezbyt fortunnym połączeniem.

ale dobrze, myślę, że nie warto już tutja rozwodzić się, kto miał rację. Jeżeli autorka poczuła się urażona moją wypowiedzią - to PRZEPRASZAM. Szczerze. Zdania nie zmieniam w kwestii tematyki i sposobu prośby o pomoc.

Gość Armanka
Jesteś Matką Chrzestną i uważam, że powinnaś wyglądać skromnie. Będziesz w Kościele, wg mnie sukienki proponowane wyżej są niedopuszczalne (gołe ramion i plecy). Obowiązkowo bolerko do takiej sukienki i odpada absolutnie czarny kolor. Zastanów się jeszcze.

Gość morze bałtyckie
OK, to moze teraz ja sie wypowiem. Dlaczego zalozylam tutaj temat? Z BARDZO PROSTEJ PRZYCZYNY :) Chrzest, Komunia, Bierzmowanie i na końcu ŚLUB jest SAKRAMENTEM i na kazdej z tych uroczystosci trzeba wygladac przyzwoicie, ladnie i gustownie. Nie ubiore sukni wieczorowej z odkrytymi placami (!) na chrzest, to oczywiste dla mnie. Na Ślub natomiat, suknia taka nadaje sie idealnie. Nastepnie - kolor sukni, wiadomo, ze nie czerń, na zadna z tych okazji, nie pasuje i juz. Mala czarna nie sprawdza sie w tych przypadkach, na pogrzeb jak najbardziej... Tak jak tu niektore z Was pisaly - brzoskwiniowy kolor, wg. mnie pasuje w sam raz. I wlasnie nas tym kolorem sie zastanawiam, jednakze nie wiem jaki kroj sukni moglabym zalozyc. Oczywiste jest dla mnie, ze trzeba miec bolerko - w koncu to Kosciol, a jak dobrze wiesz, sekata, do Kosiola idzie sie ubranym, a nie rozneglizowanym , nie musialas mi tego przpominac. Jestem z rocznika 84 i mysle dojrzale, a nie jak dzisiejsze gimazalistki. Nastapna sprawa - gdzie mialam zalozyc ten watek? Wiem, ze tu duzo osob sie przewija, ktore nieraz dobrze radza!, wiec czemu mialabym sie tutaj nie zapytac o suknie na chrzest, ktory tak sam jak Ślub jest Sakramentem ? ah, powtarzam sie... Nie pytam o sukienke na dyskoteke czy jakas inna okazje nie zwiazana z Kosiolem. Uwazam, ze w dobrym dziale zadalam nurtujace mnie pytanie. Zalozylam ten watek takze na dyskuzji ogolnej, odpowiedzi nie ma ani jednej, nie ma, bo nie ma nawet postu, gdzies znikł :/ Dziekuje wszystkim dziewczyom, ktore wkleily linki, teraz je sobie przejrze:) ps-sekata, wyobraz sobie, ze zanim napisze jakis post, sama poszukam tego, co mnie interesuje, jednak nie potrafilam znalezc nic ciekawego, nic w moim stylu. Piszac post tutaj mialam nadzieje, ze ktos mi pomoze, a nie zacznie sarkastycznie mnie pouczac. I wiele jest kobiet jak widze pomocnych, a takich jak Ty na szczescie tylko jedna.

Gość morze bałtyckie
z ta kryptoreklana mialas racje akurat, sukienka dobra na dyskoteke, nie na Chrzest. Widze, ze chyba kupie jakas ladna garsonke w jasnym kolorze (lato) :) A moze ktoras z Was byla na Chrzecie jako Matka Ch, co na ta okazje ubralyscie?

Gość morze bałtyckie
heh, wlasnie, jakbym skamala, ze potrzebuje suknie na poprawiny to pewnie cos bys mi polecila bez sarkazmu :) ale zauwaz, ze suknia na poprawiny nie pasuje na Chrzest.....wiec nie moglam tak napisac :) ah, wiecej milosci zycze wam wszystkim i zrozumienia ludziekiego :)

Minp podobają się również białe spodnie(lub inne jasne) ido tego elegancka tunika.W sam raz na taką okazje i na codzień.

Ja bylam jako matka chrzestan i mialam bluzke spodnie w kancik i garsonke...bo jakos mi takie suknie nie pasuja na chrzest... to sa sukienki na wesele a nie chrzest...nawet ta brzoskwiniowa..i sczerze nie widzialam jeszcze zeby ktos byl ubrany tak na chrzcie.. http://allegro.pl/item372178099_apart_kostium_roz_38.html http://allegro.pl/item377068630__nsf_highclass_kolekcja_2008_kostium_36_38_biel.html http://allegro.pl/item370035245_3_czesciowy_kostium_garnitur_apart_36.html moze uznasz cos takiego jak ubranie dla starszej Pani ale wydaje mi sie ze jest bardziej odpowiednie na taka uroczystosc niz te sukienki weselne.

Gość morze bałtyckie
Princpolo - mi takze bardzo podobaja sie biale spodnie (na kant) plus wysoki obcas :) jednak jesli chodzi o tunike, to niestety do mnie to nie paduje :( wygladam w niej tak, jakby brakowalo mi ciazowego brzuszka :) tak mi mowi moj Narzeczony :) choc ogolnie bardzo misie podobaja tuniki, to nie sa one dla mnie, niestety :( podoba mi sie taka garsonka ( ze spodniami) --> http://www.ms-moden.pl/kolekcje/kolekcja_2007/komplety/61 oraz: --> http://www.ms-moden.pl/kolekcje/kolekcja_2007/komplety/60 ( pod spod ubralambym jeszcze jakas ladna bluzeczke, gdyz dekolt jest troszke za duzy :) ) --> http://www.ms-moden.pl/kolekcje/kolekcja_2007/komplety/47 sliczna garsonka :) --> http://www.ms-moden.pl/kolekcje/kolekcja_2007/sukienki/26 (na gore bolerko i sadze, ze takze pasuje) pozdrawiam:)

Bardzo ładne te kostiumy :) Co do sukienek które wkleiłam to u nas na chrzciny tak ubierają się młode kobiety. Owszem nie z gołymi plecami, mają bolerko czy też żakiet więc tak naprawdę nic nie widać .A w domu można wyglądać jak sie chcę :)

Gość Nie wiem ile chcesz
na ten cel przenaczyć, ale ja bym na Twoim miejscu poszukała czegoś tutaj http://www.saltandpepper.pl/sklep/kobiety,ec/ Przynajmniej będą świetne jakościowo i oryginalne, bo te pseudo-aparty z katalogu bonprix z poliestru mieszanego z wiskozą wyglądają jako- tako jedynie na zdjęciach :O

ja podalam przykladowe kroje a nie ze apart...bo wiem ze to tak samo warte jak i bon brix tyle ze drozej..