Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaa

Jak wyleczyc się z fobii??

Polecane posty

Gość pytajacaaaa

Mnie nęka hemofobia ale wydaje mi się że wszystkie fobie w podobny sposób się leczy. Czy ktoś wie?

Gość Pioruny
Mi sie tez wydaje ze mam fobie :o Boje ie strasznie burzy i jak tylko sie zaczyna zaraz sie trzese i srce mi wali jak nie wiem co ! Musze wtedy z kims byc bo jak jestem sama wpdam w panike. Chciala bym sie nie bac ale nie potrafie.

Gość pytajacaaaa
Tak... to z burzą to fobia. No da się leczyc ale nie wiem za bardzo jak.

no to tak, ja mam... achluofobia – panika, lęk i obawa przed ciemnością i mrokiem; sypianie przy zapalonym świetle; lub coś w podobie, bo nie sypiam przy zapalonym świtle, tylko przy włączonym tv ;] ajchmofobia - panika, lęk i obawa przed narzędziami medycznymi, strzykawkami, skalpelami i innymi ostrzami. antropofobia - panika, lęk i obawa przed ludźmi; lękowe wyobcowanie i izolacjonizm; dawniej: lęk pustelniczy; to mam czasami :O erytrofobia – panika, lęk i obawa przed czerwienieniem się erytrofobia (hemofobia) - lęk przed widokiem krwi glassofobia – panika, lęk i obawa przed wystąpieniami publicznymi; popularna trema; hipsofobia – panika lęk i obawa głębokości, lęk przed głębiną nekrofobia - panika, lęk i obawa przed jakimkolwiek zetknięciem się ze zwłokami; lęk przed umarłymi; :O duzo tego

Gość pytajacaaaa
No tak... ale nikt serio nie wie jak to leczyc?

Gość Pioruny
Aaaa kurcze widze ze mam tez nastepna - hipsofobia – panika lęk i obawa głębokości, lęk przed głębiną. Teraz mi sie przyponialo. Nigdy nie poplyne zdnym statkiem,jachtem ani nic w tym rodzaju bo sie boje glebokosci. Przeraza mnie mysl ze jest gleboko i nie widmom co na dnie :o Nie kapie sie w rzekach, jeziorach, tylko w basenie albo ewlntulanie morzu ale za daleko nie wchodze musze miec grunt pod nogami. Najbardziej jednk mnie przeraza woda w porcie!!!!!!!Masakra az mi sie kreci w glowie jakpatrze na nia, wydaje mi sie ze tam jest glebia straszan i ta woda taka czarna!!! A apropo burzy to przed wczoraj byla w nocy, oczywscie nie salam cala noc i meza to o malo nie scislam na smierc ze strachu!

Gość Pioruny
Ntomiast co do leczenia takich fobii to wydaje mi sie ze chyba to sie nie da :O Nie wiem czy psycholog albo cos w tym stylu pomorze???

Gość pani_upownik
up up up up

Gość zuzaaa332
Również czułam się rozbita, szybko się denerwowałam, na wszystko i na wszystkich, płakałam do poduszki, bo nie miałam do kogo się odezwać. Czasem się zastanawiałam, czy może jestem chora. Chodziłam przez pewien okres czasu do psychologa, ale to nic nie pomagało nie było żadnych efektów. Szukałam dalej. Trafiłam na stronę http://energiaduchowa.pl która polecana była już przez wiele osób. Dzięki oczyszczaniu aury zaczęłam miewać lepsze humory. Potem z każdym dniem byłam pewniejsza siebie. Aż w końcu uporządkowałam wiele spraw i zaczęłam żyć normalnie tak jak inni. Cieszę się że w końcu znalazłam swój sens – Wy także możecie żyć pełnią życia.

Gość gość
Moja dłoń wyleczy Cię z fobii Wystarczy ją chwycić