Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nicola76

protokol mlazenski-prosze o pomoc

Polecane posty

ide dzis spisac protokol malzenski, moj narzeczony jest protestantem. Prosze powiedzcie mi co najlepiej odpowiedziec na ponizsze pytania?? 1.Jak postapisz w wypadkach konfliktowych, gdy zadna ze stron nie bedzie chciala ustapic, np.W sprawach moralnych i religijnego wychowania? 2.Czy zgodzisz sie na postepowanie wbrew prawu Bozemu, czyli na zycie grzeszne dla zachowania wspolnoty w malzenstwie?? Pewnie kosciol chce uslyszec,ze zrobie wszystko dla zachowania wiary i opuszcze meza:(

Gość skoro protestant
to po co ślub kościelny????/

Gość caca
Witaj, 1.Jak postapisz w wypadkach konfliktowych, gdy zadna ze stron nie bedzie chciala ustapic, np.W sprawach moralnych i religijnego wychowania? - np: " Zawsze staramy się w takich momentach rozmawiać, dyskutować i każdy konflikt jest do rozwiązania. Wierzę głęboko w to, że nie będzie większych sporów w tym zakresie". 2.Czy zgodzisz sie na postepowanie wbrew prawu Bozemu, czyli na zycie grzeszne dla zachowania wspolnoty w malzenstwie?? - np: " Nie zgodze sie na postepowaniem wbrew prawu bożemu, to dla mnie i dla mojego narzeczonego oczywiste. Jestesmy oboje ludzmi głęboko wierzącymi." W razie pytań i porady odwzwij sie do mnie :) Pozdrawiam i powodzenia! caca@poczta.onet.pl

dzieki caca..tak tez myslalam:), choc szczerze powiedziaszy nie wiem, czy tak bym postapila w tym drugim:( caca- ty tez przez to przechodzilas?? co do pytania "protestant" ..slub koscielny bedzie jednostronny, tylko z mojej strony, jestesmy juz po slubie cywilnym