Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowitka1986rok

za bardzo kocham swoich rodziców, co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość jowitka1986rok

hej , mam 22 lata i mieszkam z rodzicami , studiuje zaocznie i pracuje , za bardzo kocham moich rodziców , wiecej spedzam czasu z nimi niz z kolezankami .. a jak rodzice gdzies wyjezdzaja to modle sie aby szczesliwie powrócili do domu , kocham ich bardzo , niechce sie od nich wyprowadzic , chce na zawsze byc z nimi . nie chodzi o to ze mnie rozpiescili itp, bo mnie nierozpiescili , raczej dobrze mnie wychowali , niepchali mi wszystkiego, niezawsze mialam to czego chcialam , nauczyli mnie szacunku i tolerancji wobec ludzi , kultury , gdy byłam mała zapisywali mnie na rózne kółka i nauki jezyka , oczywiscie jezeli chcialam, owszem zardzają sie nam kłótnie , bywa tak ze o jakis drobiazg sie z nimi kłóce , bo kłótnie sa chyba wszedzie , ale bardzo ale to bardzo ich kocham , są dla mnie takim skarbem, moja mama jest dla mnie prawdziwa przyjaciółka , bardzo wyrozumiala mama, mądra zyciowo , nigdy mnie nieograniczali , wychowywali mnie adekwatnie do mojego wieku, wiele sie przy nich nauczyłam , niewtrącają sie w każdą moją sprawe ale to nieznaczy ze sie mną nieinteresuja mój tato , to według mnie wzór do nasladowania , niepowiem bo kazdy ma wady i tez z nim zdarza mi sie nieraz pokłócic , ale bardzo go kocham , czesto robie im niespodzianki , takze kulinarne , gotuje im ulubione potrawy, uwielbiam z nimi drinkowac w weekendy (oczywiscie z umiarem) , z mama chodzic na zakupy , spedzac czas w kuchni i nie tylko, ostatnio rozmawialam z nimi i o ich marzeniach , to mówili ze chcieliby poleciec na Teneryfe za rok, i ja juz zbieram kase zeby zrobic im taką niespodzianke , wiem ze to nie jest tanie ale jezeli uda mi sie uzbierac kwote na ta podróz to chetnie ich zabiore :) bardzo ich kocham za to ze SĄ ze mam takich wspaniałych rodziców, w miare moich mozliwosci i czasu pomagam im w obowiązkach , staram sie wyreczac ich z prac domowych o ile mi czas na to pozwala i stwierdziłam ze chce zawsze z nimi być , nawet gdy bede miala własną rodzine to chce mieszkac u rodziców , ale niewiem jak to partner zaakceptuje bardzo ich kocham i niewyobrazam sobie ich smierci , jezeli by umierali to umarłabym razem z nimi BARDZO ICH KOCHAM i zycze wszystkim takich rodziców dodam ze mam jeszcze brata ma 26 lat i tez ich kocha nad zycie i w tym roku funduje im wczasy nad morzem

Gość jowitka1986rok
madziulek23 , a ja niechce wylatywac z gniazda , chce byc zawsze z rodzicami, przez to zostawil mnie chlopak bo zawsze chcialam siedziec z nim u mnie z moimi rodzicami a on mimo tego ze lubi moich rodziców bardzo , stwierdzil ze malo sie nim interesuje , ale mam to gdzies , wazniejsi sa rodzice

Gość to bardzo dobrze ze kochasz
i tak szanujesz rodziców ale nie wróże dobrze twoim przyszlym zwiazkom i ewentualnemu małzeństwu bo coś mi sie wydaje, że nawet po ślubie to rodzice będą ważniejsi od twojego męża.

Gość wydrukuj sobie ten tekst
i przeczytaj go sobie za kilkanaście lat, jak już założysz własną rodzinę :-p

Gość jowitka1986rok
ja zdaje sobie z tego sprawe ze z partnerami nie bedzie mi sie układac , bo własnie kilka związków mi polecialo juz ze za bardzo kocham rodziców i dlatego niezakładam na 100% ze cały czas bede sczesliwa ale jak narazie to moi rodzice są najwazniejsi

Gość pamiętaj autorko
że i niedosyt jak i nadmiar jest szkodliwy.:o

Gość Olllaboga
to chore i niezdrowe. ja tez bardzo kocham rodziców ale Ty piszesz ze chcesz znimi mieszkac całe zycie? zaden normalny facet sie na to nie zgodzi? a jak ty chcesz uprawiac z mezem dziki seks? bedziesz sie krepowac by rodzice nie usłyszeli? dizewyczno... niedcieta pepowina to najgorsze co moze byc. poswięc sie rodzicom i nie wychodź za mąż bo zniszczysz facetowi życie

Gość a nie nauczyli Cię
że "nie" z czasownikami piszemy osobno?

rodzice powinni Cię wygnać z domu, jak widzą, że sama nie chcesz Nie zauważyli, że związki Ci się sypią?

Ja czuję to samo do swoich rodziców :-). Mimo iz jestem już na swoim to bardzo za nimi tęsknię i każdą możliwą niedziele spędzam z nimi . Chciałabym być taka mamą dla mojego maluszka którego noszę w brzuszku jak moja mam dla nas . Marzy mi się takie małżeństwo jak małżeństwo moch rodziców . Wierzę w to że mi się uda bo przekazali mi dobre wartości . A rodzice zawsze będą dla mnie najlepszymi przyjaciółmi . Wiem że mogę na nich polegać i nigdy mnie nie zdradzą

Gość jowitka1986rok
ale wiecie co , niespieszy mi sie do zalozenia rodziny wystarczy mi ta milosc rodziców , wiem ze zaraz powiecie , ze rodzice wiecznie zyc nie bedą ale . zal mi opuszczac domu rodzinnego

Gość jak ci w najbliższych latach
to nie minie to radzę skorzystać z porady psychologa, poważnie bo cos takiego to już nie jest normalna miłość dziecka do rodziców tylko cos toksycznego.

Gość jowitka1986rok
ktos sie podszył o tym seksie

Gość Olllaboga
młoda jestes jeszcze. powiem jednak ze teraz to mozesz fundowac teneryfe, ale jak bedizesz miała meza to czarno to widze by sie zgodził na taki drogi prezent:O

Gość ja to w ogóle czarno widzę
życie jej przyszlego męża jeśli autorka się nie zmieni.:o

Gość jowitka1986rok
a dlaczego toksyczne?? wiem ze moze powinnam porozmawiac z\ psychologiem bo za bardzo ich kocham , kilka osób juz mi to mówiło niechce miec faceta , rodzice mi wystarcza ciesze sie ze ich mam i niemusze miec męża

o cholera toksycznie to wyglada matka cie powinna wygonic z domu !!! swoiją droga jak można tak ciagle przy spodnicy matki :O

Gość a to jak nie chcesz
to nie, pisane jest ci widocznie życie starej panny przy rodzicach.:classic_cool:

Gość Twoi rodzice w którymś
momencie coś spieprzyli wychowując Cię na taka osobę :O Jesteś niedojrzała emocjonalnie. Dopóki się nie zmienisz, to nie wiąż się z żadnym facetem ... nie rujnuj mu życia. :(

Gość Olllaboga
a seks? nie odczuwasz potrzeby seksu? miłosci do mezczyzny?

Gość mi sie wydaje ze to jakas
prowokacja a autorka nas specjalnie podpuszcza! :o

Jowitka - to wspaniale że kochasz swoich rodziców ale musisz równiez wiedzieć w którym momęcie odciąć przysłowiową pępowinę w przeciwnym razie twoje relacje z mężczyznami których pokochasz będą się walić . Nawet tak silna miłość jak miłość do rodziców musi być zdrowa .

Gość Olllaboga
własnie, badź stara panną a najlepiej KONSEKROWANĄ DZIEWICĄ

Gość jowitka1986rok
odczuwam potrzebe seksu rodzice moi nietrzymają mnie pod kloszem , ja sama dobrowolnie chce z nimi byc,

Gość No to zamiast siedzieć
na kafe i pisać bzdety poszlabyś i ugotowala im obiad! :classic_cool:

Gość dffdfdf
nie można kochać rodziców "za bardzo" ale autorka pisze o jakichś lękach i chorym uzależnieniu a to już nie miłość ble, idę stąd, mam psycholi pod dostatkiem z racji pracy

Gość jowitka1986rok
nie jestem dziewica , powiem wam tyle ze chlopak ze byłam zareczona nawet ale , niemogłam sie dogadac z chlopakiem i sie rozeszlismy