Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Susannaa

Czy taki wyznacznik milosci jest wporzadku?

Polecane posty

Gość Susannaa

moja mama czasami prosi mnie o rzeczy ktore sa dla mnie bardzo trudne (pod wzgledem emocjonalnym). Mam ze tak powiem mala traume zwiazana z jej siostra . teraz poprosila mnie zebym z ciotka i wojkiem pojechac na dzien zalatwic 1 sprawe. ale nienawidze ich spotykac. nie chce spedzac z nimi czasu. mama mowi mi "zrob to dla mnie":o czuje sie jakby to byl jakis szantaz bo jakpowiedzialam ze nie i siemocno zdenerwowalam (a jestem spokojna osoba) to zrobila siesmutna itp .... przeciez wyznacznikiem milosci nie jest poswiecenie. dlaczego prosimnie o rzeczy ktore bez problemu moze zalatwic moj brat albo siostra? teraz mam wyrzuty sumienia ze ja"zawiodlam" ...

Gość Susannaa
halo

Don't worry be happy:D Moi rodzice też tak czsem mają np. mogą poprosić moją siostrę o coś co nie sprawiło byje trudności, a ja akurat nie mam czasu...

Gość Susannaa
ale ona wie ze ja nie lubie z ciotka jezdzic, ze kiedys pewna sprawe bardzo przezywalam ktora mi zafundowala... tylko ze jak czasem odmowie to wielki zal itp ...kurwa a czemu nie moze byc "no trudno :) " a nie koniec swiata i wywolywanie poczucia winy :o

Gość jak latwo jest
wymusic na kims cos :D szantaz emocjonalny. stosuja to wredne typy. nikomu nie zycze. najgorsze co moze byc to wzbudzanie litosci w kims. gdybym miala takich starych to bym im pierd olnela albo opuscila chate w cholere. mojego kumpla matka, jak nie chcial przyjsc do domu o 21, to mowila mu, ze sie zle czuje, serce ja boli i ma natychmiast wracac. a jak to nie pomagalo czasem to ojciec zabieral sluchawke i gadal, ze musi sie rozlaczyc i dzwonic na pogotowie, bo do takiego stanu ja doprowadzil. nie przepada teraz za matka. wszyscy sie z niego smiali, ze taki idiota jest z niego.

Gość inverno
A dlaczego nie powiedzialas mamie o tym wydarzeniu?

Gość Susannaa
nie no bez przesady. mama taka nie jest ale nie rozumiem tych dziwnych próśb i potem jakies nieswiadome proby wywolywania winy :/mase innych reczy robie w chacie i jej pomagam ale jak prosi mnie o takie innego "kalibru" to nie mnie cholera bierze...to przeciez ja moge tez jej powiedziec czy chce zebym przez ten cholerny caly dzien osiwiala ze stresu ..

Gość Susannaa
wie o nim nie sadze zeby zapomniala ze mam z nia na pienku