Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kii

biocenoza pochwy

Polecane posty

Gość kii

hej, jestem w 33 tygodniu ciąży. w dniu 19.05.08 miałam wykonywane badanie biocenoza pochwy. Stwierdzono: komórki nabłonka oł. w. - liczne leukocyty - pojedyncze mikroflora bakteryjna - obfita: pałeczki Lactobacillus, blastospory drożdżowców nie stwierdzono - dwoinek z rodz. Neisseria stopień czystości - nie określono. Wczoraj(06.06.08) drogą pocztową dostałam ww wyniki od lekarza wraz z adnotacją: wynik biocenozy IV stopień nieprawidłowy, wymaga leczenia, prosze zastosować leki: Clotrimazol 0,1 (1 globulka na noc przez 6 dni) oraz dla męża Flukonazol 150 mg (1 tab. doustnie). Mam jednak dylemat, ponieważ nie mam żadnych dolegliwości (żadnego pieczenia, swędzenia, upławów itp), a od czasu badania minęło już pół miesiąca. Czy jest sens przyjmowania leków? wizytę u lekarza mam dopiero za kilka dni i nie moge sie do niego dodzwonić. czy infekcja drożdżakami może przebiegać bezobjawowo? proszę o odpowiedź, bo nie wiem co robić.

Gość kii
jest ktos, kto doradzi?

Gość kii
a może teraz ktos mi odpisze.....?

Gość może przebiegać bezobjawowo
ja taką miałam. po wzięciu jednego opakowania leków zrezygnowałam z drugiego bez uzgadniania z lekarzem i wtedy pojawił się pełen atak ze wszystkimi objawami. wtedy gin zmienił mi leki na nystatynę i już grzecznie wszystkie wzięłam.

Gość renia99999999
dziwny przypadek

Gość gargamelka1
nie wiem co ci odpisac.

Gość mnóstwo chorób
może przebiegać bezobjawowo. grzybice też.