Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marge_Simpson

Absencja chorobowa

Polecane posty

Witam Koleżanki. Mam pytanie. W czerwcu ubiegłego roku poszłam na zwolnienie lekarskie ponieważ zaszłam w ciążę. Byłam w 4 m-c jak poszłam. Miałam ciążę zagrożoną (bardzo nisko łożysko) a zresztą pracowałam w miejscu gdzie się robiło poprawki lakiernicze i śmierdziało wszędzie lakierami, odtłuszczaczami itp... zaraz po macierzyńskim wróciłam do pracy,czyli w pod koniec marca tego roku. ostatnio były rozdawane podwyżki uznaniowe za rok 2007. Ja ze względu na to,że byłam w ciąży i urodziłam dziecko nie dostałam... Pracowałam przecież przez pół roku...Byłam dyspozycyjna...zostawałam na noce, po godzinach...Gdy zapytałam przełożonego dlaczego nie dostałam podwyżki to mi odpowiedział...\"a uważasz,że Ci się należy ?? - nie dostałaś ze względu na absencję chorobową!!! Pracuję w Szwedzkiej firmie, niby prorodzinna!!!a tu?? pracujemy w soboty...nie są obowiązkowe, ale ostatnio dano mi do zrozumienia jasno, że mam przyjść! W tygodniu z dzieckiem jest teściowa bo mąż pracuje na te same zmiany co ja...(pracuję na dwie zmiany po 8h, 10 mnie nie ma w domu bo dojazdy) w weekendy chciałabym spędzić z dzieckiem...jak powiedziałam o tym przełożonemu to stwierdził,że byłam na macierzyńskim więc mogłam się nacieszyć dzieckiem codziennie!!! Jak odwołać się od decyzji nie przyznania mi podwyżki?? Podobno mój przełożony wystąpił o nią ale kadry odrzuciły! Jest \"przypadek\" gdzie dziewczyna miała skręconą nogę i przedłużała zwolnienie aż do 80 dni i dostała 98 zł podwyżki!!! Dyskryminacja w moją stronę???

Gość kenta
Jak sama nazwa wskazuje "uznaniowa"... nie bylo cię tak dlugo w pracy a teraz spodziewasz sie podwyżki po przyjściu, taka nagroda że wrócilaś w końcu? to tak nie dziala... Nawet w najlepszych firmach :) niestety... Odwolanie Twoje będzie bez sensu...

tak.... tylko,że jest grono osób, które były na l4 bo im się nie chciało pracować. Kombinowali a jednak dostali podwyżkę!!! o to chodzi!!! a ja - ciąża-... i nic:(

Gość kenta
to już nie wiem... może porozmawiaj z szefem tak bardziej od serca, dlaczego tak wyszlo skoro tak jest w waszej firmie...

Gość Nisha
Hej, Trudno jest mi odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jednak jeśli byłaś na zwolnieniu lekarskim. To może faktycznie premia uznaniowa Ci się nie należała. Co innego gdybyś pracowała przez cały rok, a nie tylko część. Ja też byłam na l4, kilka razy i to z zupełnie innego powodu. I SZEF zrobił mi kontrolę. EH... jeśli jesteś zainteresowana może poczytać sobie tutaj: http://conperio.pl/