Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostujaaa

tabletki anty!

Polecane posty

Gość poprostujaaa

hej!Mam pytanie: czy jeśli bierze się tabletki i zapomni się JEDNEJ wziąć to jest to możliwe że zajdzie się w ciążę? bo tak się zastanawiam......

Gość poprostujaaa
??

Gość hmmmmmmm...
nikt nie wie?

tak, bowiem oslabiasz antykoncepcje, nie dostal organizm dawki hormonow 99% zabezpieczenia daje tylko i wylacznie reguralne brane pigulek przez 21dni oraz 7 dniowa przerwa i 8dnia kolejne opkowanie

Gość babeczka 30
binia87 sa też tabletki,które się bierze bez przerwy :P

gdy zapomnisz, przez dany tydzien, nalezy np. zabezpieczac sie dodatkowo, np. prezerwatywa czytaj ulotki, jest w nich info, co nalezy robic, gdy zapomnisz w 1, 2 albo3cim tygodniu tabletke, no ale tak jak pisalam, zapomnienie pigulki powoduje oslabienie antykoncepcji

babeczka 30 jakie tabletki antykoncepcyjne bierze sie bez przerwy?! toc 21dni i 7dmio dniowa przerwa na miesiaczke i nastepne opakowanie

Gość dobryyyy bozeee
wlasnie ajeslija zapomnialam 2:D no i po tym 2 dniu jak zapomnialam wystapilo krwawienie takie jak jest w przerwie 7-dniowej to czy jesli w ten dzien sie kochalam to... no czy jednak moge byc w ciazy?

dobryyyy bozeee no tak! a co wy traktujecie tabletki antykoncepcyjne jak cukierki? to sa hormony, ktore nalezy odpowiednio i systematycznie zazywac, jesli nie chcesz miec dziecka, a robisz takie manewry, to jestes na dobrej drodze do ciazy, a dodatkowo cykl sobie psujesz

dobryyyy bozeee a wystapilo krwawienie, bo zabraklo w Twoim organizmie owych hormonow i cialo zareagowalo "czas na miesiaczke" - czyli psujesz sobie cykl

Gość dobryyy bozeee
tak wiem ale raz juz mialam taka sytuacje i o dziwno nie zaszlam:O nie bylaby tragedia jakby bylo dzidzi wiec nie jest zle:P tak mysle czy test kupic ale do konca opakowania zostaly 4 tabletki

to mialas szczescie i nie rob tak wiecej :) bo to ze nie zaszlas to nie znaczy, ze kolejny raz tak nie bedzie :) i wlasnie tak jak juz pisalam, psujesz sobie cykl, a jesli nie przeszkadzaloby Ci dziecko, to po co tabletki? i jeszcze, zle stosowane? powtarzam to nie sa cukierki, potem jesli bedziesz miec problemu TFU TFU !!!!! to tylko nie mow ze tabletki sa "be" skoro nie potrafilas ich zazywac odpowiednio

Gość dobryyy bozeee
no niestety zapomnialo mi sie te2 razy:O nie wiem czy kupic ten test jutro czy nie bo nie wiem czy wynik bylby juz wiarygodny