Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kazik111

DENTYSCI PANSTWOWI I PRYWATNI

Polecane posty

Gość Kazik111

Temu ze kilka lat temu miałem z dentystami wielki kłopot temu chce pomóc innym. Podziele sie tu mojimi spostrzezeniami i doswiadczeniami w spotkaniach z kilkoma dentystami.Wiec tak od dziecka nielubiłem dentystów . Jak mialem 5 lat to w jednym gabinecie dentystycznym przy usuwaniu zeba uryzeem pielegniarke za palca ze az miala jeden szew. W podstawowce ucieklem od dentystki i przy okazji z domu na jeden dzień. A to tylko dlatego że dentysta dała mi znieczulenie na jedna strone a zaczeła leczyc zab po drógiej stronie niedosc ze znieczulenie olalo jak cholera to jeszcze przy leczeniu zeba mnie bolało. Wtedy mama wpadla na pomysl by zajsc do dentysty prywatnego. Pierwsz wizyta podejrzanie usiadlem na fotelu po uprzednim calodziennym przekonaniu ze naprawde niebedzie boleć. Dentysta wiaz strzykawe i igłe wszystko przygotował i powiedzial ze maja naprawde jedne z najcieższych igiel do znieczulen jakie istnieja. Napoczatku mu niewierzyłem ALE... To była prawda znieczulil mnie bezbolesnie a nastepnie caly zab mi zaleczyl a mnie to niebolalo. Przez co dzieki mojej mamie zaprowadzilem do porzadku moje zaniedbane zaby. Fakt ze za jeden zab koszty siegaly 80 zł ale mama postanowila ze moje zdrowie jest wazniejsze niz pieniadze. Potem mialem sesje z innym prywatnym dentysta bo poszedlem troche na tanioche. zeby leczyła chyba doszla az doszlo do tego ze jeden zab leczyla mi kanalowo. ból był niewyobrazalnie silny pomimo znieczulenia nadodatek plombe zalorzyla mi tak ze lezała ona na dziasłach. W efekcie stracilem do niech calkowite zaufanie szczegulnie temu bo chciala mi kanalowo zaleczyc jeszcze drógi zab. Ale ja powiedzialem dosyc i poszlem do poprzedniego dentysty ktory wyleczyl mi tez zab bez kanalowego i naprawil fuszerke po poprzednim. WNIOSEK Naprawde na zdrowiu niewarto oszczedzac panstwowi dentysci może znaja sie na fachu niektorzy ale te materialy na ktorych oni musza pracowac sa koszmarne przez co szybko plomby wypadaja. i trzeba kilkakrotnie chodzic z tym samym zebem. i cierpiec. natomiast u dentysty prywatnego zab zaleczony naprawde jest trwaly. płaci sie za zab przewaznie okolo 100 zł ale leczy sie go tylko raz. I to bezbolesnie. dlatego kilka wzkazuwek z mojego doswiadczenia: Nie lecz sie u panstwowych dentystów Nieoszczedzaj na wlasnym zdrowu Jesli plomba zalorzona u jakiegos dentysty wypadla ci 2 razy zmien dentyste. oczywiscie jesli dbasz o zeby bo jesli o zeby sie niedba nawed najlepsze plomby wypadaja.

Gość moja wskazÓwka -kup słownik

Gość i to ortograficznyy

Gość uuuuuuuuu no to musiałeś
:D :D