Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej hoho ho ho

kiedy powiedziec 6-latkowi ze bedzie mial rodzenstwo...

Polecane posty

Gość hej hoho ho ho

Jak w temacie, moj synek ma 6 lat, jestem w ciazy, dopiero 3 tydzien, kiedy najlepiej zaczac go przygotowywac do tego ze bedzie mial brata lub siostre i jak to zrobic.

Gość najlepiej od razu ..nie czekaj
od początku opowiadaj dziecku ze w twoim brzuszku rosnie jego np braciszek !

Gość u mnie jest różnica 6 lat
powiedziałam od razu. Bardzo się ucieszył :) Przeżywał bardzo tę ciążę, a ja opowiadałam mu o tym jak to było gdy on był w brzuchu. ;)

opowiedz ,ze on tez kiedys tam mieszkał i baardzo na niego czekaliscie :) w miare jak bedzie rósł twój brzuch opowiadaj mu jaki dzidziuś jest juz duzy -dziecko bedzie miało czas sie oswoic z myslą o rodzenstwie ...🖐️

Gość fiku miku juz w koszyku
najlepiej juz teraz ja pokazalam synowi zdjecie z usg i stwierdzil ze tam jest ksiezyc a jak wytlumaczylam ze to dzidzius to byl wniebowziety bo kazdy z kolegow mial juz siostrzyczke czy braciszka tylko nie on i tez mial wtedy 6 latek i pare miesiecy bo pare dni przed jego urodzinami wlasnie urodzilam jemu siostrzyczke za ktora przepada

A jeszcze wspomnij o tym ze teraz on zostanie starszym bratem i to dla niego bardzo wazne ...bo moze pomóc ci w opiece nad maluszkiem i bedzie mógł malucha duużo rzeczy nauczyc !

Gość ania767
najlepiej wtedy jak zaczenie byc widoczny brzuszek , mysle ze około 4 miesiaca . Wczesniej nie ma co gdyz zarzaja sie samoistne poronienia , wstrzymaj sie przynajmniej do 3 miesiaca . Oczywiscie zycze Ci zebys urodziła zrowego dzidziusia . Napisałam tak gdyz ja w 9 tygodniu ciazy zaczelam plamic na szczescie lekarz przepisal mi i dobrze sie skonczylo .Ja tez poczekałam do 3 miesiaca zamianim przekazałam ta radosna wiesc o ciazy rodzinie .

mój mały miał 6 lat jak zaszłam w ciąże- wcześniej wiedział, że będziemy składać do pana boga prośbę o dzidziusia ;) powiedziałam małemu cos ok 10 tygodnia jak minął czas najwiekszego zagrożenia poronienie- bo ja zawsze czarnowidztwo uprawiam;) tez opowiadałam mu o wszystkim- wyjełam jego zdjecia jak był dzidzią- wspominałam z nim- jak sie nim opiekowaliśmy jaki by - tak żeby wiedział, że dzidziuś potrzebuje duzo opieki i żeby nie był zazdrosny kochają się z zuzką bardzo- bawią się mimo różnicy wieku świetnie ona za nim przepada i bardziej go słucha niż nas starych dziwolągów przygotuj dobrze swoja pociechę na przyjście nowego mieszkańca

Gość hej hoho ho ho
Tylko czy nie jest jeszce za wczesnie, to dopiero 3 tydzien, w sumie jeszcze nikt nie wie oprocz mnie i meza, nie chce zapeszac. Juz go powoli przygotowywalismy na rodzenstwo, mielismy sie starac od nowego roku o dzidzie, ale dzidzia nie chciala poczekac na nasze starania.

ja powiedzialam mojej córce wtedy 5 letniej ze bedzie miala rodzenstwo .......... i niestety poronilam , a dziecku musialam potem tłumaczyc czemu nie ma dzidziusia w brzuszku lepiej odczekac

Gość no to faktycznie poczekaj
2-3 miesiące ! bedzie dobrze !

Gość hej hoho ho ho
Dziekuje za rady, wstrzymam sie jeszcze bo ja tez czarnowidztwo lubie uprawiac, powiem wszystkim dopiero jak bede gdzies w 2 miesiacu.

Mój syn też miał 6 lat jak poroniłam , naprawdę warto poczekać , Piotr bardzo przeżył to że dziecko umarło..............Nie ma co pisać czarnych scenariuszy ale ..............te 2 miesiące nie zrobi różnicy.

Gość gość
Kiedy powiedzieć 6-latkowi że będzie miał rodzeństwo? Najlepiej jakieś 5 lat wcześniej :D

Gość gość
Ja powiedzialam synkowi w 6stym tygodniu jak lekarz potwierdzil ciaze i zauwazyl bijace serduszko