Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tośka24

kiedy do pracy?

Polecane posty

kiedy zdecydowałyście się iść do pracy? co z Maluchem - żłobek czy niania?

3 tyg po porodzie na 2 godz dziennie, jak skoczy 5 mc zlobek i 6 godz. dziennie

właśnie mam ten sam dylemat, moja córka ma 1,5 roku a ja musze! isc teraz do pracy i nie mam z kim jej zostawić a ona beze mnie minuty nie potrafi wytrzymac....

a kto miał z nią być kiedy rodzina daleko nikogo tu nie mam a mąż większość czasu musi na nas pracować? i dla tego chce mu pomóc jest na tyle duża że moge chyba iść do pracy, ale nie chce też jej skrzywdzić i nie iwem jak to zrobic...

Gość boli boli
carol- mam to samo:-( chinak ,nana i inne.. nie wszystkim jest tak łatwo jak wam,że podrzucacie dzieci komu sie da,żeby na necie posiedziec:-P

wiesz kazdy ma swoje zycie...nam tez nikt nie pomagal a maz do wieczora w pracy - dlatego zlobiek:(

Skąd wiesz jak wychowujemy własne dzieci?? I oprócz dziecka jest jeszcze moje życie, moje zainteresowania, pasje, czy chęć pobycia czasami sama ze sobą żeby nie zwariować Uważam, że to normalniejsze podejście do macierzyństwa niż przebywanie z maluchem 24/7

Dziecko napewno jest szczęśliwsze kiedy opiekuje się nim mama, a nie jest oddawane do żłobka więc nie najeżdżajcie na nią. Zaznaczam tylko, ze Was też nie krytykuję... Ale wyrażenie - sama jesteś sobie WINNA jest nie na miejscu. To dobrze, że matka ma więź z dzieckiem.

Gość złobki nie są złe
żłobek nie jest najlepszym rozwiązaniem ale u niektórych jednym wyjściem , moja mała też jest w złobku i bardzo sobie chwale

wiesz chinka masz racje tylko ze niektórzy nie mają wyjścia. samemu sobie dziecka nie zostawisz, W każdym razie ja nie

Gość boli boli
NO WIĘC PISZE WYRAZNIE- NIE KAŻDY MA TAKĄ MOZLIWOŚC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Są kobiety,matki które nie maja czasu na PRZYJEMNOŚCI bo po prostu sa z dzieckiem 24/7. proste chyba,nie?

Gość slflllaaaaaaaaaaa
Sorry carol, ale już ją skrzywdziłaś, skoro minuty nie potrafi bez ciebie wytrzymać. Zle ją wychowujesz i tyle. Zrób jej przysługę i idź do pracy a ją oddaj do żłobka. Bo wychowasz emocjonalną kalekę, co bez mamusi nie potrafi guzika zapiąć.

a ile twoja mała ma? od kiedy jest w żłobku? mnie sie wydaje że moja Emilka przywyknie szybko bo uwielbia przebywać z innymi dziećmi a tych w żłobku pod dostatkiem no i tam pewnie przy dzieciach bardziej sie rozwinie..

Gość boli boli
chinka to pewnie całą encyklopedie psychologiczną zjadła:-P Po prostu do niektórych nie dociera:-(

no teraz to juz przeholowałaś , uważaj żebys ty kaleki nie wychowała bo moje dziecko jest samodzielne i bardzo inteligentne i potrafi napewno więcej niż ty w jej wieku potrafiłaś a że jest do mnie emocjonalnie przywiązana to tylko zaleta, kocha mnie, lubi i chce ze mną przebywać a to dla mnie ważne. nie każde dziecko szanuje swoją matke , ciekawe jakie twoje są

dobra spadam stąd bo widze że tu kazda to najlepsza psycholog w miescie, pewnie powinnam dziecko sąsiadom podrzucać jak nie mam komu, najlepiej codzien innemu ijeszcze im łaskawie płacić zeby dziecko było przyzwyczajone ze czasem mamy nie ma. Masz racje Chinka, gratulacje i sukcesów w życiu życze

Carol nie ośmieszaj się "potrafi na pewno więcej niż ty w jej wieku" "chce ze mną przebywać" a co moze chcieć 1,5 roczne dziecko?? boli boli A to, ze mam inne zdanie nt. wychowania dzieci nie znaczy że nie mam racji Encyklopedie sama poczytaj, na pewno skorzystasz

Carol nie przejmuj się i rób swoje. ty najlepiej wiesz co jest dobre dla Twojego dziecka. S ą takie matki, które najchetniej podrzucały by swoje dziecko innym, żeby się nim zajmowały... Nie mówię o tych, które tu się wypowiadają. Żłobek to co innego. Na prawie co innego. Ale czemu tak od razu innych krytykujecie??

Gość no cóż ...
wiecie co, moja mama była ze mną i z bratem w domu praktycznie do ukończenia przez nas 6 lat, nie chodziliśmy do żłobków, przedszkoli i jakoś nie jesteśmy emocjonalnymi kalkami :o prawda jest taka, jedna mama woli siedzieć w domu z dzieckiem, inna wrócić do pracy, jeszcze inna nie ma wyjścia i jest przymuszona przez okoliczności albo do powrotu do pracy albo do siedzenia w domu.

"CO MOZE CHCIEC 1,5 ROCZNE DZIECKO" ??????!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ty sobie żartujesz? traktujesz 1,5 roczne dziecko jak bezosobową rzecz? wogóle traktujesz tak dziecko?! albo ja jestem nienormalna albo takie jak ty nie powinny miec dzieci

Też zwróciłam uwage na tę wypowiedz... 'co może chcieć'... jeszcze raz zachęcam do lektury książek z zakresu psychologii dziecięcej... naprawdę warto.

Carol_20 Nie, no jasne, pytam 15, roczne dziecko co sądzi na każdy temat Jaki ma stosunek do polityki, jaki typuje wynik jutrzejszego meczu jakie 1,5 roczne dziecko nie chce przebywać z mamą? Nie rozśmieszaj mnie z traktowaniem maluszka jak dorosłego

Gość taaaaka sobie
Z tego co wiem to Chinka nie ma dzieci a tylko snuje swoje teorie. Jednak teoria często mija się z praktyką ...:O