Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgosia1979

Dziecko bije mnie po twarzy!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość małgosia1979

Nie wiem jak reagowac, ma 1,5 roku, zrobił sie ostatnio bardzo nadpobudliwy,wszystko musi byc po jego mysli!!! Jak cos nie pasuje a mam go na rekach,bije mnie po twarzy i to nie jest odruch:-( Bije i patrzy jak zareaguję. Oczywiście staram sie ręce chwytac i stanowczo zakazuję ale juz trace nadzieje że to dobra metoda. Pomózcie:-(

Mało fajne ale ja córce dawałam po łapkach i pomogło mimo tego że ryczała w niebo głosy jaka skrzywdzona .... Nie jestem cierpliwa by czekac aż jej minie ten wiek i te reakcje ....A jak klapła babcie po twarzy to ja jej oddawałam mocniej po łapkach ...smutne ale prawdziwe i z efektem

moj syn tez zaczyna ostatnio, ma taki sam wiek, leje tatę po twarzy, od razu reagujemy i sie wtedy przytula, mowimy stanowczym glosem "nie wolno" i grozimy palcem, jakos dziala na niego, to chyba kazde dziecko przechodzi ten okres bicia po twarzy, mysli ze to zabawne

Moja corka robila tak jak byla calkiem malutka, kilka m-cy. Dawanie po raczkach nic nie dawalo, wrecz ja to rozsmieszalo. Stwierdzilismy ze nie bedziemy na to reagowac zeby nie miala z tego frajdy. Tak wiec nawet \"ała\" nie mówilam i od razu przestala, bo stwierdzila ze to juz nei takie zabawne. Tyle ze Ty masz problem ze starszym dieckiem i nie wiem czy taka metoda pomoze.

Moja córka tez ma charaterek i teraz jak czegos jej zabronie to probuje jeszcze dodatkowo sie na tym przedmiocie wyzyc, ale wtedy ja albo maz zaprowadzamy ją do pokoju swojego (nie zamykamy) i ona tam sie wyzywa na tapczanie. Podobno nie nalezy dziecka blokowac, trzeba dac mu mozliwosc wyrzucenia z siebie zlosci