Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malaaaaa_Takaaaa

szkola policealna - technik FARMACEUTYCZNY

Polecane posty

Gość nic dodac nic ujac....
no wlasnie zalezy od miasta i zalezy ile sie przepracowalo bo na poczatku to wiadomo, ze duzo nie bedzie

Gość Aptekaraaaa
dokladnie,na stażu duzo sie uczysz,ktoś zawsze ma oko na mnie czy wszystko ok robie,choc teraz juz zadko bo poprostu sama sobie doskonale radze. nie narzekam na to ile dostaje,uwazam ze duzo! i mam ze tak powiem sporo luzu,jak poprosze ze chce np. wyjśc godz. wczesniej to nie ma zadnego problemu! a w niektórych aptekach jak sie spóżnisz do pracy chocby 5 minut to musisz te 5 minut potem zostac,odpracowac....straszny rygor jest w niektórych aptekach!

Gość Aptekaraaaa
dlaczego uwazasz ze nieciekawy?? rozwiń swoje zdanie :)

Gość wg mnie fajny zawod
liść klonu a ty jakie studia skonczyles/as i jaki masz zawod? pochwal sie (jak masz czym)

Gość Aptekaraaaa
każdy robi to co lubi! ja np. niewyobrażam sobie siedziec za biurkiem przez 8h :O

Gość wg mnie fajny zawod
ja tez sobie nie wyobrazam, mozna zwariowac od tego ciaglego liczenia itp. :o a lisc klonu pewnie pracuje na kasie w biedronce;)

Gość Aptekaraaaa
haha :D

Gość Aptekaraaaa
dodam ze na zachodzie technicy są bardzo cenieni i zarabiają świetną kase!koło 4-6 tyś!! nie mówie juz o mgr którzy moga zarabiac nawet 8-10 tys na m-c.

Aptekaraaaa dlaczego uwazasz ze nieciekawy?? rozwiń swoje zdanie szkoda mi czasu na tak beznadziejny temat technik farmacji nawet do pięt nie dorasta osobie, która kończy farmację nie widzę nic ciekawego w sporządzaniu beznadziejnych leków - jakichś zasypek itp.. ale rozumiem, że jeżeli ktoś jest za słaby na studia i nie poradzi sobie z rozszerzoną chemią, biologią, to jedyną alternatywą jest studium :)

Gość wg mnie fajny zawod
nie odpowiedzialas na pytanie liść klonu a ty jakie studia skonczyles/as i jaki masz zawod? pochwal sie (jak masz czym) i ile zarabiasz? buahahahaha

Gość Aptekaraaaa
liściu klonu--- skoro tak uwazasz to twoja sprawa,rób co chcesz i pracuj gdzie chcesz. Tak jak wczesniej pisałam,kazdy robi co lubi! I to nie jest tak ze ktos jest za słaby i nie idzie na studia,czasem to chodzi o pieniadze!! Wiesz ile kosztują studia farmacji?? Nie?? To poszukaj i wtedy wróc. Nawet 8-10 tyś za SEMESTR!!! Nie każdego stac na studia,temu idzie do studium,gdyż to jedyny czasem sposób by pracowac w wymarzonym zawodzie!!

Gość Aptekaraaaa
zresztą szkoda nerwów na takich ludzi jak lisc klonu... Pozdrawiam wszystkich techników i tych którzy myslą o tym wspaniałym zawodzie! :)

Gość do Aptekary
Aptekaraaaa naucz sie dobrze jezyka a potem wyjedz, zarob szmal i pokazesz tym przegrancom po przegranych kierunkach typu socjologia, psychologia, marketing i zarz., turystyka i rekr.,itp. ktorzy zapiiprzaja na kasie w Lidlu :D

Gość Aptekaraaaa
Do Aptekary--- wiesz ze właśnie o tym myśle!!! :) chce teraz tutaj skończyc staż i wyjechac,na miejscu zrobic specjalny kurs dla farmaceutów, na którym uczy sie specjalistycznego słownictwa itp i tam pracowac :) i pokaże wszystkim niedowiarkom ze taki technik moze zarabiac super kase!! :)

Gość madzia888888
w Polsce jest niesprawiedliwie,bo technik wyukonuje dokładnie to samo co magister,ale zarabia duzo mniej,ale studia sie liczą

Gość Aptekaraaaa
ps. angielski umiem dobrze,ale zeby chciec pracowac zagranicą trzeba miec taki kurs językowy specjalistyczny własnie! Tez nieraz powtarzam ze co komu to pięciu latach na jakiejs psychologii czy innej filozofii skoro potem nie umie znależc pracy w zawodzie i pracuje gdzie popadnie,najczęsciej w jakims tesco czy innym realu na kasie!! Te 5 lat moze sobie wtedy wsadzic do d... a dyplom mgr powiesic nad łóżkiem i płakac...

\"Aptekaraaaa liściu klonu--- skoro tak uwazasz to twoja sprawa,rób co chcesz i pracuj gdzie chcesz. Tak jak wczesniej pisałam,kazdy robi co lubi! I to nie jest tak ze ktos jest za słaby i nie idzie na studia,czasem to chodzi o pieniadze!! Wiesz ile kosztują studia farmacji?? Nie?? To poszukaj i wtedy wróc. Nawet 8-10 tyś za SEMESTR!!! Nie każdego stac na studia,temu idzie do studium,gdyż to jedyny czasem sposób by pracowac w wymarzonym zawodzie!!\" studia sa bezplatne w naszym kraju jeszcze:)

Gość Aptekaraaaa
perła---niestety nie!! Córka mojej szefowej tez jest mgr i skończyła studia dzienne i własnie tyle płaciła za nauke!! :( i nie byla to jakas prywatna uczelnia!

Gość Aptekaraaaa
Farmacja to jeden z najdrozszych kierunków niestety!

no coz...ja jestem na farmacji i nie place;) palaci sie jedynie jak sie nie dostanie na kierunek na normalnych warunkach, wtedy sie placi i studiuje- co oczywiscie nie jest do konca fair. i rzeczywiscie to jest koszt 15 tysiecy za rok.

Gość Malaaaaa_Takaaaa
A jak wyglada test, zeby sie dostac na ten kierunek. Czy wiedza z gimnazjum i liceum, z zakresu podstawowego wystarczy?

Gość Malaaaaa_Takaaaa
up

uwazam, ze w wielu sytuacjach to fajna sprawa, taka szkola :) teksty typu "bo ktos jest za slaby i na studia nie idzie" swiadcza tylko o niedowartosciowaniu tych, ktorzy je pisza. ludzie maja rozne plany na zycie. jesli jakas osoba interesuje sie praca w aptece, a nie moze sobie pozwolic na piec lat ciezkich studiow, bo np. ma dziecko (albo planuje miec), to dwuletnia szkola policealna jest dobrym rozwiazaniem. roznica pomiedzy technikiem, a magistrem jest tylko taka, ze mniej sie zarobi, ale jak ktos ma niezla sytuacje (np. wspolmalzonek dobrze zarabia) i mu jakos nie zalezy na wiekszej kasie, to po co ma sie 5 lat mordowac i zyly sobie wypruwac? a wydaje mi sie, ze technik w aptece i tak nieraz zarobi wiecej, niz niejeden magister w innych, mniej dochodowych branzach.

Gość szazi
a może ktoś skończył lub wybiera się na MSZ w Poznaniu ???

Gość gość
a czy żeby dostać się do takiego studium trzeba pisać jakiś test z chemii?? Bo ja mam troche zaległości, zamierzam je nadrobić, ale nie wiem czy zdąrzę i dlatego mnie to ciekawi czy o dostaniu sie decyduje jakis test czy poprostu kolejność zapisu, kolejność zgłoszeń do takiej szkoły?

Gość gość
ja co prawda uczę się na podobnym kierunku bo technik sterylizacji medycznej w www.wzspgdynia.pl w Gdyni i jestem bardzo zadowolona z nauki. Zawsze chciałam iść się uczyć w takim właśnie kierunku medycznym. Dobrze że znalazłam bezpłatną policealną szkołę o takim właśnie kierunku i polecam ją każdemu kto chce się uczyć kierunków medycznych i kosmetycznych.

Gość gość
NOVA Centrum Edukacyjne ma bogatą ofertę edukacyjną! Podczas gdy inne szkoły skończyły nabór, my prowadzimy go dalej! Posiadamy w ofercie blisko 100 kierunków kształcenia w szkołach policealnych, liceach ogólnokształcących, liceach eksternistycznych, kursach maturalnych, kursach zawodowych i językowych. Nasze atuty to: - NOWOCZESNOŚĆ - szkoły w centrum miasta i pracownie wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt! - RZETELNA WIEDZA - najlepsi wykładowcy! - INDYWIDUALNE PODEJŚCIE - ceny na każdą kieszeń! Wydajemy też legitymacje i zaświadczenia do ZUS! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678 Można zapisać się również za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl

Gość WeronikaaM21
Ogólnie bardzo dobry wybór kierunków medycznych znajdziesz również w ofercie szkół policealnych Cosinus i zdecydowanie mogę Ci polecić. Sama zdecydowałam się na kierunek Opiekun Medyczny, ale jest również technik masażysta, opiekun osób starszych, czy higienistka. Mają swoje oddziały praktycznie w każdym większym mieście, także sprawdź na ich stronie wszystkie propozycje w danej lokalizacji i na pewno dużo łatwiej będzie Ci podjąć decyzję. Warto też wspomnieć, że są one całkowicie darmowe więc na pewno nie narazisz się na dodatkowe koszty :)

Gość milena.glo

Polecam iść na kierunek Technik farmaceutyczny. Uczę się na WSM w Poznaniu i bardzo sobie chwalę.