Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

pościel- wzory.

Polecane posty

Ja też bym nie kupiła, bo dla mnie te rzeczy są zbędne. Fakt są sliczne, ale ja kończę na przescieradełkach z gumką, poszewkach na poduszke i kołdrę :).

okok bo ty masz juz wypelnienia ja mam tylko jedno dla Maniuli i musze 2 kupic.

Gość ggggggggdd
no pewnie Mamani że po co ci takie ful wypas komplet:) z tych drugich za tą cenę kupisz 3 i będziesz miała na zmianę:) Baldachim ma rację bytu wtedy gdy jest małe mieszkanko i np wszyscy mieszkają i śpia w jednym pokoju,gra tv to wtedy można osłonić od światła a inaczej to tylko kurz i roztocza w tym siedzą:o

MaMani, ja bym np zrezygnowała z wypełnień. Nie wiadomo jakie one są, a sama wiesz, że są różne. Lepiej kupić w sklepie, wcześniej oglądnąć dotknąć itd. :) Mi się np podobają z tej strony :) http://www.allegro.pl/item378427728_sliczne_owleczki_na_posciel_az_54_wzory_arus.html kremowe pieski, niebieskie miś ogrodniczek

Ja baldachimowi powiedziałam nie, dla mnie to siedlisko kurzu :). A wypełnienia też kupiłam 2, ale poszłam, podotykałam, sprawdziłam. Pościel pościeli nie równa :)

Gość ggggggggdd
a ja wam powiem jeszcze inaczej: poszłam do sklepu z materiałami,kupiłam co mi sie podobało,dobre gatunkowo i uszyłam sobie sama pościele i ochraniacze:D tylko,że nie każdy uszyje.....ale może jakaś babcia,ciocia.....Fajne są z flanelki takiej dziecięcej,mięciutkie,miłe

okoko kupilam taki zestaw z wypelnieniami na alegro i jestem zadowolona z wypelnień.

gggd za uszycie to dam wiecej niż za taką gotowa posciel :( niestety nie mam nikogo znajomego kto by potrafil szyc i mial maszyne.

Gość ggggggggdd
to prześcieradło może i można zaryzykować.Cena prawie jak zwykłego.A nóż widelec to prawda??????????????hihihihihi:D

To znaczy ja myślę tak. Materiały obecnie w sklepach są bardzo drogie. Jeśli za metr bierzący materiału mam zapłacić 30 zł to wolę kupić gotową pościel za 30 zł, taką jak podałam. Nie zawsze szycie się opłaca. Wiem coś o tym, bo ostatnio babcia szyła mi narzutę na łóżko i poszewki na 2 poduszki. W sumie wyszło około 300 zł :). Także jak za dobry komplet w sklepie.

Gość ggggggggdd
no oczywiście,że szyc za kasę to sensu nie ma.Dwa razy drożej wyjdzie.To sie sprawdza tylko jak sie zrobi to za darmo:D

okok jak chcesz same poszewki to polecam te bąbelkowe z ikea. Mania ma rozowe bąbelki i jest super. myslalam ze po praniu kolor wyblaknie ale nie. naprawde jest śliczny :) ja na zmiane kupie kornelkowi niebieski bąbelki w ikea. :D

Gość ggggggggdd
u mnie materiały tańsze.Taka flanelka ok 15 zł metr i to dobra gatunkowo.A te kupione nie zawsze są dobrej jakosci.Przeważnie to cieniutkie albo farbują ,albo sztywne:ooczywiscie jak sie trafi

Gość ggggggggdd
bąbelki z Ikei mam też.Prałam przez 2 lata i nie wyblakły nic:) te różowe

a do tych babelkow w ikea nie ma ochraniacza na lozeczko? nie spotkalyscie sie ?

Gość przepraszam
o jakich bąbelkach piszecie?? możecie dac jakies zjecie o co chodzi? ciekawa jestem :)

Gość ggggggggdd
w lipcu przez 2 lata z rzędu widzialam je po 15 zł.Pewnie i w tym roku też będą.A ocgraniacza nie widziałam,chyba nie ma.Są białe,też by pasowały

Gość przepraszam
aha :D hehe dzieki!

Teraz to prawda taka, że już z niczym nie trafisz. Może wyglądać na dobre a być beznadziejne i odwrotnie. A ta bąbelkowa jest w małych rozmiarach? Kurcze ona mi sie strasznie podoba. A ile ona kosztuje?

okok na stronce ikei pisze ze niecale 20 zl kosztuje. jest taka ze pasuje do lozeczka :)

Gość ggggggggdd
te bąbelki mogę polecić z czystym sumieniem,za 20 zł a nie sprały sie nic a nic

okok ja nawet nie wiem jaką mam ale tą do lożeczka 120 na 90 i pasuje ale na wiekszą tez by pasowala :D:D bylam zobaczyc lozeczko. jest czekoladowe ale trzeba je jeszcze raz pomalowac :D bedzie dobrze :D:D:D:D

hehehe , no to najważniejsze :). Nie no będzie pasować :). Najwyżej na upchnięcie :D Kurcze coraz bliżej. Szaleństwo wyprawkowe trwa :). Mam nadzieję, ze zdązę ze wszystkim :D A ty jak sie czujesz?

okok tobie zostala polowa z tego co mnie :D ja mialam do tejk pory "wyprawkowstręt"... a teraz jak mnie wzielo to laze i szukam i wybieram... i nawet duzo rzeczy juz kupilam... a tak wogole to juz mi troche cieżko... ciągnie mi się... a tu jeszcze tyle trzeba czekac... :D:D:D