Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annyonne

antykoncepcja jak nie tabletki to co?

Polecane posty

Gość annyonne

witam. od 7 lat nieustannie jestem na tabletkach - microgynon 21. ostatnimi czasy organizm zaczął się jednak buntować i zapadła decyzja: od września zero tabletek. co jednak w zamian? przyznam się, że przez ostatni okres niewiele interesowałam się nowinkami na rynku farmaceutycznym teraz jednak czas najwyższy nadrobić zaległości. czego wy używacie? dodam tylko, że dziecko planuję za około 2-3 lata.

Gość abcdefghi
odświerzam

Gość zamknąc granice przed
szkalanka wody zamiast:p

Wydaje mi się, że po tylu latach brania tabletek (podobnie jak i u mnie) organizm mógł zacząć się buntować...może odczekaj kilka miesięcy i daj sobie spokój z chemią na pewno (plastry antykoncepcyjne, zastrzyki) i może wystarczy prezerwatywa i wyliczanie dni płodnych...

Gość annyonne
do zamknąc granice przed: tylko jak frajda z szklanki zimnej wody? tak ascetyczne życie chyba mnie niezadawala ;) do dontyouknow3: chemii będę się starała uniknąć, organizm protestuje więc pewnie go posłucham. co do prezerwatywy i dni płodnych to chyba nie na moje nerwy... a sprawdzałyści połączenie prezerwatywa + pianki/globulki czy też inne cuda? może macie jakieś sprawdzone połączenie?

Gość envie***
aa może spirala??

Gość annyonne
spirala? a jest szansa by na założenie gdy jeszcze nie rodziłam? z tego co wiem lekarze lubią się burzyć...

znalazłam się w podobnej sytuacji :):) po prawie 2 latach brania anty musiałam je na polecenie lekarza odstawić, na początku ciężko mi było przekonać się do innych metod ant, ale zabezpieczamy się tylko prezerwatywami i jak do tej pory skutecznie :):)

annyonne, lekarza zakładającego zawsze można znaleźć w wyszukiwarce na www.ladyinsert.pl (ja tam znalazłam swojego); a co do zakładania nieródkom, to moja koleżanka w średniej, absolutna nieródka miała założoną, teraz ma ślicznego, zdrowego synka, więc jej nie zaszkodziło - zresztą kobiety po cesarskim cięciu szyjki mają jak nieródki przecież, a im już się zakłada...

Gość agatka8777
polecam plastry.

plastry to przeciez tez hormony :)w sumie to polecam spirale, sama nie rodzilam i niedlugo ja sobie zaloze, jest nawet taka dla tych ktore nie rodzily, gynefix, tyle ze w Polsce trudno dostepna, ja sobie ja sprowadzam z Belgii :)

Gość annyonne
kasienka1986: jaki jest koszt sprowadzenia i założenia? są jakieś konkretne przeciwwskazania? twój gin bez problemu zgodziła się na spiralę?

Gość ja rozmawiam o wszystkim
przeciez irena zawiera hormony tak samo jak tabletki wiec to nie jest dobra metoda jesli ktos musial je odstawic..

Gość ejbisi
Plastry i spirale hormonalne są o tyle lepsze, że przenikają od razu do krwi a nie przez caly przewód pokarmowy.

Hormony to hormony - nie wazne skad pochodza. Wplywaja na cykl i rozregulowuja caly system. Ingereowanie w organzm przez 8-10 lat hormonami to nic dobrego. Prezerwatywa moze nie jest najwygodniesza w uzyciu ale zabezpiecza w wystarczajacy sposob. a potem jak zapragnie sie dziecka to nie ma problemu - wystarczy jej nie uzywac:-)

ale watpie aby problem byl w ukladzie pokarmowym, ja dostalam po tabletach problemyz krazeniem

uzywam od pewnego czasu prezerwatywy i globulek i jestem jak na razie zadowolona. ostatecznie mozna miec w domu recepte na postinor, zawsze to lepiej jednorazowo niz przez caly czas stosowac chemie, a byc moze nigdy nie bedzie potrzeby jej wykupic.

co do gynefix, ona kosztuje w tej aptece 66,36 euro razem z przesylka (2,40 euro), plus trzeba dodac kase za zalozenie u gina w Polsce, co stanowi koszt 400 zl ( zwykle tyle to wynosi) wiec niby sporo, ale i tak sie oplaca na 5 lat.moj gin nie ma nic do powiedzenia, zawsze ja sama dobieram sobie natykoncepcje, ja dobralam sobie tabletki lepiej niz on ale juz nie chce sie nimi truc i sama znalazlam sobie te spirale, sama ja zamowilam, tylko niestety sama nie moge jej sobie zalozyc :)

Gość klllkjfhgdfgs
a co jesli ktos prezerwatywy tez nie moze bo ma uczulenie?? :(

Gość taka jedna ona
No właśnie, co jeśli prezerwatywy też nie wchodzą w grę? Ja w sumie tabletki biorę od niedawna, ale zastanawiam się nad ich odstawieniem, tylko nie wiem, co zamiast tego, bo niestety na prezerwatywy mój partner ma uczulenie :/

Gość allabina
a ile takie cudeńko kosztuje?

Gość allabina
upupup