Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie bardziej opyla

co lepiej studiowac - mam 3 kierunki do wyboru

Polecane posty

Gość co sie bardziej opyla

wszystkie 3 interesuja mnie w takim samym stopniu filologia klasyczna (srodziemnomorska) filozofia jezyk rosyjski biznesowy

Gość a po co to jest
jezyk rosyjski wyłacznie

ruski ! ja studiuje polecam zajebisty :P klasyczna nigdy !! to chujowy kierunek,mam na tym kolezanki i rezygnuja...jest ciezko i na co ci w ogole ta lacina,greka?

nie ma czym się chwalić :D zresztą chyba kończę studiowanie... wrzesień mam jak nic 😭 :D ;)

Gość philologos
Ja studiuję klasyczną i polecam. Studia są ciekawe, rozwijające i wcale nie takie nieprzyszłościowe. Poza tym na niezbyt obleganych kierunkach jest świetnaatmosfera, wszystkich znasz i wszyscy znają Ciebie.

heh, nie lam sie,jak ja jak nie zaczne sie uczyc (zamiast siedziec np na kafe) to tez mi wrzesnien zostanie :D a i od siebie tez polecilabym rosyjski

philologos ale co zamierzasz robic po tym kierunku oswiec mnie?! to chyba jeden z najbardziej bezsensownych klierunkow o jakich slyszlaam;)

Gość proponuję
rosyjski, ale do tego jeszcze jakiś kierunek, bo sama filologia to trochę mało, niestety ....

Gość philologos
niektóre katedry oferują obok nauczycielskiej ciekawe specjalności - np. edytorską, archeologiczną, kulturoznawczą. Poza językami klasycznymi można nauczyć się tam włoskiego lub nowogreckiego z certyfikatem. W UE łacina jest niezbędnym przedmiotem przy rekrutacji na każde studia humanistyczne. Poza tym jest znacznie mniejsza konkurencja i łatwiej znaleźć chętnych na tłumaczenia i korki niż rusycyście czy angliście. Podczas studiów możesz dorabiać korepetycjami (z rosyjskim też, ale powtarzam - konkurencja). Po klasycznej możesz doktoryzować się na innych kierunkach humanistycznych i skończone studia są dużym atutem. Mi akurat marzy się po studiach praca przy starodrukach.

Gość misiaaaaaaaaaaaaa
rosyjski. na pewno nie filozofia. zresztą z rosyjskim znajdziesz prace przynajmniej

Gość ojojojojojoj
możesz studiować 2 kierunki na raz, albo nawet 3.