Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamila.p

stypendium a ślub

Polecane posty

sorka ze zawracam wam glowe ale nawet uczelnia nie umie udzelic mi odpowiedzi.. moze ktoras z Was juz to przechodzila.. Jesli mam slub w sierpniu, to jak skladam papiery o stypendium socjalne w pazdzierniku to ma zlozyc rozliczenie ze skarbówki meza czy jeszcze rodziców?? bylabym wdzieczna za pomoc.. pozdrawiam

za ubiegły rok czyli jeszcze rodziców dopiero w przyszłym roku za wasze pierwsze wspólne rozliczenie bynajmniej tak mi sie wydaje bo jeszcze w tamtym roku nie bylś mężatka :)

Gość Niby tak czipsik mówi
, ale najlepiej będzie jak się spytasz odpowiedzialną za tą osobę (ta do której składasz papiery). Najlepiej zapytaj się 2 albo 3 osób o to samo, bo ja trafiłam na taką niekompetentną babę która mnie wprowadziła w błąd i gdybym się drugiej nie spytała to by mi kasa przepadła. U mnie przynajmniej było kilka tych pań (po jednej na wydział) zapytaj się ich. Teoretycznie składa się wniosek na rok poprzedni, ale jeśli zmienia się sytuacja materialna, tak jak w twoim przypadku to masz obowiązek powiadomić ich i liczą ci od nowa.

Gość krótko mówiąc ..
Zawsze bierze sie pod uwagę poprzedni rok ---> wiem, przerabiałam to.

Dzieki dziewczyny.. ja wiem ze rozliczenie ze skarbówki daje sie za poprzedni rok, ale naprzyklad na papierach do stypendium jest prosba o rozliczenia wszystkich czlonkow rodziny a przeciez po slubie czlonkami rodziny bede tylko ja i moj maż.. tak jak mi poradzilyscie bede sie pytac paru osob bo ta z mojej uczelni jakas niedorozwinieta...

Dzieki dziewczyny.. ja wiem ze rozliczenie ze skarbówki daje sie za poprzedni rok, ale naprzyklad na papierach do stypendium jest prosba o rozliczenia wszystkich czlonkow rodziny a przeciez po slubie czlonkami rodziny bede tylko ja i moj maż.. tak jak mi poradzilyscie bede sie pytac paru osob bo ta z mojej uczelni jakas niedorozwinieta...