Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ruda22

Do dziewczyn, które mają suknie ecrue

Polecane posty

I nie tylko do nich:) Jak kolorystycznie dopasować strój Pana Młodego do sukni Panny Młodej? Z narzeczonym głowiliśmy się nad tym, ale nic sensownego nie wymyśliliśmy :( 1. Czarny garniak+kremowa koszula+kremowy krawat- może tak być? Bo mi się jakoś gryzie..... 2. Czarny garniak+kremowa koszula+krawat w ciemniejszym odcieniu np cappucino (taki kolor ma moja koronka) lub czekolady- wtedy moja suknia miałaby pasek pod biustem ciemniejszy (a nie jak dotąd- ecrue jak reszta sukni)- sama nie wiem....też dziwnie :( 3. Jasny (beżowy) garnitur odpada, nie pasuje do stylu mojego przyszłego 4. Złote dodatki w dużych ilościach (np. kamizelka w złote paski) również Może macie jakiś lepszy pomysł? Help!

Gość nbxsqn
a tobie glupia p...o jak cos nie pasuje to poprostu nie wchodz na te tematy albo poprostu w...j z forum a nie bedziesz tu ludzi obrazac

Pomarańczko, wyobraż sobie parę w której ona ma gorset bordo a on niebieską koszulę :D Fajnie, nie? Poza tym myslimy nad tym WSPÓLNIE, a nie ja mu dyktuję. Tylko pomysły nam się skończyły :(

Gość nbxsqn
mi to najbardziej pasuje rozwiazanie nr 2 :D

Ruda ciezko pomoc ale chyba 2 zestaw ja mam suknie ecru ale zanim wybralam to moj Karol sam chcial miec jasny garnitur wiec problemu niema:)...tzn na pewno nie czarny:)...

Ruda ja ostatnio te z o tym myślałam bo tez będę miała suknię w kolorze śmietankowym i są dwie opcje u nas: 1) będzie miał garniak w bardzo ciemnym głębokim (prążkowanym) granacie i do tego kamizelka i musznik w kolorze tym co suknia, plus kwiatek w kieszeni tez w jasnej tonacji - bo taki chcę bukiet / ta opcja ma plus bo garniak fajnie sie komponuje z niebieskimi oczami Narzeczonego 2) opcja druga - graniak w kolorze ciemnego też głębokiego brązu (prążkowany) i musznik z kamiezlka w kolorze sukni, tu pasują kwiaty jasne tez lub ewentualnie cos w pomarańczu np kalie :) Może Cię zainspirowało i wymyślisz wlasny zestaw - daj znać!!!! :)

Cześć Ruda:) Dobra, piszę, tylko wymagać to będzie niejakiej ekwilibrystyki z dziedziny językowo - kolorystycznej:P Moja suknia była bazowo ecrue - śmietankowa. Na to dochodziła płaszczykowatopodobna narzutka z mgiełkowatej koronki w odcieniach od ecrue, poprzez cappucino, aż po leciutkie złoto. Mój M szedł w garniaku piaskowo - beżowo - szarym (trudno to sobie chyba zwizualizować;) coś jak brudny piaskowy), miał śmietankową koszulę i musznik ciepłe ecrue. Tyle, że M jest blondas ze smagłą karnacją, to razem grało. Ecrue ma tyle odcieni, że bardzo trudno mi doradzić Ci "na sucho". Na pewno coś wymyślicie:) Pamiętaj, że bazą łączącą konceptualnie Wasz wystrój może być także kolor Twojego bukietu. Wersja hard - np. zasuwasz z czerwonym bukietem, a Twój N ma czarny garniak, czerwoną koszulę i krawat/musznik ecrue ;) też by to niegłupio wyglądało:)

A ja mam sukienkę ecru a mój Narz garnitur w odcieniu bardzo głębokiej szarości w nieco jaśniejsze prążki, koszulę ecru i musznik oraz butonierkę w kolorze bordowym z ecru wzorkiem. Świadkowie też będą mieli takie same koszule, tylko zamiast butonierki-krawaty takie jak Pan Młody:) Cudownie to wygląda. A bordowy kolor dlatego, bo bukiet będę miała bordowy z jakimiś jaśniejszymi akcentami:)

mój K. będzie miał garnitur w kolorze ciemnego brązu. nad reszta jeszcze nie myśleliśmy, ale do sukienki ecru nieźle wygląda brąz.

Ja mam suknię co prawda białą, ale napiszę jak bym widziała parę gdzie panna młoda ma suknię w kolorze ecru. Jeżeli chcecie czarny garnitur - co wg. mnie nie jest dobrym pomysłem na ślub, ale to tylko moje zdanie- to ta druga twoja propozycja z krawatem w kolorze cappucino jest fajna. Moim zdaniem jednak do sukni w takich kolorach jak mówisz najlepiej pasuje brązowy garnitur i kamizelka oraz dodatki w kolorze ecru i złotym. Nam przy wyborze garnituru bardzo pomogła pani w sklepie, bo mój M. właśnie chciał brązowy garnitur ale pani powiedziała że absolutnie odpada w połączeniu z bielą, i albo wtedy czarny albo jasny popielato- stalowy, plus biała koszula i srebrne dodatki i na to się zdecydowaliśmy, ja będę miała do tego blado różowe kwiaty. Jeżeli chodzi o kwiaty to w przypadku takiej sukni i np. brązowego garnituru to ja bym widziała coś pomarańczowego, ale nie jaskrawo pomarańczowego tylko taki stłumiony, przybrudzony pomarańcz :)

Ruda, bardzo ładnie z Ecru komponuje się ciemnobrązowy garnitur, koszula ecru i dodatki w podobnym kolorze (krawat, czy fular, czy co tam jeszcze). Dodatkowego smaczku doda np. kwiat, czy stroik w butonierce - taki sam jak np. w Twoich włosach, lub powtarzający motywy z bukietu panny młodej.

Gość yty
ruda, wrzuc jaka masz sukienke i wtedy mozna cos poradzic, odcienin jest mnostwo

Gość fafarafaa
Ja też bym obstawiała za brązem. Ostatnio kolega jako świadek kupował piękny brązowy garnitur w delikatne prążki i wyglądał w nim lepiej niż pan młody, który wystąpił w tradycyjnej czerni.

Dzięki za odpowiedzi :) Czarny garniak rozważamy bo: 1.jest bardziej praktyczny i uniwersalny- na egzaminy i takie tam 2.mój przyszły często łazi w czerni i dobrze mu w niej 3. ślub w grudniu i trzeba kupić jakiś płaszcz w - czarny jakos tak bardziej mi się widzi....brąz trudniej znależć, dopasować odcień itp itd Z powodu tego płaszcza pomysł Zabuliny z bukietem odpada- w kościele koszuli nie będzie prawie wcale widać, a na weselu bukiet odłożę a koszula i krawat na wierzchu .....I dalej będziemy jak z innej bajki. Ale jeśli nie da się nic sensownego skomponować z czarnym, to kupimy brąz lub b. ciemny szary. Wiosenka- czy masz może jakieś zdjecia z takim zestawieniem? Trochę się nasłuchałam niedobrego o brązowych garniakach -że takie trochę dziadkowate, że niemodne tralala i nie wiem :O W sierpniu 2009 idziemy do mojej koleżanki, dobrze by było, gdyby ślubny garnitur nadawał się również na tę uroczystość...... GRRRRRRRRRRRRRRR dodatki to będą kremowe i herbaciane róże, przy czym te drugie w małych ilościach. We włosach będę mieć jasne. Suknia: http://www.suknievogue.pl/papilio2007/03.html będzie szyta u krawcowej z przeróbkami, czyli jak to mówią-taka sama, ale inna :D Odcień jest jeszcze nie ustalony, ale będzie coś ala krem. Czyli krótko mówiąc -dalej mętlik :)

Brązowy wcale nie jest dziadkowy :) jeżeli jest to ładny kolor, intensywny a nie taki wypłowiały, do tego z lekkim połyskiem to ładnie będzie wyglądał. Najlepiej połazić po sklepach i pomierzyć różne kolory i fasony, a gdzie chcecie kupić garnitur?

Hm no do tej sukienki akurat nie bardzo pasuje granat ale myślę że do mojej sukni jednak granat ciemny głęboki prążkowany wybierzemy :)

Ruda, a jak Ty zamierzasz w tej (nota bene ładnej) sukieneczce wytrzymać w grudniu? [wytrzeszcza oczy ze zdumienia] też chyba masz jakieś okrycie wierzchnie..? ..w takim wypadku rzeczywiście mój pomysł niekoniecznie dobry jest, kolorystyczne powinowactwo może umknąć..

Gość patkaka
Ja zdecydowanie byłabym za brązem. Kolor Twojej Sukni będzie się wtedy idealnie komponował z kolorem garniura Twojego Lubego!! Będziecie wyglądać bardzo ładnie. Tylko pamiętaj nie możesz przesadzić wtedy z solarium, bo będzie kicha:) ... Pozdrawiam.

Gość Viss
brązowy garnitur wogóle mi się "nie widzi" brr...Szary to samo, mało któremu facetowi pasuje. Osobiście jestem całym sercem za panami młodymi w czarnych garniakach. Ma ją one ogromny urok, podkreślają dobitniej suknię panny młodej. Myślę, że dobrze by było gdybyście dobrali krawat, kamizelkę do sukni. Koszula moze wyglądać jak po prostu zżółknięta (tak by powiedziała np. moja babcia;p). Do tego dobry dodatek do butonierki ecru chusteczka tudzież kwiaty jak w bukiecie i będzie dobrze. Z tym dopasowaniem to wg nie ma co szaleć akurat na ślub pan młody przeważnie jest ubrany w sposób stonowany bez mocnych kolorów. Nie wielu ubiera np. koszulę bordo.

Zgadzam się z Visss.... Ja też mam suknię ecru, a garnitur prawdopodobnie ( jeszcze nie został kupiony ) będzie czarny. Moim zdaniem to klasyka. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów ;)

Płaszczyk oczywiście jest przewidziany (forma jeszcze nie jest znana, ale bronię się jak lew przed futerkiem-wszystko zależy od krawcowej) - nieeeee nooo chyba nie posądzałyście mnie o to, że będe stać w kościele fioletowa i zagłuszać księdza dzwoniącymi zębami :D Kiedyś kuzynka była na ślubie panienki, która stwierdziła, że bolerko brzydko sie komponuje z jej gorsetem i w myśl zasady \"chcerz być piękna to cierp\" poszła w listopadzie bez żadnego okrycia na ramiona. Cierpieć- cierpiała, ale piękna nie była- na wszystkich zdjęciach ma czerwony nochal :) mi mała mój M dobrze wyglądałby w tym ciemnym brązie (brunet o zielonych oczach) ale on wolałby ponoć czarny. Szczerze mówiąc ja już się przekonałam do wizji brązu, ale wolałabym, żebyśmy byli niedograni niż żeby żle się czuł. Połazimy po sklepach i zobaczymy czy da się przekabacić, w końcu chłop się aż tak nie zna na tych odcieniach i innych takich patkaka na solarium się nie wybieram- nie przy skłonności do piegów i czerwonej opalenizny:) balsam brązujący musi starczyć (zaczynam testować) Janooo zestawienie b. fajne, ale mój przyszły musi mieć ciemniejszy -dałam do konsultacji :) gawi -konkretnego sklepu nie mamy wybranego, ale nie lubimy chodzić po sklepach (przeważnie kupujemy ciuchy razem) bez jakiegoś ogólnego zarysu co chcemy mieć, choć czasem ta wizja się zmienia. Jeśli możesz podaj proszę na grupie dolnośląskiej jakiegoś fajnego sklepa- myślę , że niejednej dziewczynie się przyda :) Pozdrawiam Was wszystkie i dzięki wielkie 🌼

Viss- takie coś by odpowiadało mojemu lubemu, ale ja sama nie wiem, czy dobrze wygląda krem w połączeniu z czernią..... Masz może jakieś fotki?

Bo suknia iwi (dzięki za nie )jest o wiele jaśniejsza i jaśniejsze też były dodatki.....

Gość Viss
wg mnie wygląda równie dobrze jak czerń i biel, a nawet lepiej bo to taki łagodniejszy kontrast. Od lat pary się komponują w tym sztampowym zestawie kolorystycznym i nikt nie mówił gryzie się. A czarny garnitur, to czarny. Przyda się czy za rok czy za 5. Brązowy moze się szybciutko odwidzieć. Wg Twoja obawa o niedopasowaniu jest ciut na wyrost. Ale podkreślam dla mnie czarny garniak najlepiej wygląda. Widziałam panów młodych w brązowych, szarych czy nawet białych. Dla mnie ostetnie dwa kolory zbytnio zlewają się z panną młodą i trzeba mieć do nich odpowiednia urodę a brązowy naprawdę mnie odpycha.

Viss- nie chodzi o to, byśmy wyglądali jak bliżniacy :) ale na wszystkich slubach jakie widziałam PM była ubrana snieżna biel+czerń i ja po prostu nie wiem co z tym moim ecrue począć.....

Ruda, zdjęć żadnych nie mam niestety.. ja od razu miałam wizję, że wszystkie dekoracje itp. będą w odcieniach borda i ecru. Naprawdę bardzo mi się podoba to zestawienie o którym napisałam wyżej i odcień bardzo ciemnej szarości bardzo ładnie się komponuje z moją suknią ecru. Wiem, bo byłam w sklepie gdzie zamówiłam sukienkę, zaraz po odbiorze gajerka i przykładałam do sukni:D a bordo ślicznie się odznacza i nadaje charakteru:) dodatkowo te wzorki ecru bardzo pasują do mojej sukienki:)