Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kenta

Seks a ciąża... Obawy...

Polecane posty

Gość kenta

Mam pytanie w związku z seksem w ciązy... A mianowicie czy seks oralny, to znaczy kiedy on mnie sprawia przyjemność w ten sposób pieszcząc lechtaczkę i wejście do pochwy może spowodować przyspieszenie porodu... Jestem w 7 miesiącu ciązy i gdzieś wyczytalam że takie pieszczoty moga wywolać poród... Czy to prawda? I pieszczoty brodawek, piersi czy moga wzbudzic proces laktacji w tej fazie ciązy, no bo później to wiadomo...

Gość kitra
Proszę o wyjasnienie...

Gość kitra
też mnie to ciakawi... Choc u mnie nic takiego miejsca nie mialo... Ale też o tym slyszalam...

Gość kitra
Wogóle to kenta często się spotykamy na tych samych topikach nie zauważylaś...?

Gość kenta
Zauważylam... Już mialam zapytać czy mnie śledzisz :) Ale wróćmy do pytania... Seks oralny a ciąża

moze spowodowac skurcze macicy poniewaz orgazm tak "dziala" dlatego w wyzszej ciazy nieraz sa zakazy takich pieszczot wlasnie przez wywolnie skurczy

ale jesli lekarz ci nie zakazal to nie masz sie czym przejmowac:)

głupota jakaś :O pierwsze słyszę, żeby oral wywołał poród :) Ja w żadnej ciąży nie miałam przeciwwskazań do regularnego współżycia, więc kochaliśmy się z mężem do samego końca ciąży. Również teraz zaczynam 37 tydzień ciąży i nie rezygnujemy z seksu. Z tym, że zaznaczam, u mnie nie ma żadnych przeciwwskazań od lekarza (a to ważne).

Gość kenta
Ale nie mówiąc o samym orgazmie spowodowanym w ten sposób... I czy to moje 7 miesięcy, początek 7 to juz ta póxna faza ciązy...? Czy powinnam to ograniczyc bądź calkiem zabronić...? I piszesz o orgazmie... To znaczy że nalezy wogóle zrezygnowac z seksu?

Podczas orgazmu możesz wywołać skurcze więc czy orgazm jest spowodowany stosunkiem płciowym czy oralnym nie ma to różnicy..ALE jest to żadkie i może tak sie stać ale nie musi. Uważac powinnaś w ostatnim miesiącu. A całą ciąże baw sie świetnie.Pamiętaj że stres też może wywołać skurcze- więc NO Stress

Gość kenta
U mnie też nie ma... Ciąża calkiem idealna, maluch prawidlowo się rozwija... nie mam żadnych przeciwwskazań

no u mnie takie pieszczoty lechtaczki przy orgazmie spowodowaly dosc mocne ruchy dziecka w brzusiu, ale nie bylo to nieprzyjemne, po prostuskurcze pochwy (nie macicy!!!) spowodowaly ze dziecko to poczulo.Tyle. \"normalnego\" stosunku nie mialam od 4 miesiecy wcale, boje sie ze stosunek zaszkodzi dzidzi. No mam taki lęk i koniec! zreszta mnie boli jak mąż probuje sie wcinąc.

Gość kenta
Ja kocham się ze swoim facetem caly czas normalnie, no znaczy zmieniliśmy trochę pozycje, teraz sa inne ulubione bo brzusio przeszkadza delikatnie :) Ale z niczego nie rezygnowaliśmy...

Gość kenta
Mbie tez jakoś ostatnio zabolalo... Obil mi się o miesień który nagle się pojawil we mnie nie wiem skąd, ale wystarczyla zmiana pozycji i wszystko bylo ok... Tylko boje sie troszkę teraz tych pieszczot intensywnych... Pieszczot jakie dostaje...

Gość kenta
a tak jeszcze co do seksu ogólnie to odkąd jestem w ciązy to mam większy popęd... :) nie umiem i nie chce tego zachamować... :) wiadomo ostatni miesiąc to raczej spokojnie albo wcale, ale teraz... no kurcze no tylko te piszczoty