Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 martynka qrty

ma do mnie pretensje

Polecane posty

Go艣膰 martynka qrty

dzis rano przyszla do mnie sasiadka z dolu z pretensjami ,otoz mam na balkonie pelargonie ,ona natomiast twierdzi ze platki z pelargonii sypia sie na jej balkon i ona musi je codziennie zmiatac z tego co wiem nie ma chyba zakazu trzymania kwiatow na balkonie ,fakt ma ona najbardziej wysuniety balkon -mieszka na parterze ,ale czy miala mi prawo zwrocic uwage .wiadomo kazdy trzyma kwiaty na balkonie lecz jak ona twierdzi nie ma zamiaru codziennie go zamiatac bo w innym przypadku kwaity lauja u niej w mieszkaniu co mam zrobic

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alealealealealeale
ja mam s膮siadk臋 z kwiatami na g贸rze,szlag mnie trafia,jak musz臋 sprz膮ta膰 te jej p艂atki (a balkony mamy z dw贸ch stron), po burzy to szkoda gada膰... tylko,偶e nie zwr贸ci艂am uwagi,bo g艂upio jako艣,buntuj臋 sie,ale tylko wewnetrznie ;-) mo偶e tej swojej s膮siadce co艣 obiecaj? ze jej raz w tygodniu zakupy zrobisz? albo schody umyjesz? -cos w tym stylu uwazam,ze lepiej miec poprawne relacje z s膮siadami,zamiast wilkiem sie na siebie patrzec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martynka qrty
mieszkamy raczej na innych zasadach to jest nowy blok ,nowe osiedle sprzataczke mamy ze spoldzielni zadnych raczej kontaktow z sasiadami nie ma

Udost臋pnij ten post

no ale z jakiej racji masz jej cos sprzatac .. to jest twoj balkon i ty decydujesz o tym co tam bedzie a nie zebys sie miala sasiadom podporzatkowywac.. poza tym wielki problem pare platkow z balkony zamiesc - no bez przesady..

Udost臋pnij ten post

Te偶 mam s膮siadk臋 i to tak膮 kt贸rej nie lubi臋, te偶 ma kwiaty na balkonie i bardzo du偶o leci tych male艅kich p艂ateczk贸w ale nigdy w 偶yciu nie zwr贸ci艂am jej uwagi na to. Nawet przez my艣l mi to nie przesz艂o. Moim zdaniem to tw贸j balkon i masz prawo go upi臋ksza膰 kwiatkami, a spadaj膮ce p艂atki to nie jaka艣 zaraza, trzymaj si臋 ciep艂o i dbaj dalej o swoje kwiaty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdgfjk
platki jak platki mi sasiedzi pety rzucaja :O i krowa z gory tak podlewa kwiaty ze mam wszystko mokre ostatnio wietrzylam posciel i mi zalala brudna woda .Wszystko bylo mokre :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bidortaa
zasada jest taka ze mozna miec kwiatki , kotki drzewka podlewanie ale nie moze to byc uciazliwe dla innych lokatorow - na twoim miejscu zrobilabym taka siateczke pod kwiatkami zeby to wszystko sypalo sie na nia - osobiscie mam np zrobiony system podlewania taki zeby nie spadalo sasiadce nizej mimo ze jej kapaloby na kostke i przed garazem wiec nie musze sie martwic ale nie chcialabym zeby nawet przez przypadek mialo jej cokolwiek kapac na glowe czy jej teren

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja tez uwazam ze
przesada, masz swoj balkon ,mozesz miec kwiatki. A jakby miala drzewo obok i liscie jej by lecialy kazalaby sciac drzewo?? To ona powinna sie przystosowac ze nie mieszka sama, Przeciez jej zlosliwie nie rzucasz platkow na balkon? ja tez mam taka sasiadke , sama miala kwiatki ale zlikwidowala bo jak jest deszcz to jej leci w skrzynki woda z mojego balkonu i TO JEST MOJA WINA!! jej zdaniem .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tratwa
jezu, za艂amka Te偶 mam kwiaty i masa ludzi ma, pierwsze s艂ysz臋, 偶eby p艂atki spadaj膮ce sk艂oni艂y kogo艣 do robienia afery. Eh..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bidortaa
no przez ciebie zaczelam obserwowac moje pelargonie i platki - no spadaja ale nie nie jak pchly na jeza tylko kilka i o te kilka robi ci awanture? zebys jej strzepywala popiol z papierosow albo otrzepywala szczotke czy pled po psie no rozumiem ale te kilka plateczkow?

Udost臋pnij ten post

Sw贸j balkon to b臋dzie mia艂a jak b臋dzie mia艂a swoj膮 dzia艂k臋 i sw贸j dom.Nawet nie wiecie co mo偶e innym przeszkadza膰,ludzie s膮 pomys艂owi.I wcale im nie b臋dzie przeszkadza艂o,偶e ich pies obsika tw贸j samoch贸d,ale p艂atki mog膮 by膰 problemem.Radz臋 albo si臋 dogada膰 albo zas艂oni膰 albo ola膰 i czeka膰 czy napisze skarg臋 do SM.Osobi艣cie uwa偶am,偶e lepiej mie膰 kwietny balkon ni偶 rupieciarni臋 i wywieszone gacie.Ale to moje odczucia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martynaka qrty
nie zrobilam zadnej siatki ,mam nadzieje ze nie napisze do SM ale ogolnie mam to gdzies ,mojemu mezowi nawet nie mowi dzien dobry od tego czasu ,gowniara mysli ze my bedziemy jej sie pierwsi klaniac ,muzyka napierdziela czasami ale jakos to przezyje ,mam nadzieje ze moje dziecko tez ,nie bedzie mnie gowniara terroryzowala :o ostrozniej teraz podlewam te kwiaty ale siatki nie zaloze ,tym bardziej ze ona jest niekulturalna

Udost臋pnij ten post

W poprzednim mieszkaniu mia艂am podobny problem - s膮siadka z do艂u mia艂a pretensje, 偶e jak podlewam swoje skrzynki, to jej kapie na jej kwiatki. Nosz kurna, a jak deszcz pada, to do kogo leci na skarg臋? Tym bardziej, 偶e wystarczy艂o zerkn膮膰 na balkony i by艂o wida膰 od razu, kto jak dba o kwiaty. U niej trzy wyschni臋te pelargoniowe badyle, u mnie bujna ziele艅. Nie przej臋艂am sie wcale jej gderaniem, jak jej woda z g贸ry przeszkadza, niech sobie zbuduje daszek. Teraz mam poni偶ej mieszkanie wynaj臋te studentom, im nic nie przeszkadza, s膮 zaj臋ci przeszkadzaniem innym :(

Udost臋pnij ten post