Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bodziarka pajacykowa

body, pajacyk?jak odróznić?

Polecane posty

czy dobrze wiem? Body -to jakby majtki bluzeczka na ramiączkach szerszych Body mogą miec krótki lub długi rękawek. T jakby bielizna dziecka. Tak jak u nas majtki i podkoszulka. Pajacyk- dla mnie to rajstopy z bluzką z długim rękawem.Stosuje sie do spania. Stopy, ręce są zakryte. Spioszki. To jak rajstopy z bluzeczką zapinaną na ramiączkach dziecka.Do spania. To jak u nas rajstopy i krótki rękawek.Do spania.To cos jak body ale body ma majtki a pajac ma rajstopę.

a co do szpitala najlepiej brac? pewnie pajacyk do spania( jezeli jest zima) czy tak? pajacyk ( długi rękaw i rajstopy) śpioszki- tez do spania ale na lato i wiosnę tak? śpioszki, rajstopy i krótki rekawek. body- bielizna dziecka , z krótkim rekawkiem w ciepłe dni, bez rekawów w lecie i z długim rekawem w zimie, ale na body chyba cos trzeba zakładac jeszcze? spodenki i bluzeczkę? a rampers? to krótkie spodenki i bluzka z krótkim rekawem....tez na ciepłe dni. ale co kiedy zakłądac?

na początku odradzam pajacyki i body ze względu na pępuszek, najlepiej i najwygodniej wtedy kaftanik i śpioszki :) wtedy dziecko ma tam dostęp powietrza. nasz młody urodził się w czerwcu i na początku cały czas w obiegu były kaftaniki i śpiochy, potem dołączyły do tego body z krótkim rękawkiem. Do spania na początku śpiochy+kaftanik, potem pajacyki, a obecnie koszulka na ramiączkach i krótkie spodenki. A do szpitala najlepiej kaftaniki i śpioszki, choć u mnie było tak - i ja tez tak potem w domu robiłam - zakładałam kaftanik, a jak młody leżał/spał w rożku to do tego była tylko pielucha :)

wiesz, z tym co i kiedy to jeszcze zależy, zarówno od pogody, jak od tego w jaki sposób dziecko śpi (w rożku czy pod kołderką, czy się rozkopuje, czy nie) i tak dalej. Ja zawsze małego ubieram tak jak siebie - tzn - jeśli latam w sandałach on też ma gołe stopy, jeśli krótki rękaw dla mnie - dla niego też :) choć też jest różnie. ale rajstopy pod śpiochy to raczej nie bardzo pasuje :)

na pępuszek trzeba uwazac, ale śpioszki to nic innego jak pajac ale bez rękawków przeciez. Tez nie nadaje sie na kikutka pepuszka. Myslaam raczej ze sam kaftanik i pielucha na poczatku.

nie nie,:d rajstop nie zakłądam. Poprostu porównalam ze śpioszki to cos jakby połączeniem z rajstopkami i bluzeczką na ramiączkach, a pajacyk to jakby połączenie luznych rajstop z bluzką.

ja mialam pajacyki i body w szpitalu ale zaklądalam same pajacyki bo bylo tak goraco nie chcialam malej przegrzewać. i tak byla przykryta kocykiem, albo w rozek wlozona... teraz tez wezme pajacyki no i body pod spod ale nie wiem czy body bede wogole zakladac.

to ja jeszcze sobie ułatwię: dla mnie piżama, to dla dziecka, pajacyk, (długie rajstopy i góra z długim rekawem) dla mnie piżamka z krótkim rękawem( dla dziecka śpioszki, czyli dół długi góra na ramiączkach). lato, ja w bluzce na ramiączkach i spódnicy bądz rybaczkach.Dziecko- rampers, lub body z krótkim rękawem lub bez rekawków o ile takie są. generalnie w body to chyba na dwór nie powinno sie z dzieckiem iśc. Ja tez nie chodze po ulicy w matkach ono tez nie powinno. Na body ewentualnie spódniczke mozna bądz spodenki?czy tak?

zalezy jak duze masz to dziecko. jak lezy w wozku to moze miec body ... teraz dla dziewczynek robią takie specjalne nbody ktore mają odrazu doszytą spodniczke :)