Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opalacie się

Jesteście opalone?

Polecane posty

Gość popa-lona
a ja nie znosze sie opalac a i tak mnie spalilo w ostatni weekend :/ wygladam fatalnie :/ znacie jakies psosoby na ta spalenizne?

Gość lilalalk
frape---> zgodnie z Twoją logiką - tak jak opalenizna opaleniźnie nie równa tak jasna skóra nie równa jasnej skórze. Dziewczyn o ładnej, jasnej skórze nie jest tak mało. Po prostu Tobie podoba się taki a nie inny typ urody dlatego negujesz inne.

Gość lilalalk
"ale dalej wmawiajcie sobie że blodość jest super". Równie dobrze mogłabym napisać "wmawiajcie sobie, że opalenizna jest super" tylko czemu ma służyć taka dyskusja? Tylko Ty możesz mieć rację?

Gość frape
właśnie że bardzo mało jest dziewczyn o naprawdę ładnej cerze...przeważnie mają podkrążone oczy,siny odcień cery,widoczne żyłki...a jak jest się opalonym to tego nie ma....a napisałam że macie wierzyć że jako blade ładnie wyglądacie bo same dokopujecie tym które są opalone...tylko te opalone przynajmniej wyglądają jak ludzie a nie jak nieboszczyce :o

Gość lilalalk
Znowu zaczęłam dyskusję na kafe i znowu żałuję. Mimo wszystko wierzę, że nie wszyscy są tu tak ograniczeni. Pozdrawiam.

Gość frape
no właśnie,ograniczeni tak jak ty :o:O

No frape, nie ma to jak poważne argumenty ;/ Ja uważam, że lekka opalenizna jest ok, ale nie rozumiem osób, które namiętnie chodzą na solarium. Teraz nie widać ci żylaków, a za 5 lat nie będziesz chciała z domu wychodzić taką będziesz miała zniszczoną skórę ;/

Gość frape
taaa a ty myślisz że nie chodząc do solarium będziesz ciągle ''piękna i młoda''...możesz mieć czasem prędzej żylaki i zmarszczki niż ja.

No mogę zgadza się. Ale wystarczy trochę poczytać o solarium (polecam uzupełnić wiedzę), żeby dowiedzieć się, jakie "wspaniałe" skutki ma korzystanie z tego sztucznego słońca.

Poza tym ja wyglądam pięknie i wyjątkowo młodo. I o to dbam, chociaż przyznam się, że w zeszłym roku byłam chyba ze 2 razy na solarium. Więcej nie pójdę.

Gość frape
wiem że solarium jest niezdrowe nie muszę się dokształcać na ten temat...słońce też jest niezdrowe....zresztą teraz coraz mniej rzeczy jest zdrowych...

Gość frape
możesz wierzyć lub nie ale ja młodziej wyglądam jak jestem opalona...nie jestem przecież zjarana na mulatke...

Gość frape
ok...każdy przecież może mieć inne zdanie na dany temat...nie ma sensu się kłócić bo ani ty ani ja zdania nie zmienimy :D;)

Dziewczyny... skutki częstego opalania sie na solarium i opalania sie bez filtrów na słońcu, zobaczycie za parę lat. Ja jestem tego żywym przykładem. Od 16 roku życie latałam 1,2 razy w tyg a solke. Przestałam jak miałam 25 (ciąża). Dopiero wtedy zobaczyłam efekty:( Teraz najlepsze kremy nie pomagają:(

A mam taką sugestię.. jest też wiele kobiet, które na solarium idą 2 razy lub raz w miesiącu.. i wyglądają na właśnie naturalne ciemne brzoskwinki.. i moim zdaniem taka opalenizna nie jest zła :) Resztę zawsze można na słoneczku dosmażyć.. natomiast jest wiele kobiet, które wypad na solarium dodają do czynności dziennych.. gratuluję głupoty.. nie zawsze opalone ciało jest piękne ( jeżeli to ciało nie jest opalone a przepalone ) blade ciało też nie wygląda ładnie ( jeżeli bladość = ściana ) pozdrawiam ;)

Gość frape
no właśnie mam znajomą która jest ''przepalona''...wygląda jak rumunka :O...do solarium trzeba chodzić z ''głową''...

Gość M.a.gdalena
Matko, ona naprawdę nic nie rozumie. Ktoś pisze o szybszym starzeniu wywołanym promieniowaniem UV a ta pisze, że w opaleniznie wygląda młodziej :D :D :D Dwa zupełnie różne poziomy rozumowania :D

Gość M.a.gdalena
*starzeniu skóry (ale to chyba oczywiste)

frape ma uczucie, że opalenizna ją odmładza.. ale przecież myślę, że w głębi serca wie, czym skończą się częste wypady na solarium.. a jeśli nie.. przekona się w późniejszym czasie :)

Gość frape
bo wyglądam...przecież mnie nie znasz i nie wiesz jak wyglądam to po co sie wypowiadasz na mój temat...skóra po opalaniu szybciej się starzeje ale nie w ciągu miesiąca ...tylko z biegiem lat....to ty się doucz a poźniej mów ze ktoś czegoś nie rozumiesz bo jak na razie to ty nic nie rozumiesz :O

frape, ja i tak myślę, że ty nie chodzisz często na solarium a niektóre dziewczyny najeżdżają od razu bo nie zrozumieją o co Ci chodzi ;)

Gość M.a.gdalena
No właśnie o to chodziło:D :D dziewczyna jest po prostu niesamowita :D (albo baaardzo młodziutka)

frape moja droga tylko ze wszyscy staraja sie ci wytlumaczyc ze to chodzi o PRZYSZLOSC dziecinko a nie terazniejszosc mamy w dupie jak wygladasz teraz tylko ze do szału doprowadzaja mnie laski takie jak ty ktore na sile wmawiaja sobie ze solarium im nic nie zrobi i ze nawet jakby nie chodzily to i tak stanie im sie cos innego nie mam zamiaru smazyc sie na solarce tylko dlatego ze nie mam ciemnej karnacji solarium i slonce to dwie rzeczy jakich trzeba unikac naplatrzylams ie juz na baby ktore w mlodosci byly pieknie opalone na brzoskwinke na solarce ni zycze nikomu takieg wygladu i mylisz sie frape ze kazdy sie tak samo zestarzeje zmarszczki wytworzone od slonca sa bardzo charakterystyczne

heh ja tez \"bylam opalona\" a teraz jestem na koszmarenym etapie schodzenia skory i widze ja wszedzie z przodu juz wypeelingowalam niestety prawuie z cala opalenizna a z tylu sypie sie ze mnie :( mam nadzieje ze jeszcze z tydzien sie pomecze i na tak przygotowana skore i juz po pierwszym poparzeniu bedzie mi teraz latwiej opalic na sloneczku pozdrawiam wszystkie opalaczki :* aaaaa najgorsze bylo to koszmarne swedzenie myslalam ze zwariuje tydzien temu ale na to masc hydrocortizonum i troche pomoglo bo juz chodzilam po scianach

Gość frape
przecież wiem że skóra szybciej się zestarzeje....ale mi chodzi o teraźniejszość ,że teraz wyglądam młodziej jak jestem opalona...a co będzie za kilka lat to zobaczymy...wydaje mi się ze ja mówię o czymś innym i wy mówicie o czymś innym...

Gość frape
Kurde, jaka ja jestem głupia ;/ Tak naprawde jestem lesbijką ;[

Gość majeczka111
Solarium w nadmiarze na pewno szkodzi ale raz na jakiś czas jest super - złotawa, świetlista cera a nie jakiś blady trup! Wielu moich kolegów odczuwa wstręt do bladych kobiecych ciał, uwielbiają kobiecą opaleniznę. Mnie samej interniści zalecają od wielu lat solarium OD CZASU DO CZASU, miewam anemię a solarium poprawia morfologię. Dobrze też wpływa na nastrój. Uważam że raz na 2 tygodnie 5-10 minut solarium jest korzystne dla wyglądu i zdrowia. Korzystam z tego wynalazku ponad 10 lat i nie mam ani jednej zmarszczki, wyglądam bardzo młodo. Aczkolwiek wszelka przesada jest niewskazana, nie podobają mi się spalone \"frytki\". Co innego zdrowa, złocista i promienna skóra! W tym roku jestem opalona na slońcu, wygrzewam się na ogrodzie w weekendy. Na solarium bywam szalenie rzadko bo to droga przyjemność...