Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

dziwne zachcianki w ciazy...

Polecane posty

to juz moja 2 ciaza... i znow to samo. myslalam ze moze w tej mnie ominie ale niee... mam dziwne zachcianki- zapachowe... nie smiejscie sie prosze ale poprostu uwielbiam wachać gąbki wszelkiego rodzaju i te do mycia ciala i te do mycia garnków- oczywiscie nowe gąbki swiezo odpakowane z folii :D:D:D strasznie lubie tez zapach paliwa... wkurza mnie to bo jak widze gąbke np w sklepie to mnie ciagnie zeby sobie ja powąchac... glupie uczuucie :D:D:D a jak jestesmy na stacji benzynowej to wychodze z samochodu sobie powciagac paliwko... :D:D:D juza cala rodzina sie z tych moich gąbek nabija... slyszalam o roznych dziwnych zachciankach typu jedzenie kredy czy ziemi itd... moze macie cos dziwnego w czasie ciazy? musze dodac ze przed zajsciem w ciaze gabek nie wąchalam :D:D:D:D:D czym to jest spowodowane? chorobe psychiczną wykluczam :P:D

Gość ooooo...o
ale masz ślicznego dzidziusia :D

MaMani gdzie moge sobie zrobić ten Twój ostatni suwaczek...? bo jak klikam tam to nie umiem się obslużyć...

Gość kumkumka kumka
znak ze bedzie chlopak :) ja jedno dziwactwo z czasow ciazy pamietam - wstret do kurczaka. nie moglam na drob nawet patrzec. jak znalazlam w zupie odrobinke mieska, to niestety ale szlam do ubikacji zwrocic. boze jak ja nienawidzilam kurczaka :O nie moglam nawet patrzec jak ktos go je. stalam sie odludkiem w pracy sama siedzialam na przerwie lunchowej... wstret do kurczaka utrzymywal sie do jakiegos 6 m-ca po porodzie :o

no tak ale co ja mam sobie później skopiować, jak to zapisać...

Gość ja mialam podobnie
jezeli chodzi o kurczaki doslownie od razu mnie zrywalo jhak tylko zobaczylam kurczaka w sklepie, niewazne czy swiezego czy pieczonego od razu haftowalam dalej niz widze, wstret tez utrzymywal sie dlugo, a moj syn nienawidzi teraz kurczakow a co do zapachow to uwielbialam plyn do mycia naczyn wachac i proszek do prania:D a i torebki ze skory i wszystko ze skory:D

no to widze ze paliwo to nie tylko ja :D a jesli chodzi o kurczaka to nie mam z tym problemu... z mania w ciazy uwielbialam rybki... a teraz zwrocilam salatke z tunczyka.... wiec to jedyna taka rzecz ktora mi nie podchodzi... ale te gabki to juz 2 raz mi zyć nie dają :D:D:D:D

kenta jak masz na imie, kiedy mialąs ostatnią miesiaczke i na kiedy amsz termin porodu to ja ci to zrobie :)

moja znajoma tez lubila w ciazy zapach paliwka :) studiowala w plocku, wiec mogla sie naniuchac do woli :D urodzila oczywiscie chlopaka :)

No... :) Ja np teraz mam manię na truskawki... straszną manię... I czekolada... A np jak zawsze lubilam alkohol, oczywiście w normalnych ilościach czasem tak teraz zapach mnie odrzuca... Moim zboczeniem może tez być to że wącham swojego faceta, moglabym go zacalowywać, jak lezy, śpi, przechodzi zawsze się do niego zbliżam i caluję po calym ciele i wącham... Tak ślicznie pachnie... Sama skóra... nieważne... ;)

Gość nerwusia
a ja gryzlam igly sosen :D zupelnie mi odbilo z tymi iglami:D rzecz jasna nikomu sie nie przyznalam tylko tutaj:D

nerwusia :D:D:D dzieki Ci dobra kobieto :* kenta ja tez mam truskawkomanie i pomidoromanie :D:D:D a z Marynią mialam akcje pt sok pomaranczowy... teraz wogole nie pije soku bleee tylko wode herbate albo pepsi twist :)

a ja mam straszna ochote na pepsi ale musze trzymac diete cukrzycowa i nic z tego :( a tak bym sie napila :(

Gość a ja mialam modle na
maggi polewalam nia wszystko od zup poczawszy na chlebie z sama maggi skonczywszy nie bylo praktycznie posilku bez maggi:) na slodkie nie umialam patrzec

Gość a ja właśnie urodziłam
i powiem wam że zachcianki w ciąży to wymysł bab, które mają świetną wymówke aby się obrzerać

a ja wląsnie urodzilam- przeczytaj mój pierwszy post. nie dotyczy jedzenia tylko zapachów. to juz nie wymysl raczej bo jaki bym miala miec powód zeby sobie wymyslac wąchanie gąbek?

Gość a ja mialam modle na
od sie gabkami, iglami sosen i maggi naobzerasz:D

Gość słonecznikowo
Przed ciążą piłam bardzo duzo soku pomarańczowego - w ciąży mnie od niego odrzuciło. Nie mogę znieść zapachu wszsytkich fast foodów - niedobrze mi sie robi od samego patrzenia jak ktoś to pożera. Do tego niesamowicie śmierdzą mi zupy - wszystkie!!!

Gość a ja nie znosilam
zapachu oleju, wszystko co bylo smazone na oleju powodowalo u mnie wymioty

Oj jest tych zachcianek... Najczęściej mam ochotę na to co najbardziej niezdrowe... Chipsy i cola:) Ale staram się nie wariować. Inne moje zachcianki dotyczą też raczej jedzenia (w nocy pożeram tony pestek - z dyni, ze słonecznika, sezam, orzechy, migdały itp.), niż zapachów, ale na stacji paliwowej też czuję się świetnie... Mam nadzieję, że mi to przejdzie po porodzie...

Gość rosolek z kluseczkami 17382
mnie rowniez odrzuca od fast foodow.Przed ciaza moglam jesc frytki rano wieczorem i w poludnie (mialam to od dziecka) a teraz jak o nich mysle to mi niedobrze

a to nie prawda co jedna z was napisała, to nie wymysł kobiet :o mnie napadał taki straszliwy wilczy głód że potrafiłam w środku nocy iść do kuchni aby sobie coś zjeść :D po prostu musiałam i już. a też zawsze się śmiałam z zachcianek, nie wierzyłam, że coś takiego istnieje....... co do moich osobistych zachcianek to zielone jabłka, choć nigdy wcześniej jabłek nie lubiłam. i... żelki owocowe :D w pracy miałam kieszenie poupychane żelkami, po prostu musiałam mieć je zawsze pod ręką :D:D teraz mnie to śmieszy, chodziłam z tymi żelkami w kieszeniach jak jakiś dzieciak z podstawówki :D:D:D

Gość Krotochwila
o ! ja też te żelki. Napady żelkowe miałam - potrafiłam wsunąć całe opakowanie na raz....

hehe a ja nadal gąbka... mam nadzieje ze po porodzie przejdzie :D