Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spasikowa

tipsy zelowe czemu sa nie rowne

Polecane posty

Gość spasikowa

czesc! jestem samoukiem i robie sobie tipsy zelowe od jakis 3 miesiecy. wrzystko bylo by dobrze,gdyby nie to ze sa pokarbowane nie rowny zel mam na mysli. jak widze jak maja dziewczyny robione tipsy to sa rowniotkie, gladkie. Ja po nalozeniu trzeciej warstwy zmywam clinerem i juz nic wiecje. Probowalam potem zpilowywac,wyrownywac blokiem ale pazurki sie nie blyszcza i sa matowe. Mozecie mi wytlumaczyc jak Wy wykanczacie swoje tipsy.

wiec tak.... piłować owszem-piłuje sie żel ale po 2 warstwie (przedostatniej, jak juz sobie wszytsko zatopisz czy co tam chcsz) wtedy przecierasz ja cleanerem i piłujesz pilnikiem, obrabiasz, nadajesz ostateczny kształt. potem znów cleaner (co by pyłu nie było) i nakładasz ostatnia warstwe żelu potem cleaner i wsjo:) PS. zacznij zbierać sobie na kurs ;) ja tez jestem samoukiem,ale moja świnka-skarbonka jest przeznaczona własnie na kurs ;) pozdrawiam :) :) www.sanderek-nails.blog.onet.pl :)

Gość ola z wrocławia
temat stary, ale podbijam, aby wszystko wyjaśnić :) Powiem tak-ja zatapiam ozdoby w druga warstwę, więc ciężko po niej piłować ;) zatapiam je w drugą, aby przy odnowie została cieniutka warstwa żelu na płytce, by jej nie przepiłować.Same zaś ozdoby pokrywam dwoma warstwami żelu budując krzywą c. Przemywam je cleanerem i opracowuje pilnikami, matowię blokiem. Później je dokładnie odpylam- przecierając cleanerem bez odpylania tylko rozmazuje się pył. Dopiero po odpyleniu odtłuszczam pazurki i nabłyszczam glossem.