Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helena3000

problem z orientacją...

Polecane posty

Gość Helena3000

Może to,co napisze wyda sie wam głupie, ale trudno...Jak radzicie sobie z orientacja w terenie?...ja mam z tym spore problemy. Niedługo przeprowadzam sie do wielkiego miasta i boje sie,że poprostu nie bede sie mogla polapac,gdzie jest jakas ulica itp. W jaki sposob wy zapamietujecie droge?

Helena ja tez mam ten problem ale wszystko przychodzi z czasem...ja zaczynalam od studiow w duzym miescie i tez sie balam jak to bedzie jak sie polapie z autobusami miejskimi z ulicami i wogole ale dalam rade pozniej wyjechalam do stanow i pierwszy raz w NY sama jak pojechalam to zgubilam sie z mapa balam sie jak cholera ale wiedzialam ze musze sprobowac a teraz caly New York wzdloz i wszerz z zamkneitymi oczami moge przejsc i trzecia sprawa jazda samochodem dla mnie zapamietac tutakj w stanach te wszystkie drogi i wogole to byl szok na poczatku jezdzilam z gps navigation system a teraz praktycznie nie uzywam tego wogole...poprostu z czasem zapamietujesz utrwalaja sie obrazy uwierz mi ze bedzie okej jak ja dalam sobie rade to naprawde nie jestr zle

ja mam pamiec fotograficzna, zapamietuje miejsca, budynki , znaki drogowe.... na poczatku mialam ogromne problemy, jak sie wprowadzilam do chicago, z kierunkami, stronami...teraz nie mam problemow ale przyznam sie, ze do dzis gubie sie jesli mi ktos mowi, ze cos jest na prawo, albo lewo.....musze sprawdzic , ktora reka pisze, nie wspominajac, ze nie mam pojecia ze stronami swiata...mimo, ze jesli ktos kazalby mi je wyznaczyc, nie mialabym zadnego problemu :)

swinkowa to Ty masz tak z tym zapamietywanie lewa prawa jak ja nigdy w zycki nie zapamietam chyba po ktorej stronie jest serce heheheh serio milion razy juz powtarzalam sobie a dalej nie pamietam:D i znaki mniejszosci i wiekszosci tez nie wiem nigdy jak jest z tymi dziubkami :D

ja wszystko wiem, ale w praktyce.....ciezko :( nie wiem, nawet jak na prawko zdawalam w polsce , to mi instruktor mowi, zebym skrecila w prawo, a ja na lewo sie ustawilam i pytam gdzie skrecac , bo tu przeciez nie ma drogi :D

Gość lolekkkkkkk
ja też mam problemy z orientacją dlatego nie wychodze poza miasto