Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yalamana

Czemu podrywaja mnie obcokrajowcy a w Polsce nikt?

Polecane posty

Gość trtr
Jest jeszcze jeden aspekt zjawiska z tematu, może istotny. Zauważyłyście jakie te kobiety za granicą mają lekkie podejście do swojego wyglądu? One nie muszą być odpicowane przez całą dobę. Pokazują się bez oporów pomimo braku makijażu, manicure, modnej fryzury. Tamci mężczyźni są więc przyzwyczajeni do wyłapywania naturalnej urody. Zatem nawet jeśli masz tylko dopasowane ubranie a nie odsłaniające większości ciała, zobaczą sylwetkę, jeśli nie masz farby na włosach, docenią ich połysk i miękkość, jeśli nie masz makijażu, wystarczy im kształt oka i kolor źrenicy... :D Ja tak to odbieram, że oni po prostu uważniej patrzą na kobietę.

Gość trtr
"Analogicznie, w Polsce zdarzylo mi sie tylko raz zeby otwarcie podrywala mnie dziewczyna na ulicy. Ot tak, po prostu. A byla ze Stanow. Polka tak naturalnie, zwyczajnie nigdy nie okazuje zainteresowania. Zawsze jest jakis element gry, prowokacja, zeby to facet wykazal sie inicjatywa, nawet jak obydwie strony doskonale wiedza, ze to Ona te gre prowadzi. To jest zupelnie inna mentalnosc." No jest tu pewna analogia gdy mowa o gotowości danej osoby na podrywanie a jej mentalności. Jednak trzeba pamiętać że mężczyzna który podrywa podobającą mu się kobietę nie wykracza poza normę obyczajową, natomiast kobieta już tak. (P.S. Gdyby dodatkowo mężczyznom w Polsce NIE WYPADAŁO podrywać kobiet, jako Polacy wymarlibyśmy bezpotomnie.)

Gość to prawda...
Zgadza sie, ale ta norma panuje u nas, na zachodzie juz nie. Chociaz to tez od kraju zalezy pewnie. Z tego co wiem na pewno w Holandii, Anglii jest to calkiem naturalne. We Wlsozech juz na przyklad wyglada to troche tak jak u nas.

Gość to prawda...
Wloszech.

Gość dobry jestem
Aj nigdy nic nie musiałem mówić... I tak te sygnały , które wysyłalem do kobiet , zostawały przez nie odbierane ... a potem ... urocze randki . Dużo poznałem kobiet ale nie sypiałem ... .

Gość spaggiaa
Zauwazylam to samo. Faceci za granica za bardzo smiali, ale niestety za kazdym takim podrywem kryje sie chec zabawy bez zobowiazan. Mysle, ze powazni, wartosciowi faceci nie podrywaja kobiet, przynajmniej nie tak czesto ja reszta.

Gość jak bylam we wloszech
to już mnie irytowalo to ciągle podrywanie, pogwizdywanie na każdym kroku, czlowiek nie może się nigdzie ruszyc w spokoju, może na początku to i jest fajne ale potem to normalnie jakiejś nerwicy można się nabawić :O oni to jednak trochę przesadzaja.

Gość trtr
No dobra... No to się nauczmy od kolegi czegoś o zamianie ról. Mówisz że wysyłałeś sygnały i że były odbierane. Zatem kobieta musiała pierwsza zadziałać. Co więc takiego robiły (np mówiły do ciebie kobiety) że dochodziliście do porozumienia i następnie do randki?

Gość dobry jestem
"Mysle, ze powazni, wartosciowi faceci nie podrywaja kobiet, przynajmniej nie tak czesto ja reszta." - Więc jestem ok .

Gość spaggiaa
We Wloszech nawet srednio atrakcyjna dziewczyna na standardy polskie nie zaliczy dnia bez 10 podrywow. Wlosi niestety nadaja sie tylko do zabawy.

Gość trtr
(to wyżej było do "dobry jestem")

Gość xcvxcv
Bo bardziej lecicie na obcokrajowcow, wiec maja wieksze szanse na udany podryw.

Bo przeciez nie lubicie byc podrywane :o przynajmniej wiekszosc z Was. Wystarczy kafe poczytac, jakie macie opinie. Jak facet podrywa na ulicy, to pewnie desperat, albo rasowy podrywacz, ktory podrywa kazda na jedna noc. Przede wszystkim zmiencie myslenie i *dajcie* sie poderwac, to moze cos sie u nas zmieni.

Gość dobry jestem
Kobieta sama Wie , że się w danej chwili podoba mężczyznie . Z mojej strony wykazywałem udawany brak zainteresowania . Wiedziała że mi się podoba , ja wiedziałem że Jej się podobam , ale swój los oddawałem w ręce ... przypadku . Ja tylko trochę mu pomagam ... :-) ... .

Gość dobry jestem
Wiem już na początku , czy to kobieta "perła" i czy poradzę sobie aby ją oczarować .

Gość zwaq
bo wy na widok obcokrajowca same nogi rozkladacie, wiec o jakim podrywie mowimy? Podejdzie murzyn to juz jestescie jego, a dla Polakow jestescie niedostepne. Po co mamy sie meczyc z niedostepnymi ksiezniczkami?

Gość dobry jestem
I od razu zastanawiam się co mogę Jej dać od siebie czego by pragnęła.

Gość spaggiaa
zwaq, skoro znasz tylko kobiety, ktore rozkladaja sie z murzynami, to chyba pochodzisz z nizin spolecznych:O

Gość spaggiaa
*przed murzynami

Gość wielka ja
Wiedziała że mi się podoba , ja wiedziałem że Jej się podobam , ja tak mialam i co? ...on juz z inna w zwiazaku a zapowiadalo sie cudnie

Gość dobry jestem
Mimo pokus ... ma być Jedna ... .

Gość spaggiaa
A skad to wiesz? Znasz facetow z wszystkich krajow UE? To my Polacy tworzymy na forach mity o tym, co sobie mysla obcokrajowcy. Pytanie tylko skad ktos ktos mieszka w Polsce moze wiedziec jak mysli cala inna nacja?

Gość dobry jestem
do wielka ja - czy jesteś wielka ?

Gość a nie moze
do Gimmi-jakbys byl dziewczyna i doswiadczyl przez iles tam lat zaczepiana przez kogos,kto ci sie nie podoba,a jest tak uciazliwy,ze nie mozesz sie go pozbyc,to zrozumialbys dlaczego kobiety sa takie ostrozne... mi zdarzylo sie juz wiele razy,ze ktos nie chcial sie odczepic,a nie chcesz przeciez byc chamski i powiedziec "spier...".... teraz tez mam takiego na plecach...kolega z pracy,ciagle gada jaka jestem wspaniala itd itp...zapoznalam go z moim chloapkiem,myslalam,ze to cos da,ale nic....kompletnie nie pomoglo....zebym jeszcze byla wspaniala,ale nie jestem...163cm i ponad 75kg,gdzie tu idealnosc...mnie to zadziwia..tyle pieknych babek,a ja sie opedzac musze:P

Jja nie mieszkam w Polsce. Mieszkałem już w wielu krajach Unii i to co napisałem wynika z moich własnych obserwacji i doświadczeń. Ja wcale nie mówię, że to źle. Na zachodzie kobiety bardziej zainteresowane są karierą, niż domem, a to się nie wszystkim podoba. Dużo facetów woli mieć żonkę w domu przy garach i dzieciach i wtedy zazwyczaj szukają Polki ;)

Gość zmanierowana krytykantka
Bo przeciez nie lubicie byc podrywane przynajmniej wiekszosc z Was. zgadzam sie. ja nie lubie. jestem podrywana i w polsce i za granica. ale faceci (pomijajac juz aspekt ich atrakcyjnosci) podrywac nie potrafia. upraszczajac -albo robia to w sposob ktory widac, ze bardzo duzo ich kosztuje, albo niby spontanicznie ale "jada" na przygotpwanych tekstach. poza tym - na co licza -ze zrezygnuje ze swoich planow i udam sie z nimi na kawe? po co?

dal \"yalamana\" > europejczyk ---> 23 skonczone, prawie 24... dosc pozno ale jeszcze absolutnie OK. Nie jest az tak istotne czy kobieta zaczyna majac 20 lub 24. Ale jesli OKOLO i PO 30 jest dziewica, to zupelnie inna situacja.. dla \"trtr\" > mój mi wczoraj powiedział że jest zdumiony że tyle wyczekałam, > sądząc po tym jakie mam potrzeby i jak to lubię tylko ze nie napisalasz ILE CZEKALASZ. Bo jesli podobnie jako YALAMANA, to nie jest jeszcze nic ekstremalnego... > Odpowiedziałam najprościej i zgodnie z prawdą: nie mogłabym > kochać się z kimś do kogo nie mam zaufania i szacunku. tylko ze czlowiek - jesli nie mieszka w Pustynie Sahary - ma mozliwosci poznania bardzo duzo ludzi. Mozliwe ze NIKT nie wbudzil \"zaufania i szacunku\"? Druga sprawa: owszem ze SEKS Z MILOSC to super, to 100 raz wiecej niz sam seks, bez milosci. Ale czasami milosc nie widac na horyzoncie, i tu prawda wychodzi na jaw: - jesli kobieta MA TEMPERAMENT, mowi: kurcze, chcialbym bzykac z ukochanym mojem facetem, ale nie mam go! Ok, niech bedzie ten, teraz, potem szukam dalej ;) - jesli kobieta NIE MA TEMPERAMENTU, to ona \"potrafie czekac\" :) Ja tez \"potrafie czekac\" do podroz do Tokio, zeby ogladac Japonskiego Teatru :) A wiecie dalczego? bo GOWNO mi obchodzi o Japonski Teatr :) I o to chodzi.. tyle ze ja nie oburzam sie jesli ktos mi powie ze nie lubie to. Ok, nie lubie to. Nie kazdy lubi kazdego :) > A jeszcze co do dziewic. Mylisz, się, europejczyku, w swojej > teorii o temperamencie ale nie mam jak ci tego udowodnić > skoro na słowo nie wierzysz. skarbie, to nie TEORIA. Ja uznaje \"metoda sperymentalna\" :) Znam to \"z autopsi\".. a nie chodzi o 2-3 przypadki, jesli tak to juz nie mowilem ogolnie. Jestem \"naukowcem\" i wiem ze trzeba DUZA ILOSC DANE zeby ogolniac, a powiem ci ze ta ilosc mi nie brakuje :) ach, jak sie poswiecam w szukaniu, zeby znalesc druga polowke.. > kobiety za granicą ...nie muszą być odpicowane przez całą dobę. > Pokazują się bez oporów pomimo braku makijażu, manicure, modnej > fryzury. Tamci mężczyźni są więc przyzwyczajeni do wyłapywania > naturalnej urody. a ja uwielbiam TYLKO NATURALNOSC :) nie chodzi ze \"nie trzeba\" sie malowac, tipsowac, solarkowac.. po prostu NIE WOLNO :) to feeeeeeeeeeee :)

Gość hahahahahah
strzelec ?