Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunia211

co zrobic zeby miesieczne

Polecane posty

Gość kasiunia211

niemowle lepiej spalo wnocy , i jak zrobic zeby spalo i jadlo regularnie bo kazdego dnia i nocy wyglada to inaczej

A wiec tak. Kąp dziecko codziennie (nie sluchaj zadnej poloznej ze dziecka nie trzeba kapac codziennie) mniej wiecej o tej samej porze, zaraz po kapieli nakarm je. Nie wiem czy karmisz piersia czy butla, ale z doswiadczenai wiem ze butla lepsza wlasnei ze wzgledu na szybką regulacje posilkow i snu. Dziecko dzieki takiej systematycznej kapieli i ogólnei systematycznosci szybko uczy sie rytmu zycia, kiedy noc a kiedy dzien. Co wieczor musi to byc pewien rytual. Ja np wieczorem zaraz zaslaniam podczas kapieli zaluzje, sciemniam swiatlo, wlaczam TV bo zawsze z mezem ogladamy wieczorami. Posilki... hmm.... jak juz dziecko moje bylo marudne dosc szybko po poprzednim karmieniu to zabawialam je jak najdluzej sie dalo, aby nastepny posilek byl dluzszy i starczyl na dluzej.

Koniecznie dziecko powinno sie wyciszyć przed snem.Dokładnie pozasłaniaj rolety,ścisz tv lub włacz jakąś miła muzyczke.Systematyczność to podstawa,ja robiłam tak z moimi dzieciakami i udało sie.

Z synkeim mialam wiecej problemow niz z corka. Ona to od razu sie nauczyla. A synek mial problemy ze snem w nocy. Ale ja sie domyslilam o co chodzi. Stwierdzilam ze za duzo spi w dzien, wiec zaczelam robic tak ze pod wieczor kiedy jzu sie zblizala kapiel nie pozwalalam mu za duzo spac, oczywiscie nie przesadzajac bo przemeczone dziecko ma ogromne problemy z usnieciem. To od razu poskutkowalo i zasypial wieczorami. Dzisiaj ma 2,5 m-ca i spi cala noc, od 20:30 do 6, 7 rano:)

Gość kasiunia211
karmie piersia ale na noc chyba zaczne dawac buteleke bo przy cyce szybko zasypia i sienie najada i nicnie daje budzenie bo albo sie rozbudza wogole i pozniej marudzi albo chwila i znow spi a butelek zajada tyle ile trzeba i pozniej dluzej spi , wogole im mniejsz abyla tym lepiej spala potrafila nawet 6h a teraz 4 to duzo

Gość kasiunia211
moz ejeszcze ktos jakies ma sposoby na lepsze spanie miesiecznego dzidziusia

Do tego potrzeba czasu. Jezeli dziecko samo od siebie nie spi duzo w nocy, no to otrzeba Twojej cierpliwosci niestety. Ale te rady sa deobre, zreszta inna internautka tez Tobie napisala... konsekwencja i systematycznosc... zobaczysz efekty... ;)

Gość andzia 84
Ja mam 3 miesieczne dziecko i ciągle budzi się w nocy na jedzenie na to niema regóły znam mamy ktorych dzieci mają po 8 miesięcy i dalej wstają na jedzenie współczuje bo wiem co to nieprzespana noc i zmeczenie ale musisz się przemęczyć aż wkońcu będzie przesypiał noc moj przez całe 3 miesiące przespał tylko jedną

Gość a co to za położna która
mwi, że dziecka nie trzeba kąpać CODZIENNIE????:O moja położna wręcz podkreślała, że codzienna kąpiel dziecka to konieczność

mój synek ma 5,5 m-ca i jeszcze nigdy nie przespał całej nocy. Idzie spać o 20.00 najedzony i o 22.30 je, ok 2.00 je i ok 5.00 je. Dawałam mu już kaszki, kleiki , mleko z butli, mleko moje i zawsze to samo! To zależy od dziecka. Jedno prześpi całą noc a inne robi pobudkę co 2,5-3 godziny, Nie chcę się żalić ale czasem też już jestem wykończona niestety...

Witam! Mój synek ma prawie 6 miesięcy. Jest bardzo grzecznym, kochanym dzieckiem, ale pomimo tego, że jak na dzidziusia nie jest "rozbrykany" dopuki jadał tylko mleko to nie dało się go w żaden sposób ustabilizować. Dopiero odkąd jada też zupki, musy owocowe i kaszki wszystko samo się ułożyło i co ciekawe kaszkę na noc z butelki je na śpiąco. Dopuki dostawał kaszkę tuż po kąpieli, zawsze chciał jeść w nocy ok 3.00, a teraz jak po kąpieli dostaje mleko (nie zjada dużo) i zasypia ok 19.30-20.00, to później ok. 23.00 zjada na śpiąco kaszkę z butli i budzi się dopiero ok. 6.00. Różnie z tymi maluchami bywa. Jedne dają się ustabilizować niezwykle szybko, a inne nie. Synek kuzynki męża ma blisko 10 i pół miesiąca i nadal nie przesypia nocy tylko rozbudza się na jedzenie.

Gość kasiunia211
dzieuje za wypowiedzi dzis bedzie 4 dzien jak kapiemy mala o 20:30 pozniej karmie na noc butelka i zapypia olo 22 albo troche po i spi do 4 czasem do 5 przebudza zmieniam pampersa daje cycke zjakies 15 minut i dalej spi roznie bywa czaem do 8 czaem do 7 ale to juz jakis postep nie zapeszajac , wczesniej bydzila sie o 1 trzeba byloz 2h zeby zasnela znow i o 5 znow pobudka taze dziekuje z arade o systematycznosci bo jest duzo lepiej tym bardziej ze ma niecaly miesiac