Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra M

pomocy prawnik adwokat

Polecane posty

Gość Aleksandra M

czy mógłby mi ktos pomóc to stalo sie w mojej rodzinie najperw był wyrok prawomocny o pobicie wszystko wykonane łacznie z nakazem pienieżnym a teraz ten facet domaga sie zadosćuczynienia w wysokosci 20,000 normalnei szok nic mu nie jest chodzi zdrowy i cały tylko ktos nim kieruje i mu pomaga pisac pisma procesowe

Gość Aleksandra M
haloo

Gość Aleksandra M
chodzi o to aby uzasadnic ze to jest za wysoka kwota jesli wogole ma ktos płacic to zadoscuczynienie jak to zorbic czy mozna sie to jakos odowłać cyz jak

Gość ModeratorkaM33
nie trzeba bylo go bic :P

to, ze teraz jest zdrowy nie oznacza, ze nie nalezy mu sie jakies zadoscuczynienie za doznany uszczerbek na zdrowiu w wyniku pobicia. Zawsze taki ktos moze potem wystapic z powodztwem cywilnym o zadoscuczynienie za doznany uszczerbek na zdrowiu czy to fizyczny czy psychiczny.

Gość Aleksandra M
to nie biłam tylko ktos z mojej rodizny no tak złozył pozew do sądu o zadoscuczynienie w kwocie 20.000 ludzie taka wkota to z kosmosu az takich kosztó to on nie poniósł aj rozumiem jego ból i cierpnei ale na taka kwote to ile musieli by wypałcac zadoscucznienia takie osoby które zrobiły kogos kaleka na cąłe zycie

Gość ModeratorkaM33
pewnie bardzo go bolało a za to sie placi :P 20tys to nie jest wcale duzo i ta osoba ktora pobila powinna zaplacic nawet jezeli to dla niej bardzo duzo :P nastepnym razem sie zastanowi nad tym co robi bo nic tak nie boli jak oddawanie swoich ciezko zarobionych pieniazkow :P a jezeli pobity byl by kaleka przez to pobicie, nie wyplacil by sie bijacy do konca zycia :P 20 tys to smieszna kwota :P

uwierz mi, spotykam sie w pracy z jeszcze wiekszymi kwotami zadoscuczynienia za pobicie, sady bardzo czesto zasadzaja jeszcze wieksze sumy. pobicie to pobicie. Sama jestem za jak najwiekszymi kwotami, bo to, co wycierpiala osoba pobita brutalnie przez jakiegos osilka zadne pieniadze jej nie zrekompensuja.

Gość Aleksandra M
tu chodiz o dówch starszych mezczyn jeden chory i drugi tez to nei było swiadme działanie

Gość ModeratorkaM33
hehe nie sa tacy chorzy skoro dali rade kogos pobic :)

Gość Aleksandra M
to znaczy chodzi mi o to ze działał pod wpływem leków czy cos obaj panowie to rencisci i ten który pobił jest chory od lat na cukrzyce i inne choroby dostal wyork w zawieszeiu i 1000 zł i to zapłącił

Gość ModeratorkaM33
w takim razie niech powiedza przed sadem ze sa chorzy i biedni i swiadomie nie pobili bo mieli wtedy pomrocznosc jasna :P sad napewno uzna roszczenie za niezasadne :P

skoro poszkodowany zlozyl pozew, to teraz tylko od sadu zalezy, jaki bedzie wyrok, czy oddali powodztwo czy zasadzi jakies odszkodowanie.

Gość ModeratorkaM33
cukrzyca tu niczego nie tlumaczy no moze jak by to byla choroba psychiczna to owszem ale nie cukrzyca hehehe

Gość dommmaa
Obawiam sie ,ze jest za pozno teraz na ponowne rozpoznanie sprawy która sie zakonczyla prawomocnym wyrokiem, poza tym to nie jest tak łatwo ,ze np osobie ktora pobiera emeryture czy rente ,a pobila nagle nakażą zapłacic 30 czy 20 tysiecy, wszystko jest uwarunkowane dochodami,ja bym sie na Waszym miejscu nie przejmowala czesto wnioski nie zostajka rozpatrzone,a sprawy z oskarżycielem prywatnym nie zawsze sa wygrane przez zakładajacego je

Gość Aleksandra M
dostał wezwanie na sprwawe wiem ze sama cukrzyca nie swiadczy ale i lepki inne które zażywał wywałowy taką sytuacje niesety

Gość Aleksandra M
o ot własnie mi chodzi ze jest juz starszy ma emerytry 890 zł jest chory leczy sie od lat w róznych poradniach

dlatego pewnie dostal wyrok w zawieszeniu. Po prostu musi to wszystko zeznac, a poza tym sąd na pewno bedzie dysponowal aktami ze sprawy karnej.