Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozumiem00

Po co mi tyle dysków na kompie?

Polecane posty

Gość nierozumiem00

Niedawno wymienilam moj stary, 10letni komputer na nowy i nie moge zrozumiec, dlaczego jest tu tyle dyskow Dysk C, D, E, F A w poprzednim mialam tylko dwa

Gość jelonek06
czy moge rozkladac swoje dokumenty i pliki na dwa dyski, albo przejsc na drugi, gdy jeden bedzie juz caly zajety?

Gość wszystkowiedząca a co
to pewnie nie są dyski tylko partycje albo CD romy itd :O

Gość czarną sukienkę ożywisz
ja tez mam kilka dysków na C mam wszystkie programy, na E dokumenty a na D fotki i foilmy

To sa chyba takie energooszczędne dyski i w zalezności od poboru mocy i stopnia zasilania włącza się dany dysk. Ja mam takie oznaczenia na lodówce. Ale i tak masz mało oszczędne dyski :( ja mam lodówke np. klasy B, najlepsza A

Gość wszystkowiedząca a co
ej dysk jest jeden zazwyczaj, tylko partycje sobie oznaczamy potem "dysk c", "dysk d" równie dobrze kupa mozemy tam sobie napisać a podzialu na partycje się dokonuje żeby oddzielić normalne pliki od programów, żeby partycja z programami chodzia szybciej i sprawniej i żeby odseparować drugą partycje od ewentualnych wirusów i w razie formatu korygowac tylko jedną partycje z programai, żeby nie stracić wszystkich swoich plików

To sa chyba takie energooszczędne dyski i w zalezności od poboru mocy i stopnia zasilania włącza się dany dysk. Ja mam takie oznaczenia na lodówce. Ale i tak masz mało oszczędne dyski ja mam lodówke np. klasy B, najlepsza A