Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KrólowaJamajki

CZy aby znależć prace trzeba miec znajomosci?

Polecane posty

Gość Aleksandra M
trzeba miec znajomosci

Gość ja tez tak sądze i nie mam

bo ja ost ubiegalam sie o staz pan byl bardzo wredny podwazyl moje cv mowiac ze moze tylko pisze ze znam dwa jezyki obce w stopniu komunikatyw.a tak naprawde nic nie umiem..:( zalamka potem druga oferta pani sie spytala czy jestem z rekomendacji kogos tam....a jak pow ze nie no to dziekujemy:( jestem zalamana

Gość zupa z bobra
a ja mam już trzecią pracę w ciągu 4 lat i żadnej z nich nie dostałam po znajomości. Dodam, że zawsze była to praca w urzędzie, gdzie zwykle nepotyzm i kolesiostwo aż daje po oczach. Ale ja załatwiłam to uczciwie - wygrałam nabór. Uważam, że można znaleźć samodzielnie pracę, trzeba tylko czymś się wykazać i zainteresować potencjalnego pracodawcę.

Gość zupa z bobra
ale jakie rady? mam cię od początku do końca poistruować? szukaj ogłoszeń składaj cv jak cię zaproszą na rozmowę to idź i pamiętaj podstawa to wiedzieć czym zajmuje się miejsce w którym starasz się o pracę. Musisz wiedzić co robią, na jakich ustawach pracują i inne podstawowe informacje. A taki pan który miał wątpliwości co do prawdziwości twojego cv mógł zagadać do ciebie w danym języku jak taki mądry. Wiem, są wciąż jeszcze miejsca gdzie człowiek bez pleców nie ma szans. Ale ja tego na swojej skórze nie odczulam :-)