Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czacza cza

nitkowanie zębów

Polecane posty

Gość czacza cza

czy to robicie? ja chociaż 1 raz dziennie samo mycie nie wystarczy! co Wy na to?

Gość nitkaaa
nitkowanie jest bardzo ważne!!!

Gość lubię dużo jeść
wcale nie,teraz na świecie odchodzi się od nici na rzecz płynów do płukania jamy ustnej.

pewnie że nie wystarczy. tak samo jak mycie dwa razy dziennie. ja mam górne "sklejone" więc nitkowanie nie bardzo jest wykonalne, zastąpiłam je irygatorem do zębów - wg mnie lepsze niż nitkowanie. dół nitkuję i przepłukuję jeszcze tym irygatorem

Gość najlepszy plyn....
nie zastapi nici dentystycznej!!!

płyn wbrew pozorom nie wypłukuje resztek z przestrzeni międzyzębowych. odczuwasz świeżość po tym płynie ale zęby wcale czystsze nie są. może i zabije więcej bakterii, ale bardziej na języku, policzkach etc

Gość lubię dużo jeść
sama tego nie wymysliłam:P ogladałam program w którym wypowiadali się światowej sławy stomatolodzy,mowa była między innymi o tym, ze uzywanie nici u wielu osób prowadzi uszkodzeń i zakazeń dziąseł.

bo nitki, tak samo zresztą jak i szczoteczki, trzeba umieć używać.. najpierw odsłaniają sobie całe szyjki szorowaniem a nie myciem zębów, a potem rozcinają dziąsła nitką.. to nic dziwnego że dochodzi do zakażeń. są takie nitki jakby z gąbeczki cienkiej - takimi nie sposób się pociąć ;)

Gość mała miiiiiiiiiiiiiiissss
płyn płynem ale nitka wyciągnie resztki. do tego jeszczev należy używać szczoteczki elektrycznej!!!