Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o rade.......

Brak badan okresowych z winy pracodawcy

Polecane posty

Gość prosze o rade.......

czy ktos moze wie co zrobic w sytuacji, kiedy pracodawca zapomnial o tym, zebym mial aktualne badania okresowe? Lekarz moze mnie przyjac dopiero za 5 dni, a do tego czasu nie moge pracowac. Jak rozwiazać ten problem? Nie chce brac urlopu.

no nie wiem co w takiej sytuacji, a kiedy dostałeś to skierowanie na badania na infor.pl jest forum kadrowe może tam zapytaj jest tam sporo fachowców

Gość pełnomocnika ktoś mi zaczernił
Po protsu powiedz, że twoja nieobecność powinna być potraktowana zgodnie z art. 81 par. 1 kp: Pracownikowi za czas niewykonywania pracy, jeżeli był gotów do jej wykonywania, a doznał przeszkód z przyczyn dotyczących pracodawcy, przysługuje wynagrodzenie wynikające z jego osobistego zaszeregowania, określonego stawką godzinową lub miesięczną, a jeżeli taki składnik wynagrodzenia nie został wyodrębniony przy określaniu warunków wynagradzania - 60% wynagrodzenia. W każdym przypadku wynagrodzenie to nie może być jednak niższe od wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę, ustalanego na podstawie odrębnych przepisów.