Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yokka

BRAK OKRESU JAKO SPOSOB NA NIEZAJŚCIE W CIĄŻĘ!!!!!!

Polecane posty

Gość yokka

Czy, któraś z was celowo chciala pozbyć sie okresu y moc spokojnie wspolzyc bez obawy zajscia w ciaze? Mam na mysli np. odchudzanie, niejedzenie a jak wiadomo przy gwaltownym spadku wagi okres zanika.. Wiem, ze moze wam sie to wydac glupie, niedorzeczne, ale pytam......

Gość yokka
chyba w zlym momencie zalozylam tame bo wszyscy zaaferowani meczem :/

Gość yokka
jak mi go nie usuba to moze sprobuje odswiezyc jutro...

Jeśli któraś wpadła na taki pomysł, to naprawdę powinna się leczyć na głowę.... :-(

Gość ty yokka czy jak ci tam
idiotka z ciebie

Gość yokka
nie musisz mnie wyzywac :/ pytam tylko. Czy powiedzialam, ze ja tak robie?

ja cie nie wyzywam. po prostu glupia jestes wg mnie ze w ogole wpadasz na takie pomysly. radze ci- pij szklanek wody zamiast. dla inteligentnych inaczej to najpewniejszy sposob.

*szklanke

Gość yokka
czy Ty nie umiesz pisac normalnych postow? :/ zastanawiam sie nad tym, bo wiem, ze jest wiele kobiet, ktore maja problem z zaakceptowaniem siebie, swojej kobiecosci, okresu, boja sie ciazy. Spadek wagi jest "sposobem" na zatrzymanie tego procesu. Moze tylko Tobie sie wydaje, ze nikt nie moze o tym pomyslec...

Gość yokka czy jak ci tam
nie no, moze pomyslec, jestes na to dowodem. ale nadal upieram sie ze nikt MADRY tak nie pomysli.

Gość yokka
moze jednak jest ktos, kto wie cos na ten temat, ma jakies doswiadczenia podobnego typu? Nikt nie myslal nigdy o pozbyciu sie okresu?

Gość to zabojstwo dla organizmu
kobieta musi regularnie miesiaczkowac sztuczne czy jakiekolwiek zatrzymanie miesiaczki doprowadza to calkowitego rozlegulowania ukladu hormonalnego co prowadzi do roznych chorob miedzy innymi do jalowosci czyli calkowitego zaniku jajeczkowania,czesto nie odwracalnego!!!nie polecam tej metody..

Gość wiem ze
wiem, ze to moze spowodowac nieodwracalna nieplodnosc

yokka, nie unoś się, ale to jest głupota. Brak miesiączki to owszem, sposób na to żeby nie mieć dzieci, ale po pierwsze - można przez to nie mieć dzieci wcale, wtedy kiedy juz się tą ciążę będzie chciało, a po drugie - dziewczyny, zwłaszcza bardzo młode nie zdają sobie sprawy z konsekwencji braku miesiączki - rozregulowanie cyklu hormonalnego, stopniowe uwstecznienie narządów rodnych, skłonnośc do osteoporozy i o wiele szybsze starzenie się, pogorszenie jakości cery, szybsze powstawanie zmarszczek - tego z dnia na dzień nie widać, ale po kilku latach takiego zaburzenia wystarczy porównac dwie równieśniczki - jedną bez okresu, drugą normalnie miesiączkującą, ta pierwsza będzie wyglądać na kilka lat więcej, miesiączka to nie jest tylko widzimisię natury, jest to nieodłączny element fizjologii kobiety

Gość upupupupupupu

naprawde tak bardzo szkoda Ci na zabezpieczenie?????? Twoje pytanie jest CHORE , zrozum to dziewczyno! a powody oraz konsekwencje napisane masz powyzej

Gość ojacie
brak miesiaczki nie jest metoda antykoncepcyjna.. brak miesiaczki wynika z braku owulacji, brak owulacji z powodu braku rownowagi w gospodarce hormonalnej a na ten czynnik wplyw ma dieta i tak dalej to po pierwze glupie, bo szkodzisz sobie sama a po drugie nieskuteczne bo miesiaczka jest nastepstwem przebycia owulacji co znaczy ze moze cie ona zaskoczyc w kazdym momencie (owulacja) i tyle bedziesz miala ze swojej "metody. Organizmm czasem lubi platac figla i dopuscic do owulacji w efekcie ktorej doszloby po 2 tygodniach do miesiaczki, jesli nie dojdzie do ciazy...