Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvvvvx

przyśpieszenie porodu

Polecane posty

Gość bvvvvx

znacie jakieś sposoby przyspieszenia porodu, kurcze juz nie moge zostalo mi pare dni do terminowego rozwiazania, nie wiem juz co... jak myslicie mycie okien, spacery schodowe... ?

jak wylądowałam na patologii 8 dni po terminie to położna kazała mi sutki masować, tak jakbyś kręciła gałką od radia :) po godzinie dostałam skurczy, po pięciu urodziłam :)

Gość Kazdy ma swoje sposoby
rada od prywatnej poloznej, stosowalam: za pare godzin jechalam rodzic! Czopki SCOPOLAN (recepta, 3 zl kosztuja) jeden rano i wieczorem PLUS letni prysznic na dol brzucha u intensywne masowanie brodawek (3 rzeczy naraz) 30 minut! Nie mniej,bo to bez sensu! Wieczorem zastosowalam pierwszy "seans", o 0:00 wody mi odeszly! Powodzenia!!!!!!!!

Gość bvvvvx
dzieki za rady zastosuje :)

Weszłam na 10 piętro po schodach, o godzinie 14.00 a nad ranem dostałam skurczy a o 11.55 na drugi dzień urodziłam.

Gość ja lezałam na patologii
dośc długo 2 x po ponad 2 tygodnie, wiec jak tylko skończyłam 38 tc i wiedziałam, ze dziecko juz dojrzałe jest i gotowe, to zaczęłam spacerowac po schodach, raz dziennie przez tydzien schodzilam i wchodzilam na 7 pietro. NI ewiem, czy to pomogło, ale urodzilam jak skonczyla 39 tc, porod szybki i nie umeczylam sie, bo rozwarcie juz mialam zanim sie zaczął poród

Gość kaaaaaaaasia
u mnie nic nie pomogło, a ni sprzątanie, ani schody, ani herbatka z malin itd. itd. mała zdecydowała się na wyjście 7 dni po terminie z mała pomocą kroplówki z oct

u mnie zero jakichkolwiek skurczy aż do dnia porodu :O nawet piłam herbatę z liści malin od 36tc i nic, a w dzień w który miała się urodzić zaczęłam masować sutki (przd snem) i rano obudziałam sie ze skurczami i wieczorem po expresowym porodzie przywitałam córkę na świecie :) ze wszystkich sposobów chyba masowanie sutków jest najlepsze ;)