Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prośba o pomoc w wyborze

Pomoc w wyborze wózka

Polecane posty

Witam wszystkie mamy! Mam gorącą prośbe o pomoc w wyborze wózka spacerowego. Myśle o którymś z tych: http://www.allegro.pl/item374929375_tako_sportster_ekspresowa_wysylka_kurierem_gratis.html http://www.allegro.pl/item375089560_wozek_chicco_trio_enjoy_evolution.html http://www.allegro.pl/item368511880_parasolka_saturn_coneco_folia_okrycie_wys_0.html http://www.allegro.pl/item368509143_najwieksza_parasolka_solar_coneco_okrycie_folia.html Najbardziej chyba jestem za ostatnim, ale sama nie wiem na co do konca zwrócić uwagę. A czy znacie wózki , które mają przekladaną rączke. Tak by dziecko było do nas przodem lub tyłem?

Gość aaaaaaaaaaa buba
No tako zdecydowanie odpada,nie dość,że brzydki to jeszcze ciężki kolos z niego.Chicco dziewczyny odradzałay,jeżeli nie zalezy Ci na małej wadze to chyba coneco......

teraz 6 miesięcy

moja córcia miała nie całe sześc miesięcy jak zaczęła jeździć w spacerówce i to że widziała co się dzieje przed nią znacznie bardziej njej odpowiadało niż widok mamy i tego co za nią.Więc nie wiem czy ma sens kupowanie wózka z przekładaną rączka.Ja mogę polecić baby design Walker naprawdę super wózeczek

Gość o TAKO coś powiem
Fakt - wózek ciężki ALE mega wygodny, duży, z pompowanymi kołami i amortyzacją - jak dla mnie super, gdybym jeszcze mieszkała na niższym piętrze byloby wogóle extra a tak muszę go sprzedać i bardzo żałuję bo naprawdę świetnie funkcjonuje.

Filipinka88 - dokładnie. nie dość że dziecko woli oglądać wszystko dookoła - wszystko nowe i takie ciekawe to nie wiem czy ja miałam takiego pecha ale na jaki wózek nie trafilam z przekładaną rączką to z jednej stron się go fajnie prowadziło ale po przełożeniu rączki dość trudno - co jest do wszystkiego to jest do niczego - niestety taka prawda..

Gość o TAKO coś powiem
Aaa no własnie - najlepiej że tak powiem poprzymierzać dziecko do wózka. Zeby nie było np. ciasno dziecku, w tako jest dużo miejsca, są jednak dużo węższe wózki. Pamiętaj, że w zimie maluch będzie większy i grubiej ubrany.

no i kolejne wg mnie dość istotne pytanie czy waga wózka jest dla Ciebie istotna? Będziesz go wnosić na jakieś konkretne piętro w bloku czy do domku? i czy ważne są dla Ciebie wymiary po złożeniu? i czy jeździsz po lesie/wertepach czy raczej potrzebny Ci bardziej miejski wózek?

a co myślicie o tych coneco?

Ja miałam wózek adbor ring max i jak małe jeździła twarzą do mnie było super ale twarzą do otoczenie nie mogłam go prowadzić.

Koniecznie przymierz dziecko do wózka! Ja muszę kupić kolejny wózek, bo w spacerówce od wielofunkcyjnego mojej królewnie jest niewygodnie! A w lekkiej przewozówce jeździ aż miło. Podejrzewam że problem tkwi w zbyt leżącym oparciu. Ale może w zbyt twardym siedzisku? Ja polezę do sklepu i będę mierzyć dopóki mnie z niego nie wygonią. Nie mogę sobie pozwolić na kupno kolejnego szmelcu. I Tobie radzę to samo!

tak do 600zł

No chyba że jst jakis naprawde fajny to moge skusić się na więcej:)

Gość aaaaaaaaaaa buba
Ale nie piszesz ani o wadze,czy musi byc lekki czy to mało istotne.Bo za 600zł kupisz juz naprawde poządną spacerówke.

Ogólnie nie musze go tachać wysoko. Bardziej mnie interesuje by się dobrze prowadzil i złej nawierzchni

Nie narzekajcie na wagę Tako, on waży 12,8 kg, to mało jak na wózek na pompowanych kołach. A to fifito Coneco Solar waży 10kg... Autorko, nie wiem czy będziesz miała sumienie wozić 6-miesięczniaka w kolebocącej parasolce.

Zależy jakie wertepy :) Ja jak czasem muszę swoją córcię (7-miesięcy) w parasolce wieźć, to mnie ciary po plecach przewożą. Ale fakt faktem, że ogólnie Baby Design to firma która produkuje po prostu wózki rozsądne :) Tzn. niezłe jakościowo i niedrogie. A patrzyłaś na Baby Design Sprint? Nie jeździłam nim, ale ma większe koła - one też absorbują trochę wyboje...

niestety nie ma idealnego wózka :( Dla porównania powiem Ci tak: Mam Quinny Buzz - waży swoje - jest zwrotny, pompowane koła, na 2 piętro go nie wniose ale z łatwością wciągnę schodek po schodku, ale on nadaje się jedynie dla wysokich a szczuplutkich dzieci Miałam z BabyDesign spacerówke Bunny (jak Buzz był w serwisie) - fakt że może za 200zł ale po 5 minutach mój roczny wówczas Synek wołał dość - tak nim telepało - niewypał - sprzedałam Teraz mam spacerówke BabyDesign Espiro City - też waży swoje - ok 10kg ale koła dość spore, kubek na butelke, ochraniacz na nóżki, folia w komplecie za 300zł - amortyzacja ok - jego nie jestem z dzieckiem w środku ani wnieść ani wciągnąć po schodkach na 2 piętro, ale za tą cenę to nie szkoda mi go zostawić na klatce.. ale super jest też Chicco ct 0.4 jeśli chodzi o wielkość i o koła

Gość aaaaaaaaaaa buba
Moja mała teraz jeżdzi w CT 04 i nie narzekamy.Folia,pałąk i ochraniacz zimowy na nózki za 320zł...to nie duzo.Koła duże,ale spełnia wózek role spacerówki.Rozkałada sie do spania to najbardziej mi odpowiada.I wnosze go na 3 pietro. Mamy taki.........http://www.allegro.pl/item379130782_chicco_wozek_ct_0_4_folia_okrycie_barierka_.html

Blondyna dobrze pisze. Moim zdaniem musisz na razie zapędy ku wadze superlekkiej trochę ugasić, bo 6 miesięcy to naprawdę za mało na wózek typu "wytrząsacz mózgu". Patrz na większe koła, na amortyzację, jak nie mieszkasz w bloku to może nawet koła pompowane. Powiem tyle. Moja córcia ma 7 miesięcy, jest sprytna i silna, siedzi, raczkuje, staje, chodzi w łóżeczku. I na parasolkę jest za mała. Za bardzo trzęsie po prostu, od drgań ona się przekrzywia, wisi na pasach, no niefajnie. Teraz też na gwałt szukam spacerówki na wertepy, odpowiedniej dla malucha. Bo jak pisałam, w spacerówce od wielofunkcyjnego jej niewygodnie, pewnie przez to oparcie które jest zbyt leżące. :o